![]() |
|
|
Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Potpuno svestan da ce biti dezurnih obavestenja da sam promasio forum.....
![]() Svejedno moram da hitno pitam sledece........ Nasao sam firmu, citaj klub u Koloradu, koji je voljan da ucini sve sto je u njihovoj moci da me dovedu za trenera na H1B vizu... Pronasao sam online , a i na forumu da popunjavanje pocinje tek 1. aprila....... Ono sto me zanima je da li postoji nesto sto se mora pripremiti pre 1. aprila, neki dokumenti ili da se klub obrati nekom za bilo kakvo odobrenje ili nesto slicno........... Hvala unapred............ |
|
|||
|
|||
![]()
za trenera? sportskog? da pogledas malo za O vizu? makar privremeno pa da h1 u miru druge godine
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Vauxanne,
hvala najlepsa, gledao sam link i pre........ Ako znas, ili neko drugi, koliko kosta taksa koju poslodavac placa prilikom prijave za H1B...poprilicno je nejasno na zvanicnom sajtu USCIS-a.... Ili kada bih probao sa ovom O1 vizom, kolika je tu taksa,.... |
|
|||
|
|||
![]()
Ako si ga gledao i pre onda je bolje bilo da si postavio pitanje tamo, tako za nekog sutra sve ce biti na jednom mestu...
Ja ne znam kolika je taksa za H1B, mada sam cuo neku cifru od $4000 (nemoj uzeti to zdravo za gotovo), ali ako su oni ozbiljni u nameri da te uzmu na H1B to je njihova stvar i niko ti nece ni reci cifru, niti ta cifra predstavlja neki problem. Na njima je da angazuju advokata i da ti to odrade, a na tebi je da prikupis par papira. Medjutim onda ostaje nada da ces upasti u kvotu pre nego je Indijci popune, sto je 2012. bilo nesto ekstremno brzo (za 2 meseca mislim). Ako ovi tvoji doplate, mozes upasti u kvotu i brze (premium). Ne znam kakva je to "O" viza, ali ako je to neka sportska, zasto ne bi probao sa njom? Srecno. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Zanima me samo da li ima izuzetaka za rok, da li mora bas da se podnosi 1. aprila, ili kao sto kaze Vuxanne moze bilo kada da se trazi radna viza.... O1 se odnosi na extraordinarne sposobnosti, ljude dobitnike Nobelove nagrade i sl.... za sport mislim da je kriterijum izuzetno visok..... |
|
|||
|
|||
![]()
To ce najbolje neki trener ili sportista da ti odgovori. Ja i snowlake smo inzenjeri za nas vaze neka specificna pravila...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ne, nisi skontao, aplicira se vec mislim od novembra, od aprila se "petition"-i dele (odobravaju), mislim da je kvota 65000, kada se to ispuca nema vise (mislim da za one sa US Masterom ili doktoratom ima druga kvota). Zbog velike navale ponekad cak organizuju lutriju da odluce kome da daju (bilo 2012) - procitaj sve na pomenutom topic-u. Kad ti odobre "petition", onda je dobijanje vize u pasosu formalnost, a najranije mozes da pocnes da radis 1. oktobra te godine. Znaci prelomna vremena su ti: I) novembar - apliciras II) april -> dok se vize ne ispucaju - rezultati III) dobijes zvanicno vizu u ambasadi u Bg IV) 1. oktobar - pocinjes da radis Ali, kao sto rekoh, ako oni imaju nameru da ti to rade, ti nemas sta da brines, oni angazuju advokatsku kancelariju i ovi ti samo jave sta im treba (diploma, pasos itd). Last edited by snowflake; 21.10.2013 at 01:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Turistička viza - potrebna dokumenta za privatnike | Jack Sparrow | Ne-imigrantske vize | 15 | 19.08.2014 03:19 |
Hitno mi je potrebna pomoc | jovanazr | Prva koverta | 6 | 23.03.2012 14:55 |
Potrebna parirologija za dete školarca | Plant | Stare teme | 4 | 29.03.2010 10:09 |
Razvod i Imigracija - da li je potrebna dozvola drugog roditelja? | milenaa | Stare teme | 19 | 27.11.2009 10:08 |
![]() |