![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Interesuje me da li se od momenta dobijanja GC i ulaska u USA vreme (6 meseci +1 dan) racuna kalendarskim godinama ili od datuma do datuma ulaska u zemlju?
Odnosno, ako sam usao u maju 2010, da li sam sa januarom 2011 poceo da racunam novih 6 meseci + 1 dan ili cu taj period poceti da racunam tek od maja 2011??? |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Dany8;21239]Interesuje me da li se od momenta dobijanja GC i ulaska u USA vreme (6 meseci +1 dan) racuna kalendarskim godinama ili od datuma do datuma ulaska u zemlju?
Odnosno, ako sam usao u maju 2010, da li sam sa januarom 2011 poceo da racunam novih 6 meseci + 1 dan ili cu taj period poceti da racunam tek od maja 2011???[/QUOTE] Mislim da je tu kljuc poreska godina...:==D: jer koliko sam upucen ukoliko provedes manje od 6 meseci u bilo kojoj drzavi na svetu nisi duzan da placas porez u istoj... |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=ZeljkoUSA;21241]Mislim da je tu kljuc poreska godina...:==D: jer koliko sam upucen ukoliko provedes manje od 6 meseci u bilo kojoj drzavi na svetu nisi duzan da placas porez u istoj...[/QUOTE]
Не разумем се у тематику,али би по овој логици многе државе у свету остале без огромног дела колача који се зове порез. :obrva: Ђоковић сигурно у Аустралији није провео више од 6 месеци,али је сигурно морао да плати порез (ваљда око 40%) на зараду на Аустралијен Опену!
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Bockyman;21242]Не разумем се у тематику,али би по овој логици многе државе у свету остале без огромног дела колача који се зове порез. :obrva:
Ђоковић сигурно у Аустралији није провео више од 6 месеци,али је сигурно морао да плати порез (ваљда око 40%) на зараду на Аустралијен Опену![/QUOTE] Platio je on zemlji organizatoru, ali na kraju godine kad se svede kolika mu je ukupna [B]dobit[/B] u ovoj godini on placa Monte Carlu. Zato se mnoge zemlje nadmecu poreskim olaksicama da privuku ljude sirom sveta sa velikom zaradom kako bi bas taj porez ostao njima, zato se i prijavljuju tamo i provode sto vise slobodnog vremena da bi mogli uopste da se vode da zive tamo... |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Bockyman;21242]Не разумем се у тематику,али би по овој логици многе државе у свету остале без огромног дела колача који се зове порез. :obrva:
Ђоковић сигурно у Аустралији није провео више од 6 месеци,али је сигурно морао да плати порез (ваљда око 40%) на зараду на Аустралијен Опену![/QUOTE] [QUOTE=ZeljkoUSA;21243]Platio je on zemlji organizatoru, ali na kraju godine kad se svede kolika mu je ukupna [B]dobit[/B] u ovoj godini on placa Monte Carlu. Zato se mnoge zemlje nadmecu poreskim olaksicama da privuku ljude sirom sveta sa velikom zaradom kako bi bas taj porez ostao njima, zato se i prijavljuju tamo i provode sto vise slobodnog vremena da bi mogli uopste da se vode da zive tamo...[/QUOTE] Ja bih samo da vas zamolim da ako ulazite vec u ovakve teme a ne poznajete tematiku (ili bar ne dovoljno) - to jasno i naglasite (da je nagadjanje u pitanju), jer dosta ljudi informacije sa ovog foruma uzima zdravo za gotovo. Kao prvo - porezi su najkompleksnija tema u svakom fiskalnom sistemu, pogotovo kad je svetski sistem u pitanju. Zemlje imaju medjusobne sporazume o oporezivanju i dva ovakva foruma ne bi bila dovoljna da nabroje samo sva pravila i ugovore. Drugo, Monaco nema porez na prihod (osim za dve kategorije) i Djokovic ne placa dolar/dinar jedan Monaco-u na ime poreza (sto je mnogima i razlog da zive tamo). Ne placa ni Srbiji, jer Srbija ne oporezuje svoje drzavljane za novac zaradjen u inostranstvu (individualna zarada, za poslovni prihod nisam sigurna). |
|
|||
|
|||
![]()
Dobro bre ljudi ima li neko odgovor na moje pitanje...
