![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima,
Hteo sam da pitam nekog ko to zna ili koji je prosao kroz to, da li neko zna sta je sve potrebno koji prosek i to da bi se upalo na budzet na Collegu i da l uopste postoji budzet kod njih ? Hvala unapred |
|
|||
|
|||
![]()
Za poceta, verovatno jako dobro poznavanje jezika... Valjda ce se javiti neko iskusniji...
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ovde je koledz npr kod mene skup fakulteta. Npr. moja firma je College of Engineering & Technology - imamo jedno 7 smerova sto bi na Balkanu bilo sedam razlicitih fakulteta. |
|
|||
|
|||
![]()
Mislim na onaj koledz posle srednje skole, trenutno sam 3 srednje pa se raspitujem, ako ima neko iskusniji da mi objasni, i da naravno pogledacu te teme.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mnogi dolaze ovdje na postdiplomske studije jer imas vise sanse za financijsku pomoc, graduate/teaching/research assistanstship sto nije opcija na dodiplomskim studijama.
Ako nemas puno para na racunu tesko da ces sta dobiti: ovdje ameri ostaju u dugovima iduci na college (taj nakon srednje) pa otplacuju ga decenijama (neki). Ti kao stranac ces placati bar duplo vise od osobe koja je resident. To "na budzet koledza" zaboravi. Ako si treci razred imas vremena da odes do American Councils u tvojoj zemlji i fino se raspitas sta i kako.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ja se slazem sa mikiSA - ili poslediplomske, ili preko sportske stipendije ili radis pa polako zavrsavas visu skolu prvo... |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na odgovorima, svakako cu se raspitati u American Councils cim saznam gde se nalazi
![]() Ako ne uspem da upisem ili ne budem imao dovoljno novca, zavrsicu fakultet ovde pa posle otici kod vas :P |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Evo ti adresa AC u Beogradu: Njegoševa 19a, Apt. 19 4th Floor 11000 Belgrade
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na adresi SRBghost, spasio si me rovarenju po google haha.
Naravno, tamo cu se raspitati i za neke sportove pa mozda probam preko toga da dobijem stipendiju ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Inace bio sam do American Councila, oni su me malo vise informisali kako sve to ide, hvala na odgovorima!
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Las Vegas, Nevada | curlika | Lokacije u USA | 55 | 17.01.2018 22:40 |
Informacija | sofly11 | Stare teme | 13 | 02.04.2012 22:55 |
![]() |