![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Gde vodi ovaj zivot kuda ide, dosao sam u inostranstvo da bih nesto stvorio...nije kako sam ocekivao, crno je i belo...imam mozda vecu platu ali SLOBODA, sloboda ...kako to zvuci kao neki izvor bogastva.
i opet da se vratim kuci isto bi bilo sve po starom nista novo bez prosperiteta i buducnosti samo sto bi me ovoga puta jos vise ljudi blatili...katastrofa, kao "po cim se vratio iz inostrasnstva nema od n jega nista" ili tako nesto, koji zivot, koja radost...ali jedan je zivot...kao price decaka iz male sobe , snovi brate...kako to zvuci, sve je iskrivljeno u ovom svetu....ponovo sam u bolu u nedacu u...sta i ja stalno kukam zivim kako moram, ali niko nas netera da zivimo tako to je opet nasa odluka...brate sve je ovo jedna diskoteka ili ringispil,,,kad se ugase svetla sve ce to da se zatvori,i zakljuca pod kljucem, kao zakljucani snovi koji venu brate... brate zivot kako to izgleda,ponekad- pitam se da li se ljudi razlikuju mnogo od zivotinja, ovde brate, u inostranstvu, ovde brate, bez svojih...i koji k**** svi se sada smeju, u inostranstvu i nedacu, nisam srecan brate, nisam, nisam radostan, nema smeska, toplih osecaja, ma brate ni dosada nije ista kad mi verujes...spotaknem se par puta i onda pomislim kako mi je bilo tamo, tamo, kuci ... imao sam manje al je vise vredelo brate, kakve stvari brate radost, sreca, sloboda...tri stvari brate samo tri, ali bilo je i crnih dana....nije brate ... nije isto, sve je to jedna diskoteka....i sta se ljudi smeju, ovima ovde je sve smesno, neznam kako mogu da jedu tu hranu, da koriste te kezove na licima sto prestavljaju osmeh....cudo brate, cudo jedno...da mi je neko reko ne bih mu verovao, brate...e moj brate. |
|
||||
|
||||
![]()
Uh ... tebi je bas drzi zuta minuta. Nisam tamo, ne znam kako je i necu da pricam o tome. Ali jedino je vazno kako se ti osjecas! I ako zaista nedostaju stvari koje ovdje imas, a gore nemas, pa vracaj se! Ne znaci da ovdje ne mozes imati dobar zivot. Istina, moras da se izolujes od mnogih gluposti, ali sta bi. Moj savjet ti je da ozbiljno razmislis, jer ne drzi te to raspolozenje od juce! Napravi cilj, pokusaj ustediti nesto novca, u medjuvremenu se povezi sa rodbinom i izorganiziraj i vracaj se ako ti je toliko stalo. I sumnjam da ce bas puno biti reakcija kakve si spomenuo, jer sve je vise i vise ljudi koji se vracaju i vjeruj razumiju ljudi zbog cega!
Drzi se!
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
Siberian, dugo te nije bilo na forumu... bas smo se pitali sta se sa tom desava...
A i pomislih par puta na tebe jer ove politicke kampanje malo malo pa kod tebe tamo iako niko od nas nije cuo za mesto u kojem zivis.... Ajde ne bilo ti tesko, objasni nam tvoj status ako nije tajna, i kazi nam koji ti je deal sa brakom ako nije problem... Jesi nasao posao vec ili jos uvek nisi? Da li se desilo nesto konkretno sto te je bacilo u bedak? |
|
||||
|
||||
![]()
Upravo ovo sta je Zana rekla ,napisi sta je bilo .
Nije lako ,znam iz iskustav kad sam bila al kad se organizira zivot lakse je. I puno pomogne kad se vratis na tjedan ,dva kuci ,pa kad vidis da je tamo sve isti, mozda promjenis misljenje. Znam po rodacima ,plakala ,plakala ,kad je dosla na dva tjedna kuci ,rekla si je "zasto ja placem " i kad se vratila sve je bilo puno bolje.Sad je odlicno i ona i njezina obitelj.Zato razmisli , poslije kise ,uvijek dolazi sunce. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Kao sto si i sam rekao - jedan je zivot, ako si toliko nesrecan tu onda je najbolje da se vratis ili odes negde gde mislis da ce ti biti bolje. Nema smisla da sedis tu gde si i ne vratis se jer ce ljudi ne znam ni ja sta reci...nisi ni prvi ni poslednji koji se vratio.
