![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
поздрав другари.
после 5 година живота у америци путем зелене карте, може да се аплицира за њихово држављанство? да ли је истина ако добијемо њихово да морамо да се одрекнемо нашег држављанства или је могуће двојно? |
|
|||
|
|||
![]()
Nije istina, znam ljude koji imaju i americko i srpsko drzavljanstvo, ovo praktikuju neke zemlje, npr nemacka ...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Moj prijatelj poseduje tri drzavljanstva,jedno od njih je američko. |
|
|||
|
|||
![]()
Jedino sto treba je nakon sticanja americkog drzavljanstva, svako sledece mora da se prijavi Amerima i da se trazi odobrenje.
|
|
|||
|
|||
![]()
Moja sestricina je rodjena u Beogradu i kada je imala 7 godina sa roditeljima je otisla u Nemacku da zivi. Tamo je i zavrsila skolu. Kad je postala punoletna, nemci su joj uzeli nas pasos i dali i licnu kartu i pasos nemacki. Sada je ona zvanicno nemica. Za roditelje ne znam, nije mi o tome pricala.
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, ako hoces da radis na drzavnom poslu. Gde treba sigurnosna provera.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nisu Nemci njoj uzeli pasos nego je ona trazila nemacko drzavljanstvo dobrovoljno, pa kad joj je odobreno morala je da se odrekne srpskog jer Nemacka ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo. USA kao i Srbija dozvoljava dvojna pa i visestruka drzavljanstva, dakle slobodno zadrzite srspki pasos i uzmite plavi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tako da oko neko ima Americko drzavljanstvo i hoce Nemacko onda mora da se odrekne Americkog. A u suprotnom ako neko ima Nemacko a hoce Americko onda mora da se odrekne Nemackog ili da podnese zahtev za zadrzavanje Nemackog,tu ce traziti razloge zasto hoces da zadrzis Nemacko,mislim da taj zahtev ima rok trajanja od 2 godine cini mi se Last edited by Markonato; 01.05.2019 at 23:16. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Norveska, nemacka i Ceska su poznate srpske destinaije koje ne dozvoljavaju dvojno. Norveska ce od 2020 dozvoliti tako da ce biti moguce. Zanimljivo je da je Nemacka sve do neke godine dozvoljavala ne samo dvojno vec je kao i USA davala drzavljanstvo svima koji se rode tamo. I onda su jednog dana, gle cuda, osvanuli sa +4 miliona brace Turaka ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Hoces da kazes da se na ispis iz Srpskog drzavljanstva ceka 2 godine? Jel to znas neki konkretan primer? Moguce onda uz neku jaku vezu moze za par meseci.
|
![]() |
|
|
![]() |