![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Gde je najbolje za porodicu sa malom decom? » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nisam bio,al pretpostavljam da je u New Yorku u Brooklyn Heights-u,spokojno,idilicno,bezbrizno itd.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Eh, kad nemas ni kuceta ni maceta ovde da se oslonis, sve je drugacije. Idealna situacija je da ovo je bogatija zemlja, puna sansi. Ali realnost je kad ste sami u novom svetu nema na koga da se oslonis, recimo dete ima prehladu, neko mora da je sa njim/njom. Nije isto doci ovde sam/u paru bez dece i sa malim detetom. Para mnogo vise treba ako su deca mala. Obdanista su skupa, teska za naci... Ma sve je relativno kazem ti, nema fiksnih promenljivih u toj situaciji... Ja sa malim detetom ne bih posla u tudjinu to znam. A ko sme svaka mu cast i srecno mu bilo...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nadam se da ste se smestili i očekujemo da javite kako ste se snašli. A mogao bi još neko s malom decom da se javi, znamo da ih ima na forumu, da opiše svoje iskustvo i da neki koristan savet . |
|
||||
|
||||
![]()
Samo da se javim i da kažem da smo se bebac, žena i ja prijavili za DV2014 i da se nadamo lepim vestima za početak u Maju...
Naš bebac sad ima 4 meseca i potpuno smo spremni da ako nas izvuku krenemo put Amerike, nas troje. Želimo našem bebcu da priustimo život sa mnogo više šansi, mogućnosti nego što smo mi imali... Takođe jasno nam je da će na početku morati jedno da radi a drugo da pazi bebca, ali i na to smo spremni, vremenom kad upoznamo sve, šta i kako, biće mnogo lakše... Samo da nas izvuku i da vidimo vize u Pasošu ostalo ćemo lako! P.S. i ja jedva čekam da pročitam kako su se kolege forumaši snašli sa malom decom u USA... |
|
||||
|
||||
![]()
Ja nebi sam sebi komplikovao zivot. Bitno je da je miran kraj ne samo zbog dece nego zbog svih cetvoro, sve ostalo ce leci na svoje. Bas kao i ovde, svaki miran kraj je za normalne ljude. Jednostavno ne postoji najbolje/najgore mesto, sve je stvar ukusa. Toplije ili hladnije, istocna ili zapadna obala ili pak kontinentalan deo. Manji ili veci grad... sve su to stvari licnog ukusa i neumesno je generalizovati stvari. Svaki deo amerike ima svoje vrline i mane i caka je u sposobnosti balansiranja izmedju pozeljnog i nepozeljnog. Odavde iz Srbije mozemo iscitavati wikipediju i baratati ciframa i informacijama,slusati tudja iskustva sa drugacijim potrebama od nasih, dok je nesto sasvim drugo kad sve to osetimo svojim culima tad cemo vec znati gde cemo...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bitno je da se nama svidi i da je makar bezbedan kraj i da ima posla a ostalo se čovek navikne! (Žive ljudi na Severnom polu a opt žive i u Sahari) ![]() Koliko sam ja shvatio u svakom gradu u USA imaju dobre škole i lošije, tako da postoji ogroman izbor za decu, takođe svaki grad ima predgrađa koja su za porodice idealna tako da izbor je samo na onome ko šta voli i gde ima veća ponuda posla koji želi da radi!
DV-2014 - first application for GC ! ![]() DV-2014 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ! ![]() DV-2015 - second application for GC ! ![]() DV-2015 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ! ![]() DV-2016 - third application for GC. Never give Up! |
|
|||
|
|||
![]()
i shvatite da se ovde mnogi ljudi nogo vise sele. npr. dok su im deca mala zive negde gde im je za to bolje, pa se posle sele u zavisnosti od skola gde su bolje. Ne mora kao kod nas, jedno mesto za ceo zivot.
|
|
|||
|
|||
![]()
To je upravo ono što mi se sviđa u USA. Ako ti više ne odgovara jedno mjesto življenja, promijeni ga. Ljudi to rade često. Naravno da osobe s djecom trebaju pri dolasku birati mjesta koja su mirnija i sigurnija, ako već nemaju isplanirano gdje će. Ali generalno mislim da nijedno mjesto na svijetu nije poptuno sigurno, jer nikad se ne zna ko, gdje i šta može biti prijetnja. Svaki izbor ima svoje za i protiv, pa je tako i sa izborom gdje ćemo živjeti. Ali ne treba unaprijed imati veliku dozu predrasuda, treba prvo doći do USA, a ostalo iskusiti, nadam se ne negativno.
|
![]() |
|
|
![]() |