ne interesuju me takse nego od kada mi se racuna 6 meseci!!! Odnosno da li mi se godine broje kalendarski (od januara do decembra) ili od momenta kada sam usao u zemlju do istog datuma sledece godine? Ima li neko odgovor??? Znam da moram svake godine da provedem 6 meseci neprekidno u USA i da samo tako u narednih 5 godina ispunjavam uslov za drzavljanstvo. U USA sa usao u maju 2010, i u prosloj godini sam napravio (6 meseci +1 dan) sada me interesuje da li mi se novih 6 meseci racuna od januara 2011 ili od maja 2011 (odnosno datuma kada sam usao u zemlju)? |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Dany8;21259]Dobro bre ljudi ima li neko odgovor na moje pitanje...
ne interesuju me takse nego od kada mi se racuna 6 meseci!!! Odnosno da li mi se godine broje kalendarski (od januara do decembra) ili od momenta kada sam usao u zemlju do istog datuma sledece godine? Ima li neko odgovor??? Znam da moram svake godine da provedem 6 meseci neprekidno u USA i da samo tako u narednih 5 godina ispunjavam uslov za drzavljanstvo. U USA sa usao u maju 2010, i u prosloj godini sam napravio (6 meseci +1 dan) sada me interesuje da li mi se novih 6 meseci racuna od januara 2011 ili od maja 2011 (odnosno datuma kada sam usao u zemlju)?[/QUOTE] U pravu ste i ti i Zana, usli smo totalno u offtopic sa povrsnim znanjem, a ti nemas nikakvu informaciju. Posto ja ne znam pouzdano (nisam siguran), a nije stvar za zezanje mislim da je najpametnije da se obratis USCIS-u i dobijes pravu informaciju... :obrva: |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Dany8;21239]Interesuje me da li se od momenta dobijanja GC i ulaska u USA vreme (6 meseci +1 dan) racuna kalendarskim godinama ili od datuma do datuma ulaska u zemlju?
Odnosno, ako sam usao u maju 2010, da li sam sa januarom 2011 poceo da racunam novih 6 meseci + 1 dan ili cu taj period poceti da racunam tek od maja 2011???[/QUOTE] To se racuna u toku jedne kalendarske godine. Znaci od januara do decembra u toku iste godine trebas da provedes u USA min 6mjeseci + 1 dan. Znaci, ako si usao u maju 2010 - to si ispunio vec u novembru 2010. Ako bi otisao u septembru 2011, onda ti ta 4 mjeseca do 2012 "padaju u vodu" za tu godinu.. i pocinje se racunati od 2011.
***************************** Case No: 2011EU00021xxx Koverta poslana iz KCC: 28.04.2010. Prva koverta stigla: 25.05.2010. Prva koverta vracena: 31.05.2010. Stigla koverta u KCC: 02.06.2010. Završen ljekarski: 21.03.2011. The Day: 01.04.2011. ***************************** Green Day 06.04.2011 ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Zvanicni dokument na ovu temu: [URL="http://www.uscis.gov/files/article/M-476.pdf"]A Guide To Naturalization[/URL]
Izdvojeno iz tabele na 18. str: [B]Requirements:[/B] If you are at least 18 years old and: Have been a Permanent Resident for the past 5 years and have no special circumstances. NOTE: Over 90% of applicants fall into this category. [B]Time as Permanent Resident[/B]: 5 years [B]Continuous Residence[/B]: 5 years as a Permanent Resident without leaving the United States for trips of 6 months or longer. [B]Physical Presence in the United States[/B]: 30 months
***************************** Case No: 2011EU00021xxx Koverta poslana iz KCC: 28.04.2010. Prva koverta stigla: 25.05.2010. Prva koverta vracena: 31.05.2010. Stigla koverta u KCC: 02.06.2010. Završen ljekarski: 21.03.2011. The Day: 01.04.2011. ***************************** Green Day 06.04.2011 ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
@Spectra:
Bas to, nigde se u dokumentu ne spominje kalendarska godina. Koliko sam ja procitao dokument ( na poslu :==D:), jedino sam video taj limit sto si i ti citirala "da se ne napusti zemlja duze od 6 mes. u jednom trenutku", odnosno "da se provede minimum 30 meseci u toku 5 godina". [CODE]If you need more information about the naturalization process and you live in the continental United States, you may call Customer Service at no charge (1-800- 375-5283) for help.[/CODE] Nije zgoreg pitati pa napisati na forumu, da se zna za sva vremena :D |
|
|
![]() |