![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Danas mi u firmu upadne covek sa zanimljivom ponudom(pod uslovom da je nije neka prevara). Naime, firma iz Beograda, Abatel([url]www.abatel.rs[/url]) omogucuje da pozivanjem njihovog predbroja, pozovete bilo koji broj u Americi bilo fiksni ili mobilni. Cena jednog minuta je 4,8 dinara. Kada se uzme u obzir da je po telekomovoj tarifi minut poziva bez PDV-a kosta 37,5 dinara, ovo ispadne izuzetna ponuda. Tim pre sto ne postoji mesecna pretplata, i u svakom momentu se moze videti listing poziva u tom mesecu. Ima li neko iskustva sa ovom ili slicnom firmom koja nudi ovakve usluge? Ja cu probati, pa cu vam brzo preneti iskustva
|
|
|||
|
|||
![]()
Radim u jednoj internet firmi u BGD i nisam nikada čula za tu firmu. Imaš VOIP u svakoj firmi koja se bavi internetom. To je mnogo jeftinije nego da zoveš uobičajeno. Što je zemlja dalja(USA, Australija...) pozivi su jeftiniji.
Milsim da možeš da koristiš i SKYPE , ali nemam iskustva s tim. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, ovde se upravo pominje VOIP. Skype koristim ali samo varijanta racunar-racunar. Nisam nikada probao onu opciju koja se placa, i gde mozes da zoves bilo koji telefon
|
|
||||
|
||||
![]()
Koristio sam SezamPro SIT kartice sa Amerikom i Australijom i cena je 5,9 din sa PDV-om, što je ista cena kao ova što si ti napisao pošto vidim da je ona izražena bez PDV-a. Kvalitetom sam extra zadovoljan.
Prodaju se kartice sa 330 i 850 din kredita, kao sto su nekada bile dopune za mobilne. Pri svakom pozivanju automat ti saopšti koliko ti je minuta preostalo. Evo ovde imaš više informacija [url]http://www.sit.rs/[/url] Inače sada u firmi imam Linksys IP telefone, koji isto idu preko VoIP-a, tako da sam malo batalio kartice. Sistem je isti, samo što imamo pored brojeva u Srbiji, zakupljene i brojeve u svim većim zemljama sveta tako da i ljudi iz inostranstva mogu da nas zovu po ceni lokalnih poziva.
17.01.2011. - stigao u Chicago Last edited by nemili; 20.05.2010 at 12:06. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Nikolica014;15891]Da, ovde se upravo pominje VOIP. Skype koristim ali samo varijanta racunar-racunar. Nisam nikada probao onu opciju koja se placa, i gde mozes da zoves bilo koji telefon[/QUOTE]
Ja koristim Skype u obe varijante i racunar-racunar i racunar-telefon. Prva varijanta je naravno besplatna :), a druga je sto se poziva iz USA ka Srbiji tice sledeca: minut razgovora sa fixnim telefonom je 0,115$ a sa mobilnim brojem je 0,24$. Mogu se slati i SMS poruke sa skypa preko racunara na mobilni telefon i cena jedne sms poruke od 160 karaktera je 0.097$. Sve oko varijanti placanja i pretplate mozete videti na [url]www.skype.com[/url] da ja ne duzim sa time.
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam instalirao u Srbiji Linksys SPA-3102, koji je povezan sa asterisk serverom u nemackoj. Na taj nacin kada zovem mamu, njoj zvoni obican kucni telefon, a sve ide preko voip-a. Takodje mogu da pravim pozive po srbiji sa maminog kucnog telefona. Osim toga, skype deluje kao ok resenje. Takodje koristim i Google Voice koji je za sada dostupan samo preko pozivnica u Americi, ali je ekstra resenje. Znam neke ljude recimo koji su kupili onaj Magic Jack i odneli ga u Srbiju. To isto nije lose, platis nekih 19$ godisnje i mozes da pricas sa celom amerikom koliko hoces. To resava problem da tebe neko iz Srbije (roditelji i sl) dobiju. Ima gomila resenja, ali koliko sam video one kartice koje se ovde prodaju predstavljaju najlosije od svih. Problem je sto vecina ima neki dodatni i skriveni fee koji te odere. Ili neki nedeljni fee...ili fee po pozivu i sl.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pa da, mene prvenstveno zanimaju jeftini pozivi iz Srbije za USA. Skype je neizostavan metod, ali je ogranicen na kucnu upotrebu(pricamo o besplatnoj varijanti). Dragon je pomenuo da je skype kada se zove telefon oko 0,115$/min sto je blizu 10 dinara za jedan minut, pa onda ova varijanta ispadne jeftinija
|
|
|||
|
|||
![]()
Da li je neko video Magic Jack u praksi u Srbiji? Koliko sam ja razumeo, on funkcionise samo na teritoriji USA?
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Nikolica014;15914]Pa da, mene prvenstveno zanimaju jeftini pozivi iz Srbije za USA. Skype je neizostavan metod, ali je ogranicen na kucnu upotrebu(pricamo o besplatnoj varijanti). Dragon je pomenuo da je skype kada se zove telefon oko 0,115$/min sto je blizu 10 dinara za jedan minut, pa onda ova varijanta ispadne jeftinija[/QUOTE]
Skype iz Srbije za USA - $0.01 po minutu (isto kao USA-USA). Provereno (bar je tako bilo pre par meseci kad me kum "udavi" hahahah da bi istrosio par dolara kredita koji su bili pod isticanjem). Iz USA za Srbiju - $0.11 po minutu. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Nikolica014;15914]Pa da, mene prvenstveno zanimaju jeftini pozivi iz Srbije za USA. Skype je neizostavan metod, a[B]li je ogranicen na kucnu upotrebu(pricamo o besplatnoj varijanti)[/B]. Dragon je pomenuo da je skype kada se zove telefon oko 0,115$/min sto je blizu 10 dinara za jedan minut, pa onda ova varijanta ispadne jeftinija[/QUOTE]
Nisi u pravu. Imas skype na mobilne telefone. Podrzani su symbian telefoni, iphone dok za android platforme imas nimbuzz (objedinjuje skype, msn, gtalk) koji ja koristim. Znaci prikacis se preko wi-fi (sada ima hot spotova svida po gradu) i pricas free sa nekim ko je za kompjuterom ili isto kao ti ima skype na mobilnom. Magic Jack nisam probao, ali koliko sam cuo treba da se aktivira u USA i onda moze neko da ti posalje u Srbiju.
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
VoIP varijante | dreamerns | Vaša strana | 11 | 04.09.2008 16:10 |
![]() |