ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » Gde je najbolje za porodicu sa malom decom? » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 10.08.2012, 20:45
jelkanish jelkanish je offline
Član

Datum prijave: 23.05.2012
US lokacija: washington dc,chichago
YU lokacija: srbija,nis
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Ja znam jedne ali su se vratili u Srbiju. Ja imam malo dete ali je rodjeno ovde. 20 meseci
vuxanne,koliko su dugo bili u te amerike?znas li nesto vise zasto su otisli?vidim da su uglavnom forumasi sami koji odlaze tako da svaka info o porodici sa decom moze da stvori neku sliku.
Reply With Quote
Staro 11.10.2012, 10:38
Aleksandar Vidic Aleksandar Vidic je offline
Član

Datum prijave: 05.07.2012
US lokacija: Lafayette
YU lokacija: Brod
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik srdjevic Prikaz poruke
Ako vam se dolazi u Čikago, ovaj moj severozapadni deo grada (Jefferson Park) je dosta lep za porodice, ima dosta naših, blizu su prevozi...

Mada, kasnije kad imate auto, treba gađati predgrađa (ako se ima $$$, onda north shore, znači severna) jer je tamo školovanje kvalitetnije a sredine mirnije. Porodične, je li...

Radi orijentacije:
- iz predgrađa - vozom/metroom 45 minuta, autom 20-30
- sa oboda grada (di sam ja) - vozom 30, autom 10-15

...do centra (downtown-a), naravno...
Kako mogu da znam da sa izvucen? Gdje mogu da pogledam?? Ne znam nista ovde... Hvala
Reply With Quote
Staro 11.10.2012, 11:16
Dome Dome je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.04.2012
US lokacija: NY akobogda
YU lokacija: Prijepolje, Srbija
Nepromenjeno

Nisam bio,al pretpostavljam da je u New Yorku u Brooklyn Heights-u,spokojno,idilicno,bezbrizno itd.
Reply With Quote
Staro 11.10.2012, 19:20
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik jelkanish Prikaz poruke
vuxanne,koliko su dugo bili u te amerike?znas li nesto vise zasto su otisli?vidim da su uglavnom forumasi sami koji odlaze tako da svaka info o porodici sa decom moze da stvori neku sliku.
Eh, kad nemas ni kuceta ni maceta ovde da se oslonis, sve je drugacije. Idealna situacija je da ovo je bogatija zemlja, puna sansi. Ali realnost je kad ste sami u novom svetu nema na koga da se oslonis, recimo dete ima prehladu, neko mora da je sa njim/njom. Nije isto doci ovde sam/u paru bez dece i sa malim detetom. Para mnogo vise treba ako su deca mala. Obdanista su skupa, teska za naci... Ma sve je relativno kazem ti, nema fiksnih promenljivih u toj situaciji... Ja sa malim detetom ne bih posla u tudjinu to znam. A ko sme svaka mu cast i srecno mu bilo...
Reply With Quote
Staro 12.10.2012, 13:31
KovacMarina's Avatar
KovacMarina KovacMarina je offline
Drug član

Datum prijave: 05.05.2012
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Smederevo, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dinna3008 Prikaz poruke
Čim sletimo i smjestimo se, javljam se sa informacijama iz prve ruke i ličnog iskustva (nadam se da će biti pozitivne) i da će većini koristiti pogotovo porodicama sa djecom, jer mi imamo i jedno za školu i jedno za vrtić tako da smo skoro sve obuhvatili jer većina nas odavde idemo sa malom djecom (a sa njima je najgore u pozitivnom smislu, oni ništa ne kontaju a mi se i previše sekiramo za njih, školovanje, zdravstveno itd...samo nek je njima dobro namamože svakako)

Nadam se da ste se smestili i očekujemo da javite kako ste se snašli. A mogao bi još neko s malom decom da se javi, znamo da ih ima na forumu, da opiše svoje iskustvo i da neki koristan savet .
Reply With Quote
Staro 06.11.2012, 13:53
peja's Avatar
peja peja je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.11.2012
US lokacija: u nekoj lepoj i finoj državi, kad me izvuku odlučiću ;)
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno beba

Samo da se javim i da kažem da smo se bebac, žena i ja prijavili za DV2014 i da se nadamo lepim vestima za početak u Maju...

Naš bebac sad ima 4 meseca i potpuno smo spremni da ako nas izvuku krenemo put Amerike, nas troje.
Želimo našem bebcu da priustimo život sa mnogo više šansi, mogućnosti nego što smo mi imali...

Takođe jasno nam je da će na početku morati jedno da radi a drugo da pazi bebca, ali i na to smo spremni, vremenom kad upoznamo sve, šta i kako, biće mnogo lakše...

