![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Gde je najbolje za porodicu sa malom decom? » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() (zato se i raspitujemo po ovom forumu, čitamo iskustva dragi nam članova i sl.)
DV-2014 - first application for GC ! ![]() DV-2014 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ! ![]() DV-2015 - second application for GC ! ![]() DV-2015 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ! ![]() DV-2016 - third application for GC. Never give Up! |
|
||||
|
||||
![]()
Sve je to lepo oko selidbe na mesto koje je bolje i sl ali da li se zapitate ljudi dokle tako? Pa na taj nacin se sve vise priblizavamo ciganima cergarima koji su isli od mesta do mesta sa svojim karavanama, obilazili vasare jer je na njima bilo puno ljudi i maltene nikad nisu bili 2x na istom mestu. Izgleda da su oni bili u pravu i najbolje ziveli. Ne kazem da covek ne treba da ide gde mu je bolje ali dodje momenat u zivotu kad treba da razmisli i o svojoj porodici, kupovini kuce i sl. Jes't djavola ces se stalno seliti u neko drugo mesto kad kupis kucu i pocnes je kuciti?! A mislim da je to ipak zelja i cilj svakog porodicnog coveka. Kao mlad i samostalan ne kazem. Ali menjanje zivotne okoline deci, drugova i drugarice, skole i uopste nekih navika (ako trenira neki sport ili svira), ne verujem da ce se pozitivno odraziti na odrastanje. Treba misliti i na svoju decu, ne samo na sebe svoje ciljeve. I dokle u zivotu biti stalno stranac u nekoj sredini? Malko razmislite i o ovome sto sam napisao mada znam da ce svako opet svoje raditi. Ako neko misli drugacije...neka mi oprosti sto mislim da su mi stavovi ispravni i sto sam normalan.
P.S. Naime, i ja sam sam se zakleo kad mi se rodila cerka pre 5 godina da cu sa njom biti do god sam ziv. Znaci, osmislicu maksimalno sta cu, gde cu, i kako cu ziveti a ne da sa 15-16 ili vise godina ode u neko vece mesto da studira ili sta ti ja znam. Ne znaci da ja njoj ne zelim da uspe ali smatram da se mogu potruditi da i sam zivim u tom velikom mestu gde bi recimo, studirala. Ali, dakle, pricamo o vec odrasloj deci i "mojim" zrelijim godinama. Naravno, za mladje parove vaze malo izmenjena i slobodoumnija pravila ali se sve svodi na kraju na isto...tj. koliko da lutas i trazis sebe i "svoje mesto pod Suncem", moraces se kad tad skrasiti i prihvatiti sredinu u kojoj si, kao svoje konacno odrediste na kome ces ostati dok si ziv. I ja sa svojih 50god krecem u neke nove tokove i krecem prakticno od nule i ne mogu sebi stalno dozvoliti da budem nezadovoljan necim. Na neke stvari se treba naviknuti hteo ili ne, idealno mesto koje bi svakom odgovaralo - ne postoji!
|
|||
|
|||
![]()
Ma ne sele se ovde hirova radi nego zbog idenja u bolje skole, ako dete ode na studije, ako ostanu bez posla i dobiju ga negde drugo. I da, jesu kao nomadi modernog vremena.
|
|
|||
|
|||
![]()
Curlika, a sto se kupovine kuce tice ja koliko sam upucena od svih ovih na forumu za sada znam samo da landlord poseduje nekretninu... A stanovi se menjaju...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mozda tebi deluje da mi koji se cesto selimo nismo normalni. Ja za sebe znam da nisam normalan zbog nekih drugih stvari, ali to nije tema sadasnje price. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E to je meni motivacija za preseljenje u USA jer znam da to na nasim prostorima necu postici ma koliko se trudio i ma koliko bio dobar u tome sto radim.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Razmisljanje ti je na mestu, samo da li ce tom drugom detetu biti ok da oca nikad ne vidja. Ne znam. Ali to o kupovini kuce nije bas takva bajka. Osim ako ne odes negde gde su nekretnine jeftine: midwest manje mesto ili Teksas, Atlanta i nesto slicno. Tu se za manje pare moze dobiti kuca. Ovde u mom komsiluku bez 450 000 dolara niceg nema. A pravilo je da kupujes kucu koja je kao tvoje tri godisnje plate. A daleko od toga da zaradjujem 450/3. Ima u jednom kraju blizu 250 000 neke za mene supe 1900 godiste. A opet nije mi plata ni 250/3. Ovde u ovom gradu sumnjam da bi sviranjem zaradio dovoljno za kucu. Osim ako postanes popularan i zvezda. Zato ako ides negde gledaj cene kuca. |
|
|||
|
|||
![]()
Unapred se izvinjavam, vrlo sam kratko u SAD i nisam procitao sve postove na ovu temu, mada evo sugestije:
Triangle area, NC. pros: blaza klima, dobra sigurnost, odllicni univerziteti, blizina okeana i planina. "Cary Named Second Safest city by Population in US" (November 21, 2010). NC State University, Raleigh. University of North Carolina at Chapel Hill Duke University etc, etc. cons: cuo sam da su leta nesnosna. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Posle NYC, moji favoriti na Istocnoj obali su Virginia, North Carolina i Maryland. Definitivno "family friendly states"... Lepe, ciste, sredjene, ljudi kulturni i uctivi... Toplo ![]() ![]() North Carolina ima nesto nize plate nego ove "proverene" drzave za FOB ("fresh off the boat") imigrante, pa je treba razmatrati kad se stane na noge pogotovo ako se dolazi sa porodicom. Last edited by Magelan; 16.12.2012 at 17:34. Razlog: Typo |
![]() |
|
|
![]() |