![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
da li je neko pokretao biznis u ovoj formi i kakva su iskustva (generalno) ?
|
|||
|
|||
![]()
Šta te konkretno zanima? Imaš uputstva online, i sam proces je u mom slučaju trajao nekoliko dana. Nakon registracije, treba ti EIN i račun.
|
|
||||
|
||||
![]()
naravno da ima sve online, ali interesuje me ljudska rec. Iskustvo. Koji su fiksni troskovi i generalno da li je to prijatno iskustvo ?
mozes da mi preporucis i neki link za koji mislis da je najadekvatniji tvom iskustvu.
|
||||
|
||||
![]()
To je kao naš d.o.o.
Potpuno isti model poslovanja. Treba ti knjigovođa i poslovni prostor. Mislim da ne moraš nikog da zaposliš sa strane. Samo sebe.
|
|||
|
|||
![]()
Da ne otvaram drugu temu, da li ima neko iskustva sa self employment? Da osoba dobije godinji iznos od neke firme za koju ce raditi, pa sama treba da sredi poreze, doprinose i osiguranje zdravstveno? Znam da je 15,3% ono sto se placa drzavi (upola manje placa poslodavac kada regularno zaposli nekog) plus na to ide income tax...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ne treba knjigovodja (zavisi od State-a do State-a) vec mozes sam sve da radis online uz pomoc zoom-a ili incfile a moze i bez njih. Otvoris QuickBooks online i tu mozes da zavodis sve. Na kraju godine fajlujes C section koja ide uz personal income tax i ako je loss onda imas deduction ako je gain placas porez federal + state. Zvuci komplikovano ali je zapravo prilicno jednostavno kad prodjes proces jednom. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Naravno, uz moderna pomagala, sve je moguće, ali treba biti oprezan kada se pokreće biznis, da se ne bi izgubile pare. Kažu ljudi: "Opreznost je majka mudrosti." (ali da se zna: ne bi ona postala majka da je bila oprezna ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
zini da ti kazem ![]() ![]() bolje uzmi advokata, za svaki slucaj 2, sto je sigrno sigurno je. Moramo da uspemo !
|
|||
|
|||
![]()
Naravno da sam vec zakazao konsulatcije sa onim kojim treba, pitam ovde za necije licno iskustvo. A ti pocni da zaobilazis forum, na svim temama trolujes.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Accountant ti je nekom sa kim imas povremeni sync up svakog kvortera cisto da ne bi morao sve da radis na kraju godine. Accountant ti uradi C schedule i to prilozis uz svoje takse i to je to. Svaku transakciju u QB online treba da kategorises na poseban nacin. Uvezes bank account i vrsis kategorizaciju. Ima jos par stvari koje tu treba da se rade a to je inventory i reconciling. Preporucujem LLC u Delaware ili jos bolje Nevadi. |
![]() |
|
|
![]() |