Zelim ti od srca sva najbolje!
2009EU000237xx 15.05.2008. stigla prva koverta 23.05.2008. vracena nazad u KCC 26.03.2009. stigla druga koverta 15.05.2009. zakazan intervju ![]() 14.05.2009. obavljen lekarski 15.05.2009. odobrene vize ![]() 18.05.2009. podigli vizirane pasose 02.09.2009. Stigli u USA |
|
||||
|
||||
![]()
@siberian
jesi li ti procitao sta sam ja pisao za Zajecarca?I ti pod hitno da novce koje imas sakrijes negde od sebe ne bi li kupio kartu za nazad.Nesmes tako da razmisljas covece.Citao sam sve tvoje postove nema ih mnogo,pa ti od kad si dosao ,ti si u kostac sa Amerikom i nikako da se pomirite da jedan drugom pruzite ruku.Ja cu ti samo reci da promenis tu sredinu da te vise ne ubija ta klimatska razlika jer bi svako tu popi...o,meni cak chicago ne odgovara sto ima samo tu cestu vlagu a inace je slican sa Srbijom. Samo cu ti reci da ti moras biti taj koji ce popustiti nece Amerika menjati svoj ukus hrane zbog tebe i da se pomiris sa time sto si u Americi i da shvatis da si ti jedan srecnik sto uopste imas te mogucnosti. NIKAD NEMOJ UPOREDJIVATI AMERIKU I SRBIJU nemoj vuci paralele jer se tu uglavnom ljudi razocaravaju,Srbija je tvoja zemlja rodjenja a Amerika neka ti bude tvoj novi dom koji te nece razocarati VERUJ MI,samo joj ti pruzi ruku pomirenja i ona ce naci mesto za tebe, videces. Ukoliko se budes vratio ceka te ,RTS toma nikolic ispao iz vlade,kostunica bleji,dinkic laze,jat se prodaje,struja poskupela,gorivo CE pojeftiniti za 1din a poskupetu sutra za 2din itd.Znam da ces se mozda malo i obradovati kad ovo citas jer ces reci "pa to je ono gde ja zivim"nasta si navikao ,ja cu ti reci da to vise nikad i ne cujes u svom zivotu a kamoli da te interesuje. A to si u pravu tvoji ce ti reci eto i tamo nisi nista uradio koji si ti covek ,pa tek onda kad bi dosao ti bi povlacio paralele i tad bi shvatio da ti ustvari nisi za nigde i tek bi se tad gorko kajao .Ja kad sletim na aerodromu N.Tesla odmah me prvo pocinju nervirati nasi carinici koji se ponasaju kao kauboji pa onda oni taxisti jel treba,jel treba,voznja hvataju ti se za kofer,mene to odmah pocinje iritirati,pocinju dlanovi da mi se znoje,i onda sve po redu besni automobili sa registracijom malom koji preticu sa sve strane,omladina ne radi nista sede po kaficima,svi prate modu u sve se razumeju a u dzepu 300din. To tako jednostavno nemoze da funkcionise i ne vodi nicemu to nije realno i nije normalno.Zato moj ti predlog da ipak pokusas da se malo opustis SVAKI POCETAK JE TEZAK to mislim da znas,ja sam drugara ozenio preko neta otisao je na floridu ali je brzo kasnije otisao u Ohio ,eto ga vec tamo 3 pune godine. Sad je tek ukapirao da nikad nece i ne zeli doci ovamo, a do prosle godine je jedva izdrzavao nego spaslo ga sto je on cekao na permanent residents koji je dobio tek sad inace bi davno bio ovde. Zato pamet u glavu ! ! ! |
|
|||
|
|||
![]()
au komsija, tebe ovaj bedak bas dugo drzi....ne znam sta da ti kazem. Ochigledno se uopste ne nalazis ovde, sve vreme mislis o Srbiji. Vrlo zajebano.
