![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
pozdrav raja, imam molbu za vas, naime, kroz mjesec dana bih trebao da idem u USA kod familije na turisticku vizu a oni ce mi platiti put i izdrzavati me gore koji mjesec, barem su tako obecali
![]() od potrebnih dokumenata trebam garantno pismo, koje mi je na putu, ali mi je potrebna i garancija za odrzavanje, naime, na netu sam nasao par razlicitih obrazaca kojim americki drzavljanin potvrdjuje da snosi sve troskove izdrzavanja osobe koju zove i da za njega pravno i finansijski odgovara, moze li mi ko reci koji je tacno to obrazac i na koji nacin da ga popune i proslijede k meni. hvala unaprijed. |
|
||||
|
||||
![]()
Pozdrav,
ja sam za svoje roditelje poslao najobicniji mail u kojem se obracam ambasadi a potvrdjujem da cu snositi sve troskove smjestaja i sl. I jos sam stavio ukupna primanja. To ce ti biti vise nego dosta za turisticku vizu. Nesto drugo je AOS (Affidavit of support) i to ti ne treba za turisticku. Takodjer se potrudi da prikupis sto vise dokaza o vezama koje imas sa sadasnjom sredinom: bankovni izvod, ako posjedujes nekretninu na tvoje ime, auto, ako si formirao svoju porodicu koja ostaje tu gdje jesi, platnu listu, podnesak za godisnji odmor od firme, potvrdu iz skole/fakulteta, broj polozenih ispita... nastavi niz. ![]()
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Iz mojeg iskustva, njih ne zanima previše to što će ovi gore tebe uzdržavati, zanima ih da ćeš se ti doma vratiti. Pobrini se da imaš dokaze da imaš snažne veze s domovinom (primjer: fakultet, posao, žena, djeca, nekretnine, kredit, obitelj i sl.) i da to možeš pokazati na intervjuu za turističku vizu.
Ne trebaju ljudi koji te pozivaju pisati koliko zarađuju, ti moraš donijeti svoj ispis bankovnog računa pa ako procjene da nemaju dovoljno imaš pismo od ovih u kojem piše da nemaš trošak npr. hotela i hrane u USA. Kad sam ja bila na prvom intervjuu zanimalo ih je otkud mi pare za kartu i džeparac ako sam studentica. Sretno! |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
treba mi pozivno pismo. obrazac I-134 | Mare | Vaša strana | 107 | 08.03.2013 01:51 |
![]() |