![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Cao svima, pre neki dan sam zavrsio intervju za green card u bgdu i odlozio viziranje za februar kako bih zavrsio obaveze u skoli gde radim kao profesor biologije.
Sad pravim plan, kako , gde i sta u sad-u, malo me boli glava a ono sto me zanima da li neko ima informaciju da li je zanimanje ekologa, moja struka je ekologija i zastita zivotne sredine, konkurentno. Imam iskustva najvise u edukaciji u nevladinim organizacijama, crvenom krsti, sad radim u skoli itd. Da li su moje godine prepreka 31 i koliko engleski mora biti savrsen? Neka preporuka? Za sad imam neki plan da dodjem i odradim neki sezonski posao pa da vidim za kasnije.. Ili da odmah ciljam neki posao iz struke.. Hvala i poz |
|
||||
|
||||
![]()
Godine apsolutno nisu prepreka tako da se sa te strane opusti :-)
Kakva je ponuda poslova na polju ekologije zaista nemam informaciju, ali pouzdano znam da su profesori svuda trazeni. U CHGO recimo, City Colleges of Chicago stalno imaju raspisane konkurse za nastavni kadar. Iz iskustva poznanika, nastavnici uglavnom i jesu imigranti. Jedan od njih je i nas profa hemije - pre dobijanja zelene karte on i supruga su bili asistenti na tehnoloskom faksu u BGD (dosli su u nekim srednjim godinama, sa troje dece - potvrda da niko ne pravi pitanje vezano za godine). On vec jedno 3 godine predaje na Community College-u i nisam cuo da se zali. Posto iskustvo vec imas, neko moje misljenje je da se treba okusati u prosveti. Primera radi, vidi za koje je pozicije trenutno otvoren konkurs na [url]www.ccc.edu[/url] |
|
||||
|
||||
![]()
Procackaj i ovde, ima 54 poslova pa mozda i nadjes nesto interesantno za sebe:
[url]http://www.indeed.com/jobs?q=Ecology+and+Environmental+Protection&l=[/url]
|
||||
|
||||
![]()
Slazem se sa svima, cak je i na linku o*net istaknuto da je nastavni kadar zelena kategorija. A koliko ja znam, ekologoja i zastita zivotne sredine je trazen zanat, ako ne zelis prosvetu moze da se pokusas i u raznim nevladinim organizacijama za zastitu zivotne sredine. mozes da pregledas oglase za posao da vidis za cim je sada potraznja pa da znas unapred koji posao da ganjas. I ja bi ti predlozio, svakako za pocetak da se prijavljujes na sve sto mislis da bi mogao raditi da bi lakse nasao posao, sem ako nemas dovoljno para da trosis dok ne naidje nesto sto ti se svidja :grin:
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala puno na informacijama i savetima..nastavljam potragu i umrezavanje
veliki pozdrav |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Stavke iz ponude za posao | milosx | Stare teme | 8 | 13.09.2012 15:50 |
Trazim posao | detox | Vaša strana | 3 | 16.08.2012 10:33 |
Ponuda za posao u USA | snowflake | Vaša strana | 9 | 17.03.2012 22:03 |
Resume za posao | Veronika | Vaša strana | 21 | 23.04.2009 10:47 |
Kako tražiti posao u USA | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 12.06.2007 22:33 |
![]() |