ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 12.09.2016, 09:25
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik damirb Prikaz poruke
uf... Pa sta onda staviti pod primarno zaposlenje za zvanicno nezaposlenu osobu?! 1000 pitanja za jedan prost dokument... Verujem zato sto puno zavisi od ovoga da se zato i pridaje toliko znacaj dokumentu :/
Pa programmer, developer, kako god da zoves svoj posao. Pod firma stavi 'Self-employed', bez obzira sto nemas firmu.
Reply With Quote
Staro 12.09.2016, 12:11
stanema's Avatar
stanema stanema je offline
Drug član

Datum prijave: 31.08.2016
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
uf... Pa sta onda staviti pod primarno zaposlenje za zvanicno nezaposlenu osobu?! 1000 pitanja za jedan prost dokument... Verujem zato sto puno zavisi od ovoga da se zato i pridaje toliko znacaj dokumentu :/
Srbija vas vidi kao nezaposlenu osobu, SAD vas vidi kao osobu koja se kvalifikuje pomocu cetvorogodisnje skole. Tu kod zanimanja (kod primary i/ili kod secondary) je bitno da niste Norco dealer, boss, Mafia worker, i da se ne bavite drugim kriminalnim aktivnostima, a ima i dosta drugih pitanja bas na temu droge i kriminala.
Cak sta vise, mozete secondary da ostavite i prazno i da stavite da ste nezaposlen kod primary, ali bi vas verovatno u ambasadi na intervjuu pitali kako se odrzavate, i opet biste rekli ono o cemu mi pricamo ovde. A DS-260 ne predstavlja nikakav CV/Resume za poslodavce u SAD.
Reply With Quote
Staro 12.09.2016, 15:04
Mikimiki Mikimiki je offline
Član

Datum prijave: 10.09.2016
Nepromenjeno xxx

Citat:
Prvobitno poslao korisnik BetterFuture Prikaz poruke
Čestitam i dobrodošli na forum! Na sledećem linku možete videti prevedeni DS-260 na bosanski (ne mojom zaslugom; član johnywalker se potrudio...)

hvala na savetima, zanima me jos jedna stvar, da li ima veze case numb sa drzavom ili se gledaju svi brojevi za evropu zbirno
da bude jasnije, na primer moj je 2017EU00024xxx, da li to znaci ako se u ovih prvih "sigurnih" 20000 evropljana diskvalifikuje 5000, ja dobijam poziv na razgovor
gledala sam neke statistike, i od prilike svi ispod 35000 dobiju sansu za intervju, i takodje brojevi oko moga broja dodju na red u februaru, martu, znaci na polovini procesne godine 01.10.2016.-30.09.2017.
Reply With Quote
Staro 13.09.2016, 12:06
Član

Nepromenjeno xxx

sinoc u kasnim satima 12.09.2016. poslat ds 260 obrazac
Reply With Quote
Staro 14.09.2016, 14:45
Član

Nepromenjeno

https://bosnian.sarajevo.usembassy.gov/bs/contact.html
(+38733704000)
Evo samo da javim da sam juce zvala ambasadu oko nekih sitnica koje su me interesovale, posto sam igrom slucaja drzavqanin BIH i RS. Mesto intervjua sam navela Beograd jer mi je tu blize. Par puta sam pokusavala dobiti Ambasadu u Beogradu, ali bezuspesno, pa sam dosla do broj Ambasade u Sarajevu, koji rade svaki radni dan i mogu vam reci da su jako ljubazni i mogu vam dati korisne savete. Moja pitanja su bila:
1. kada od prilike da planiram intervju sa mojim CN 24xxx
2. sta da radim sa svojim deckom sa kojim sam duze od sedam godina u vezi
odgovori:
1. april, maj
2. udati se sto pre i obavestiti "kentaki" o tome, mada sam saznala jos sa strane da promenu bracnog statusa mozes izvrsiti nakon dobiujanja poziva za intervju u ambasadi, zamoliti njih u ambasadi par dana pred intervju da ti otkljucaju DS-260 i popunis ostatak.

Hvala svim forumasima, meni ste mnogo pomogli i trudicu se da unesem sva iskustva do kojih dodjem.
Reply With Quote
Staro 14.09.2016, 15:27
damirb damirb je offline
Član

Datum prijave: 09.09.2016
YU lokacija: NS
Nepromenjeno

danas zvao US ambasadu u BG, dobio informaciju da stavim sta ja mislim da je najbolje...
Takodje za suprugu nije bitno sto je skola 3 godine, dokle god ja ispunjavam uslov od 4 godine
Reply With Quote
Staro 16.09.2016, 14:38
LJ75 LJ75 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2016
Nepromenjeno

Jucer smo poslali obrazac, i evo par mojih nedoumica i kako sam ih 'odradio'.