Samo da nas izvuku i da vidimo vize u Pasošu ostalo ćemo lako!

P.S.
i ja jedva čekam da pročitam kako su se kolege forumaši snašli sa malom decom u USA...
Reply With Quote
Staro 08.11.2012, 19:31
ASSI's Avatar
ASSI ASSI je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.11.2012
US lokacija: gde me zivot odvede :)))
Pošalji Skype™ poruku korisniku ASSI
Nepromenjeno

Ja nebi sam sebi komplikovao zivot. Bitno je da je miran kraj ne samo zbog dece nego zbog svih cetvoro, sve ostalo ce leci na svoje. Bas kao i ovde, svaki miran kraj je za normalne ljude. Jednostavno ne postoji najbolje/najgore mesto, sve je stvar ukusa. Toplije ili hladnije, istocna ili zapadna obala ili pak kontinentalan deo. Manji ili veci grad... sve su to stvari licnog ukusa i neumesno je generalizovati stvari. Svaki deo amerike ima svoje vrline i mane i caka je u sposobnosti balansiranja izmedju pozeljnog i nepozeljnog. Odavde iz Srbije mozemo iscitavati wikipediju i baratati ciframa i informacijama,slusati tudja iskustva sa drugacijim potrebama od nasih, dok je nesto sasvim drugo kad sve to osetimo svojim culima tad cemo vec znati gde cemo...
Reply With Quote
Staro 28.11.2012, 11:24
peja's Avatar
peja peja je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.11.2012
US lokacija: u nekoj lepoj i finoj državi, kad me izvuku odlučiću ;)
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ASSI Prikaz poruke
Ja nebi sam sebi komplikovao zivot. Bitno je da je miran kraj ne samo zbog dece nego zbog svih cetvoro, sve ostalo ce leci na svoje. Bas kao i ovde, svaki miran kraj je za normalne ljude. Jednostavno ne postoji najbolje/najgore mesto, sve je stvar ukusa. Toplije ili hladnije, istocna ili zapadna obala ili pak kontinentalan deo. Manji ili veci grad... sve su to stvari licnog ukusa i neumesno je generalizovati stvari. Svaki deo amerike ima svoje vrline i mane i caka je u sposobnosti balansiranja izmedju pozeljnog i nepozeljnog. Odavde iz Srbije mozemo iscitavati wikipediju i baratati ciframa i informacijama,slusati tudja iskustva sa drugacijim potrebama od nasih, dok je nesto sasvim drugo kad sve to osetimo svojim culima tad cemo vec znati gde cemo...
Tačno, svakom od nas nešto drugo odgovara, svako od nas je poseban na svoj način, nekome je LA ispred svega, nekome NY, a nekome opet zbog "naših" ljudi CHI, a opet neko bi samo u Miami...

Bitno je da se nama svidi i da je makar bezbedan kraj i da ima posla a ostalo se čovek navikne! (Žive ljudi na Severnom polu a opt žive i u Sahari)

Koliko sam ja shvatio u svakom gradu u USA imaju dobre škole i lošije, tako da postoji ogroman izbor za decu, takođe svaki grad ima predgrađa koja su za porodice idealna tako da izbor je samo na onome ko šta voli i gde ima veća ponuda posla koji želi da radi!

DV-2015 - second application for GC !
DV-2015 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED !

DV-2016 - third application for GC. Never give Up!
Reply With Quote
Staro 28.11.2012, 15:31
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

i shvatite da se ovde mnogi ljudi nogo vise sele. npr. dok su im deca mala zive negde gde im je za to bolje, pa se posle sele u zavisnosti od skola gde su bolje. Ne mora kao kod nas, jedno mesto za ceo zivot.
Reply With Quote
Staro 28.11.2012, 15:43
Danero Danero je offline
Drug član

Datum prijave: 14.11.2012
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

To je upravo ono što mi se sviđa u USA. Ako ti više ne odgovara jedno mjesto življenja, promijeni ga. Ljudi to rade često. Naravno da osobe s djecom trebaju pri dolasku birati mjesta koja su mirnija i sigurnija, ako već nemaju isplanirano gdje će. Ali generalno mislim da nijedno mjesto na svijetu nije poptuno sigurno, jer nikad se ne zna ko, gdje i šta može biti prijetnja. Svaki izbor ima svoje za i protiv, pa je tako i sa izborom gdje ćemo živjeti. Ali ne treba unaprijed imati veliku dozu predrasuda, treba prvo doći do USA, a ostalo iskusiti, nadam se ne negativno.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja