![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
interesuje me dali ovde neko zna gde moze da se CLEP srpski ili serbian-croation za univerzitet proficiency, ili za kredit cak, najbolje bi bilo njujork, posto planiram tamo da odem i da uradim pasos.
|
|
||||
|
||||
![]()
Mislim da ne postoji za druge jezike osim francuskog, nemackog i spanskog - s tim da univerziteti ne priznaju kao strani jezik onaj na kojem je student zavrsio srednju skolu. Za svaki slucaj pozovi CollegeBoard i proveri. Takodje od univerziteta zavisi po kojoj oceni ce da ti vrednuje bodove (neki kredit odmah uzimaju kao 2.0 - takodje proveri).
|
|
||||
|
||||
![]()
ima ovo http://www.scps.nyu.edu/areas-of-stu...tml#test-sites jeste da je 300 dolara ali ako ce da mi zameni za dva casa forgein language bilo bi dobro. gde sad da idem spanski I spanski II ma idi.
dali bi mi univerzitet trazio samo proficiency ili clep, meni ovaj college ovde samo trazi proficiency, e sad kad odem na univerzitet??? pc. a to za srednju, nemam ja nikakve veze stim ja sam ovde skenjkao ged i gotovo. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
da
a jel si izvadila novi pasos , koliko je sve to trajalo, nemogu da verujem da moram da idem dva puta sad do njujorka zbog toga. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Ne verujem da moras dva puta - pretpostavljam da mozes da platis vise da ti posalju postom ili moze neko da pokupi. Zar ne pise nista na sajtu srpske ambasade? |
|
||||
|
||||
![]()
pa pise, jednom kao da dodjes kad zakazijes, da predas dokumenta, i jos posle toga ponovo da dodjes po pasos. e kao mozes da ovlastis nekog, kao ta osoba treba da ima ovlascenje na papiru...e kad bi mogli da mi posalju postom to bi bilo odlicno...jbg ja nemam americki pasos
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
I ja sam morala u Chicago da predam zahtjev za bosanski pasos, ali barem ce moci da ga posalju postom nazad. Samo Bog zna kada ...
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Sto se Srbije tice, Konzulati ne salju pasose postom. Moras naci nekoga i dati mu ovlascenje. Mislim da overa tog ovlascenja kosta oko 15$ (ako se dobro secam). Tada ta osoba moze da pokupi pasos umesto tebe i da ga posalje postom. Stara srpska poslovica "A zasto jednostavno, kada moze i komplikovano".
|
|
|||
|
|||
![]()
Ne mora...sve zavisi od dogovora. Ja sam na primer isao u Chicago iako su mi rekli da mi Floridjani pripadamo Washingtonu.
Ljudi u Chicagu u nasem konzulatu su bili vrlo ljubazni pa sam ovlastio jednog od njih da mi posalje pasos da ne bi 2 puta isao i dobio sam ih na kucnu adresu. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
TOEFL test | lenhi | Stare teme | 6 | 23.11.2009 01:45 |
![]() |