1. Vec je navedeno, ali gdje god se spominje 'county / state', stavis 'does not apply' (mada mi je mjesto rodjenja Njemacka, gdje ima i savezna pokrajina, ipak sam stavio does not apply).

2. Adresa - zivim vani, ali ovo mi definitivno nije permanentna adresa, nego je to u Sarajevu, ali sam imao malo dilema oko ovoga. Isto tako, jako puno puta sam se selio, i ovdje i vani, i vise i ne znam gdje sam sve zivio (znam grad, ali ne znam ullice) od svoje 16. godine. Ovo sam popunio kako sam najbolje znao.

3. Zavrsio sam trogodisnju srednju, a odmah poslije toga fakultet, pa bi ovo trebalo da je OK. Radim i vec dugo godina na pozicijama na osnovu kojih bi se mogao kvalifikovati, pa vjerujem da je i ovo OK.

4. Kada se potpisuje za djecu / supruznika, ako uneses da nisi ti unosio podatke, dobijas novi pop up, tako da sam ja na kraju stavio da sam ja ta osoba za sve, trebalo bi da je OK.
Reply With Quote
Staro 16.09.2016, 14:46
bokiit's Avatar
bokiit bokiit je offline
Stari vuk

Datum prijave: 19.02.2013
US lokacija: Chicago Illinois
YU lokacija: Beograd Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik LJ75 Prikaz poruke
Jucer smo poslali obrazac, i evo par mojih nedoumica i kako sam ih 'odradio'.

1. Vec je navedeno, ali gdje god se spominje 'county / state', stavis 'does not apply' (mada mi je mjesto rodjenja Njemacka, gdje ima i savezna pokrajina, ipak sam stavio does not apply).

2. Adresa - zivim vani, ali ovo mi definitivno nije permanentna adresa, nego je to u Sarajevu, ali sam imao malo dilema oko ovoga. Isto tako, jako puno puta sam se selio, i ovdje i vani, i vise i ne znam gdje sam sve zivio (znam grad, ali ne znam ullice) od svoje 16. godine. Ovo sam popunio kako sam najbolje znao.

3. Zavrsio sam trogodisnju srednju, a odmah poslije toga fakultet, pa bi ovo trebalo da je OK. Radim i vec dugo godina na pozicijama na osnovu kojih bi se mogao kvalifikovati, pa vjerujem da je i ovo OK.

4. Kada se potpisuje za djecu / supruznika, ako uneses da nisi ti unosio podatke, dobijas novi pop up, tako da sam ja na kraju stavio da sam ja ta osoba za sve, trebalo bi da je OK.
Kapiram da ti je ovo sve u redu. Sad ti ostaje ono sto i nama -da cekamo i cirkamo pivo.

2014 - 2 prijave, duplo nista
2015 - 2 prijave, duplo nista
2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX
25. Maj - poslat DS-260
27. Decembar - Zakazan lekarski
12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI
13. Januar - Vize u pasosu
04. Mart - Off we go!
Reply With Quote
Staro 19.09.2016, 22:49
damirb damirb je offline
Član

Datum prijave: 09.09.2016
YU lokacija: NS
Nepromenjeno

jedno pitanje oko skolovanja, mozda mi neko moze pomoci...

Zavrsio sam cetvorogodisnju skolu, u cetvrtoj godini sam pao jedan predmet i morao sam da ga polozim u vandrednom roku, kao i diplomski nakon toga...

Znaci sve 4 godine sam redovno isao u skolu, ali sada vidim da mi na svedocanstvu za cetvrtu godinu pise da sam tu godinu zavrsio vandredno. Da li mislite da ovo moze da predstavlja problem?
Reply With Quote
Staro 20.09.2016, 00:49
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
jedno pitanje oko skolovanja, mozda mi neko moze pomoci...

Zavrsio sam cetvorogodisnju skolu, u cetvrtoj godini sam pao jedan predmet i morao sam da ga polozim u vandrednom roku, kao i diplomski nakon toga...

Znaci sve 4 godine sam redovno isao u skolu, ali sada vidim da mi na svedocanstvu za cetvrtu godinu pise da sam tu godinu zavrsio vandredno. Da li mislite da ovo moze da predstavlja problem?
Da, nažalost, to jeste problem u smislu da ne zadovoljavate uslove za učešće u lutriji. Više puta je pisano o tome. Međutim, clan kdragan77 je dobio vizu iako ima vanredno zavrsen četvrti razred. Ima i upisan fakultet koji nije završio. Ne znam pojedinosti, posaljite mu pp ili ako čita forum u zadnje vreme, može da nam napiše.
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja