ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 20.05.2010, 10:51
Nikolica014 Nikolica014 je offline
Drug član

Datum prijave: 13.05.2009
US lokacija: Cikago
YU lokacija: Valjevo
Nepromenjeno VoIP

Danas mi u firmu upadne covek sa zanimljivom ponudom(pod uslovom da je nije neka prevara). Naime, firma iz Beograda, Abatel([url]www.abatel.rs[/url]) omogucuje da pozivanjem njihovog predbroja, pozovete bilo koji broj u Americi bilo fiksni ili mobilni. Cena jednog minuta je 4,8 dinara. Kada se uzme u obzir da je po telekomovoj tarifi minut poziva bez PDV-a kosta 37,5 dinara, ovo ispadne izuzetna ponuda. Tim pre sto ne postoji mesecna pretplata, i u svakom momentu se moze videti listing poziva u tom mesecu. Ima li neko iskustva sa ovom ili slicnom firmom koja nudi ovakve usluge? Ja cu probati, pa cu vam brzo preneti iskustva
Staro 20.05.2010, 11:35
lanas lanas je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.02.2010
US lokacija: New York, Chichago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Radim u jednoj internet firmi u BGD i nisam nikada čula za tu firmu. Imaš VOIP u svakoj firmi koja se bavi internetom. To je mnogo jeftinije nego da zoveš uobičajeno. Što je zemlja dalja(USA, Australija...) pozivi su jeftiniji.
Milsim da možeš da koristiš i SKYPE , ali nemam iskustva s tim.
Staro 20.05.2010, 11:46
Drug član

Nepromenjeno

Da, ovde se upravo pominje VOIP. Skype koristim ali samo varijanta racunar-racunar. Nisam nikada probao onu opciju koja se placa, i gde mozes da zoves bilo koji telefon
Staro 20.05.2010, 12:00
nemili's Avatar
nemili nemili je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.10.2009
US lokacija: Chicago, IL
Pošalji Skype™ poruku korisniku nemili
Nepromenjeno

Koristio sam SezamPro SIT kartice sa Amerikom i Australijom i cena je 5,9 din sa PDV-om, što je ista cena kao ova što si ti napisao pošto vidim da je ona izražena bez PDV-a. Kvalitetom sam extra zadovoljan.
Prodaju se kartice sa 330 i 850 din kredita, kao sto su nekada bile dopune za mobilne. Pri svakom pozivanju automat ti saopšti koliko ti je minuta preostalo. Evo ovde imaš više informacija [url]http://www.sit.rs/[/url]
Inače sada u firmi imam Linksys IP telefone, koji isto idu preko VoIP-a, tako da sam malo batalio kartice. Sistem je isti, samo što imamo pored brojeva u Srbiji, zakupljene i brojeve u svim većim zemljama sveta tako da i ljudi iz inostranstva mogu da nas zovu po ceni lokalnih poziva.

Last edited by nemili; 20.05.2010 at 12:06.
Staro 20.05.2010, 14:57
dragonn's Avatar
dragonn dragonn je offline
Drug član

Datum prijave: 08.07.2009
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Pozarevac
Pošalji MSN poruku korisniku dragonn Pošalji Skype™ poruku korisniku dragonn
Nepromenjeno

[QUOTE=Nikolica014;15891]Da, ovde se upravo pominje VOIP. Skype koristim ali samo varijanta racunar-racunar. Nisam nikada probao onu opciju koja se placa, i gde mozes da zoves bilo koji telefon[/QUOTE]

Ja koristim Skype u obe varijante i racunar-racunar i racunar-telefon. Prva varijanta je naravno besplatna :), a druga je sto se poziva iz USA ka Srbiji tice sledeca: minut razgovora sa fixnim telefonom je 0,115$ a sa mobilnim brojem je 0,24$. Mogu se slati i SMS poruke sa skypa preko racunara na mobilni telefon i cena jedne sms poruke od 160 karaktera je 0.097$. Sve oko varijanti placanja i pretplate mozete videti na [url]www.skype.com[/url] da ja ne duzim sa time.
Staro 20.05.2010, 16:04
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Ja sam instalirao u Srbiji Linksys SPA-3102, koji je povezan sa asterisk serverom u nemackoj. Na taj nacin kada zovem mamu, njoj zvoni obican kucni telefon, a sve ide preko voip-a. Takodje mogu da pravim pozive po srbiji sa maminog kucnog telefona. Osim toga, skype deluje kao ok resenje. Takodje koristim i Google Voice koji je za sada dostupan samo preko pozivnica u Americi, ali je ekstra resenje. Znam neke ljude recimo koji su kupili onaj Magic Jack i odneli ga u Srbiju. To isto nije lose, platis nekih 19$ godisnje i mozes da pricas sa celom amerikom koliko hoces. To resava problem da tebe neko iz Srbije (roditelji i sl) dobiju. Ima gomila resenja, ali koliko sam video one kartice koje se ovde prodaju predstavljaju najlosije od svih. Problem je sto vecina ima neki dodatni i skriveni fee koji te odere. Ili neki nedeljni fee...ili fee po pozivu i sl.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Staro 20.05.2010, 16:31
Drug član

Nepromenjeno

Pa da, mene prvenstveno zanimaju jeftini pozivi iz Srbije za USA. Skype je neizostavan metod, ali je ogranicen na kucnu upotrebu(pricamo o besplatnoj varijanti). Dragon je pomenuo da je skype kada se zove telefon oko 0,115$/min sto je blizu 10 dinara za jedan minut, pa onda ova varijanta ispadne jeftinija
Staro 20.05.2010, 16:37
Drug član

Nepromenjeno

Da li je neko video Magic Jack u praksi u Srbiji? Koliko sam ja razumeo, on funkcionise samo na teritoriji USA?
Staro 20.05.2010, 17:30
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

[QUOTE=Nikolica014;15914]Pa da, mene prvenstveno zanimaju jeftini pozivi iz Srbije za USA. Skype je neizostavan metod, ali je ogranicen na kucnu upotrebu(pricamo o besplatnoj varijanti). Dragon je pomenuo da je skype kada se zove telefon oko 0,115$/min sto je blizu 10 dinara za jedan minut, pa onda ova varijanta ispadne jeftinija[/QUOTE]

Skype iz Srbije za USA - $0.01 po minutu (isto kao USA-USA). Provereno (bar je tako bilo pre par meseci kad me kum "udavi" hahahah da bi istrosio par dolara kredita koji su bili pod isticanjem). Iz USA za Srbiju - $0.11 po minutu.
Staro 20.05.2010, 18:03
nemili's Avatar
nemili nemili je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.10.2009
US lokacija: Chicago, IL
Pošalji Skype™ poruku korisniku nemili
Nepromenjeno

[QUOTE=Nikolica014;15914]Pa da, mene prvenstveno zanimaju jeftini pozivi iz Srbije za USA. Skype je neizostavan metod, a[B]li je ogranicen na kucnu upotrebu(pricamo o besplatnoj varijanti)[/B]. Dragon je pomenuo da je skype kada se zove telefon oko 0,115$/min sto je blizu 10 dinara za jedan minut, pa onda ova varijanta ispadne jeftinija[/QUOTE]

Nisi u pravu. Imas skype na mobilne telefone. Podrzani su symbian telefoni, iphone dok za android platforme imas nimbuzz (objedinjuje skype, msn, gtalk) koji ja koristim. Znaci prikacis se preko wi-fi (sada ima hot spotova svida po gradu) i pricas free sa nekim ko je za kompjuterom ili isto kao ti ima skype na mobilnom.
Magic Jack nisam probao, ali koliko sam cuo treba da se aktivira u USA i onda moze neko da ti posalje u Srbiju.

Thread Tools
Display Modes

Pravila pisanja