![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ovako.... Radim iz Srbije za Američku transportnu kompaniju. I sada me zanima sledece. ako nadjem neku kompaniju kojoj treba ljudi moje struke, e sada ne bih ja tamo da radim za neke ludilo pare vec da trazim od njih neko strucno usavrsavanje, nesto kao internship program, gde ako oni kazu da bi me primili njih bi kontaktirala sponzorska organizacija i sponzorska organizacija bi preuzela troškove svega toga....
(inače gazda moje firme je srbin i nece da sredjuje papire nikome, a moze, ipak je on došao da radi ovde jer smo mi jeftina snaga i ne zeli da izgubi radnike, jer je tamo otpustio sve koji su radili ovo sto mi radimo) Da cujem mišljenja, neke savete. Možda iskustva? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ja licno na tvome mestu nebi kvario ovo sto imas sada radis za americku firmu a i sam si primetio da je gazda "tamo" otpustio sve to sto vi radite iz srbije ..tako da prakticki ides suprotno trendovima ako bi isao u usa po neko usavrsavanje a posebna je prica sto bi sam sebe finansirao i sto bi te to kostalo djavo i po u americi zadnjih 6-7 gdina ima izuzteno negativnih trendova bas sto se tice zaposljavanja i prosperiteta koji se samo pojacavaju i ubrzavaju http://usnews.nbcnews.com/_news/2013...sness#comments |
|
|||
|
|||
![]()
hmmmmm.... ovako... prvo nemam ja sta da pokvarim ovde, kad je već sve us*ano.... Gazda govedo koje ne daje platu mesecima, (par puta doneo je pa je potrošio, kupi neke nekretnine, dzipa koja stoje ispred firme) a ja znam koliko vredim takodje imam i pokazatelje svog rada.
Takodje imam i sponzorsku agenciju samo treba da nadjem kontakte iz kompanije (iz human resources, sto kod velikih kompanija nije lako) Pa me zanima jol neko ima iskusta, sta šalje pored CV i motivacionog pisma. Kako to sve izgleda? |
|
||||
|
||||
![]()
Sta kazes onda MIKI VELIKI, da ostanem ovde i da cekam decembarsku platu ili ipak da probam tamo sa pozajmljenim parama ovde?
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nisi opisao taj momenta da vas gazada neplaca ustvari onda pokusaj ovde ,naravno vidi firme kojima bi tvoje kvalifikacije odgovarale napises krako radno iskustvo,cv,cover letter itd i direktno posaljes u hr firme koja te interesuje e sad pitanje je dali oni znaju kako da odrade sponzorstvo moras da ih pozoves telefonom (skype)i da im objasnis da h nece kostati nista (ameri nevole da placaju za "uvoz radne snage" -to im zesce smeta) i da ih cimas - tako je moj drug nasao svoje sponzore za internship ali je sve papire on odradio sam i cak kopirao formulare i slao ih frmi na potpis jer je ovima bio nepremostiv problem da ih odstampaju tamo ili faxom posalju nazad za srbiju (u americi je jezivo skup taj toner za printovanje) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://j1visa.state.gov/programs/intern/ Važno je istaći i to da je maksimalan period na tom programu 18 mjeseci i da bi po zakonu, nakon isteka, morao da napustiš SAD. Što se tiče agencija koje rade posredovanje, njih je prepun Internet. Idealno bi bilo kada bi se sam izborio za poslodavca a agenciji prepustio papirološki dio, takav je barem moj plan bio prije par mjeseci. Zašto sam odustao od tog programa? Nisam vidio mogućnost trajnog ostanka u Americi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=minimaxus;39891]
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=minimaxus;39891]Ne vjerujem šta si napisao! Toliko je skup da još uvijek ručno prepisuju dokumenta
![]() ![]() to je bio sarkazam nisam mislio ozbiljno naravno samo neka vrsta upozorenja koliko su nezinteresovani kad ih ti juris cak i da se nudis za dz i da ih nista nekosta a taj gazda koga aristotel spominje je dobro izucio skolu u americi kako se tretiraju zaposleni |
|
|||
|
|||
![]()
MIKI VELIKI, u kom smislu izucio skolu u americi?!? Sta tamo se ne placa prevoz, neprijavljeni su svi radnici i plata se dobija jednom u 3-4 meseca? Daj nekad neki argument za to tvoje spamovanje svih tema?
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Slanje poste iz Srbije u Ameriku | dreamerns | Vaša strana | 16 | 23.04.2019 04:51 |
Pronalaženje prvog posla u Americi | stizeljeto | Vodič za emigrante | 492 | 25.03.2019 13:34 |
Zivot u Emigraciji i Pronalazenje Poslova - Perspektive | milan78 | Stare teme | 61 | 07.02.2012 01:59 |
Profesionalni vojnik Vojske Srbije | NinaLjuba | Stare teme | 17 | 21.09.2011 19:30 |
Prebacivanje novca iz Srbije za USA | dmi | Vaša strana | 2 | 17.11.2009 14:28 |
![]() |