|
|
|||
|
|||
![]()
@chicagopn
Nas sve na ovom forumu vezuje Amerika (vecina je dobila green card na lutriji), ali to ne znaci da smo svi isti, niti da imamo istu percepciju i ocekivanja od Amerike. Ono sto si ti pomenuo gore za Srbiju je nekome drago i blisko srcu, a nekoga nenormalno nervira i od toga je pobegao. Drugo, nije Srbija samo RTS i sl...ima tamo ipak dosta stvari koje mogu da vezu coveka. Meni je tata jos kao malom rekao "Domovina je tamo gde ti je lepo". Nekome je to Srbija, nekome je to Amerika, nekome je to Nemacka, nekome Azerbejdzan itd. Isto tako, nema svako istu okolinu kada se vrati u Srbiju, nekome ce familija i prijatelji reci "Kakav si ti covek kada nisi ni tamo nista uradio", a drugi ce reci "Samo kad si se ti nama vratio". U svakom slucaju, bilo kakve komentare ljudi koji nisu bili ovde i iskusili ovo, treba ignorisati. Najvise su me iritirali ljudi koji kada sam dolazio ovde su govorili "A sta ces ti tamo? Tamo je jako lose, losi su ljudi, sve je lose...evo, svi se vracaju... itd." Naravno, pri tom svi ti koji su to govorili nisu u zivotu makli iz Srbije (ili pak ex. yu). Ti uvek znaju najbolje :-) I uvek kada im to spomenem kazu "pa ljudi mi pricaju". Tako da Siberian, dobro odluci sta zelis i to uradi, uostalom, ako imas zelenu kartu...pa brate mozes se vratiti nazad. Inace, imam jednog druga ovde u Chicago-u koji je bio dosta na floridi (u Majamiju). On licno ne bi tamo ni za zivu glavu ziveo. Kada mi je bio krenuo opisivati ljude i stvari...moram priznati da bi se i meni smucilo. A eto, coveku je ovde u Chicago-u jako lepo. Tako da je i Amerika drugacija iz kraja u kraj, pa bi mozda mogao razmisliti da odes iz tog mesta gde si u neke malo severnije krajeve, mozda ti se ovde vise svidi. To sto pricas da se ljudi stalno keze, ja to ovde nisam recimo primetio. Cak, moram priznati, nisam cuo ovde ljude (npr na poslu) da se onako od srca nasmeju i to mi malo nedostaje. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Brate, ja sam srecan tu u Makedoniju. Imam sjajan posao, zena ima super posao,moja kcer ide u vrtic, imam stan u Ohridu, imam kucu u predgradju,imam zemlju u selo, imam vinograd, imam auto, imam motocikl, jednom godisnjo idemo na letovanje na moru (jer Ohridsko Jezero mi je uvek tu) i jednom na zimovanje, imam puno prijatelja , vozim bicikl u planinu, volim fotografiju (crno-bjelu), izlazimo u kafice i diskoteke, imam nesto novca u banku, imam slobodu, zdravi smo, imamo kucnu slavu na 22 novembar, -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
Dolazi pitanje: Koji vrag ja trazim u inostranstvu!? Evo odgovora: The secret of happy living is not to do what you want , but you want what you do. Ja sam aplicirao za Dv lotarry, posto sam hteo to da uradim! Sa mojom porodicom svugde bi mi bilo ok. Hocemo vidjeti svet! Samo napred i budi jak! P.S Samo hrabre sreca prati
2009EU00021xxx 19.05.2008- dobio prvu kovertu 23.05.2008- uzvratio sam svojom kovertom 29.05.2008- dobili su moju kovertu 16.03.2009- poslata druga koverta 15.05.2009- zakazan lekarski 26.05.2009- zakazan intervju ![]() VISA U PASOSU |
![]() |
|
Tags |
brate, moj brate |
|
|
![]() |