![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
eh evo nasao sam neki link za prehranu u USA,mislim da su cijene u vecini dijelova slične http://grocery.walmart.com/usd-estor...=1255027787131
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
prvo: Walmart u NYC neces naci pa prema tome nemoj da se vodis tim cenama. ako mozes(nisam gledao, ne znam da li ima online) potrazi "costco wholesale" na netu pa pogledaj njihove cene jer ces (veruj mi) pozeleti da tamo ides u svaku malo "vecu" kupovinu.. ovo bi bile neke cene iz costco-a: meso - varira, u zavisnosti da li je organskog porekla ili ne mlevena (organic)govedina - 18$/1.5lbs(oko 750g) skinless boneless organic chicken - oko 14$/1.5lbs farmed atlantic salmon ~ 20$/1.5lbs smoked bacon - oko9$/1 lbs eurocrem(SL) - 10$ ona kantica mala, mislim da je oko 500gr, nema u costco ima po ovim "european-friendly" marketima eurocrem (nutella) - 9$/2 tegle po (valjda 200gr.) drugo: osnovne namirnice mogu se kupovati po lokalnim "deli" marketima (grocery store), i cene su sledece: mleko(organsko) - od 4-5.50$/ 1.75L - ona mleka sto se prodaju u galonskim plasticnim balonima ne bih preporucio nikome. hleb(tost ili "beli", otprilike svaka vrsta) - do 3$ jaja - cene ovde dosta variraju u zavisnosti od "porekla" ali otprilike bi trebalo DO 5$ budu 12 kom. jabuke - 1.59$ obicne pa sve do 3.50$/lbs (organske) banane - stvarno jeftine, ne znam tacno ali idu otprilike 3-4/1$ limun/narandze - takodje oko3/1$ sokovi: pepsi,coca cola(2L) - oko2$(varira); orange juice 100%(1.75L) - do 5$ Cene cu iz Queens, Long Island City/Astoria. Malo sam kasnije video ovaj post ali nadam se da ipak stize u pravom trenutku, ako treba jos nesto samo pitaj. |
|
||||
|
||||
![]()
(EC-WC ) prvo: Walmart u NYC neces naci pa prema tome nemoj da se vodis tim cenama.
Ako ga ti nisi mogao naci , nemora znaciti da ga nema ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Wallmarta u NYC nema i to je cinjenica, nemam sta da polemisem to sa tobom. Meni je iskreno smesna tvoja opaska koju si postavio iz ne znam kog razloga!? Pokusao sam da dam neke korisne informacije a naisao na sta!? Ovaj forum bi bio mnogo produktivniji kad bi pojedini clanovi mogli da se uzdrze nepotrebnih komentara i usresredili se svi na medjusobno razmenjivanje preko potrebnih informacija i iskustava.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
iz razloga sto imam par poznanika koji rade tamo ![]() A ja sam na ovom forumu iskljucivo da citam ,, sve sto zelim znati tu je ,Zato ne postam nista , ali me je tvoja poruka natjerala drugacije ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
u NYC ih nema. ali samo malo izađete van, u New Jersey ili Long Island i eto ih.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
NYC se i dalje drzi sto se otvaranja vrata Wallmart-u tice. U Cikagu (u okviru teritorije koja se zvanicno smatra "within the City limits") je recimo do skora postojao samo 1 i to u Austin-u u koji zaluta samo onaj koji ne zna koliko je kraj nebezbedan (jedan od 5 najnebezbednijih hood-ova)... Neko nepisano pravilo je da ovaj lanac supermarketa radnje otvara po siromasnijim sredinama vecih gradova (sto mozda nije slucaj po unutrasnjosti i manjim mestima po USA), a NYC to nije...
Iako je CHGO zloglasno demokratsko leglo, Wallmart se ipak uvlaci... Bas pre neki dan videh dva nova Wallmart Express-a i to u poprilicno bogatim delovima grada (River North i Lakeview) i nadjoh se u rebusu ![]() E sad, ko u NYC nadje racunicu da ide u Jersey City, NJ i placa tunelarinu kroz Lincoln ili Holland po povratku na Manhattan, ili ima vremena da se probija do nekog Wallmart-a po obodima metro area-e na Long Island-u i po Konektikatu, svaka mu cast ![]() Kratak zakljucak, NYC je skup, nema Wallmart, ali ima "nesto" sto nema ni jedan drugi grad u USA ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Austin je inace prvi wallmart otovren unutar granica grada. |
|
|||
|
|||
![]()
Ima i fora oko poreza i kome moraju da daju deo profita.
Ako neko ima vremena na pretek, mozete da pogledate Walmart - High Cost of Lower Prices, ima ceo na youtube-etu. I obratite paznju na pojam "Dead peasant". Brrrr |
![]() |
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Debt free nacin zivota? | milosx | Stare teme | 11 | 13.12.2011 05:05 |
Chicago i početak života u njemu | D$D | Lokacije u USA | 53 | 31.01.2011 17:49 |
NYC - pocetak zivota u USA | kolja | Stare teme | 55 | 23.09.2010 15:44 |
Dreamerns Chicago - pocetak zivota u USA | dreamerns | Stare teme | 17 | 16.12.2008 19:57 |
![]() |