![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Da napravimo jednu temu koja ce se ticati svog/svojih uspeha od dolaska u USA. Posao-napredovanje, skolovanje...
|
|
|||
|
|||
![]()
Jeste pa da otvorimo sezonu puvanja... Ja sam postigla licno da imam svoj licni mir, sto u privatnom, sto u poslovnom zivotu. I mogucnost da napredujem u karijeri koju sam odabrala. Konacno neki licni mir i spokoj (zato me i nema toliko u zadnje vreme na forumu da kukam i prosipam mudrosti)...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ovo moze biti interesantno za citanje,ali ja bih najvise zelela da osetim isto sto i vuxane...mir i spokoj...to govori mnogo,mnogo...Javicu se za neko vreme,dok ne prodje ovaj pocetni-turbulentni period!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Prekosutra ce biti tacno 3 godine kako smo dosli pa da sumiram:
Inace niti se hranim drugacije niti sam nivo fizicke aktivnosti podigao sa nule. PS: Ziveo sam u Bosni, Austriji i Srbiji pre dolaska
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam ovde vec cela dva dana i postigao sam da izbegnem da vodim zenu u mall u Elmhurstu
![]() ![]()
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
|||
|
|||
![]()
Posto kazes da si ziveo u Austriji,kada uporedis sad zivot tu i u Austriji,prednosti i mane i da li mislis da bi nesto vise uspeo u Austriji.
Pozz |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
“Rich have money, wealthy have time”. Ima studija (nemam izvor) gdje su pokazali da do 55K godisnje zadovoljstvo zivotom raste sa zaradom, dok cim predje taj broj novac nema vise nikakav uticaj na srecu. U Austriji sam studirao, od 21-25 godine (pre 8 godina), drugacije sam razmisljao i gledao sam na svet iz studentske perspektive, tako da ne mogu da povucem fer paralelu. Mogao bih 3 dana uporedjivati ali posle toliko vremena i Austrija se promenila, i moja slika austrije izvitoperila, mnogo sam zaboravio a i ja sam se promenio, tako da ne bih ni pokusao to da uradim. Fax je bio interesantan, socijalni zivot OK, dobro sam i tamo zaradjivao (dizajn) ali nisam imao zelju da ostanem. Jednostavno nisam osetio da tamo mogu biti srecan ili da mogu nesto postici. To je verovatno neki moj licni problem. Mozda da nisam izvucen i da sam se vratio u austriju mozda bih "uspeo" vise nego ovde. Jedino sto znam je da sam ovde postigao sto nisam nigde drugo.
|
|||
|
|||
![]()
Nisi sam sa tim osecajem,imao sam ga i ja dok sam radio u Austriji. Mada iz iskustva ljudi koja citam po raznim forumima veliki procenat koji je zavrsio u evropi a zeleo da ide za usa ima takav osecaj da im deluje da su mogli vise postici u usa,naravno ne samo finansijski,nego u pronalazenju neke svoje srece,mira,americkog sna koji svaki covek moze da obrazlozi na svoj nacin,svi imamo razlicite ciljeve i apetite.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam jedno leto radila u Spaniji. Posao snova - fabrika aviona. Ali nekako se nisam osecala skroz sto posto da bih mogla tamo da duze zivim. Ipak Evropa najpre voli najvise svoje pa tek onda dodjose. Takvi smo i mi, takve su i sve zemlje oko nas. Sa 19 godina sam otisla da studiram u drugi grad u nasoj zemlji, uvek sam se delimicno osecala tamo kao sa Marsa, delimicno nedobrodosla. Delimicno jer sam studirala u doba kad su izbeglice dolazile u taj isti deo zemlje. Mislili su da sam ja izbeglica zbog slicnog mi naglaska. Nakon diplomiranja, radila sam pet godina na fakultetu. Neretko su me studenti ispravljali kako se nesto kaze, sto je po meni bilo ekstremno nekulturno. Tipa da li se kaze "avtobus" ili kako ja kazem "autobus". Slicnu stvar sam osecala u Spaniji. Ja sam sa Marsa, oni sa Venere. Nekako ne mogu da se opustim, svako malo cu da dobijem neki ruzan komentar.
Otkad sam ovde, jedini koji bi mi ikad ispravili nesto sto kazem na Engleskom su Istocnoevropljani. Studenti ni oni sa kojima radim ne nisu NIKAD ispravljali niti kakav mi je naglasak niti kad se frljam sa gramatikom. To samo po sebi mi ekstremno prija ovde. Nekako vidim jako stranaca oko sebe, ljudi sa raznih strana. I cini mi se da se bolje utapam u sredinu i dobijam neku anonimnost kojoj tezim. E to sam postigla. Da u formularu koji popunjavam zaokruzim isto kao svoju grupaciju kao da sam ovde rodjena. Ovde za mesto rodjenja kazu "birthplace" i nije ono nesto sto te po default-u definise za ceo zivot. Pogotovu ne mene koja sam do sada zivela samo u svojoj zemlji u 4 mesta, u 3 strane drzave, a u ovoj poslednjoj u tri drzave ovdasnje. Wherever I may roam, where I place my head is home... |
|
||||
|
||||
![]()
Moj najveci uspjeh otkako sam dosao ovdje je da sam naucio nesto malo engleskoj jezika.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
![]() |
|
|
![]() |