ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 21.03.2016, 20:52
Mohikanac Mohikanac je offline
Član

Datum prijave: 24.02.2016
Nepromenjeno

pozdrav....ja sam prije 2 mjeseca zvao ambasadu u Zg....i pitao ih za DJ ili D....posto sam u brzini i navici utipkao mjesto rodjenja DJ...i rekli su mi da se ne brinem....da znaju sto to znaci....bitno je da je naziv tocan i istinit.....to su nebitne greske....
Reply With Quote
Staro 21.03.2016, 20:56
Kuguar's Avatar
Kuguar Kuguar je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.10.2014
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kuki Prikaz poruke
Nesto menjam adresu u DS 260 (otkljucali su mi), pa da proverim sa clanovima foruma, pretpostavljam da slovo Dj ne postoji, nego se npr. za ulicu KARADJORDJEVA pise KARADORDEVA. Tj slovo DJ (Đ) se pise kao D. Da li sam u pravu?
Kako ti piše u pasošu, tako piši, moje mišljenje. Moj kum je morao da menja vizu zato sto je u starom pasošu (i vizi) stajalo ĐORĐEVIĆ, a u novom pasošu, DJORDJEVIĆ, samim tim i viza je postala nevažeća. Pretpostavljam da je to za DS 260 isto...
DV2018 - has not been selected x2
DV2019 - has not been selected x2
DV2020 - has not been selected x2
Reply With Quote
Staro 21.03.2016, 21:49
kuki kuki je offline
Drug član

Datum prijave: 28.06.2015
Nepromenjeno

Nije u pitanju moja adresa, vec adresa mog roditelja tj. nije u mom pasosu. Pogledao sam slova latinice da se podsetim, tu pise da postoji slovo Đ, ali ne i slovo DJ... pa pretpostavljam da ja treba da napisem KARADORDEVA. Tj. da treba da pisem D umesto Đ, a ne DJ umesto Đ...
Reply With Quote
Staro 22.03.2016, 15:04
Tomislav1970 Tomislav1970 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

Koliko se sjecam u Uputstvu za popunjavanje pise da se slova pisu bez kukica i crtica Đ kao D, a ne kao DJ. Ć, Š, itd kao C, S a ne kao CH ili SH, itd
Reply With Quote
Staro 11.06.2016, 19:48
GSPvozac GSPvozac je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2016
US lokacija: Westmont,IL
YU lokacija: Obrenovac
Nepromenjeno

Pozdrav drustvo, dobitnik sam na DV2017 i popunjavam DS-260 ali nemam odgovor na adresu kod koga cu odsesti u USA jer nemam nikog tamo a ne ocekujem ni pomoc nasih meni nepoznatih ljudi cije sam telefone dobio po preporuci ljudi koje poznajem ovde. Jel ima neku ideju sta da pisem tu? Izvinjavam se ako je ovakvo pitanje vec bilo u nekoj od tema, ja ga nisam video.
Reply With Quote
Staro 12.06.2016, 00:01
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Pisano je vec da su oni koji su bili u vasoj situaciji navodili adresu hotela u kome bi odseli prvo vreme ili adresu nase crkve u podrucju gde su planirali da se smeste. Takodje, tu adresu mozete promeniti i na intervjuu pa cak i kada sletite u USA.
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 12.06.2016, 11:06
NemanjaK NemanjaK je offline
Član

Datum prijave: 25.05.2016
Nepromenjeno

Mi smo dobitnici za DV2017... I sad popunjavamo DS-260... Mi smo u HR promjenili par adresa, sto prijavljenih, sto neprijavljenih kao boraviste/prebivaliste, pa nam nije bas pretjerano jasno sta staviti vezano za prijasnje adrese stanovanja, pa ovo su moja pitanja vezana uz to:

1) Da li treba upisati boravista i prebivalista sva ili samo prebivalista ili neovisno o tome samo mjesta di si boravio vise od 6 mjeseci?

2) Da li treba kakva potvrda iz policije(o nekaznjavanju, o boravistu/prebivalistu) iz svakog mjesta koje smo gore naveli, jer tako pise u njihovim uputama za popunjavanje, pod "Police Records" na dnu?
https://travel.state.gov/content/vis...documents.html

3) Ako je osoba zavrsila recimo 1. razred gimnazije, 2.,3.,4. medicinsku skolu, da li u polje "Degree, Diploma or Certificate Received " za taj prvi razred staviti recimo "FIRST CLASS CERTIFICATE"

Unaprijed se zahvaljujem
Reply With Quote
Staro 12.06.2016, 19:22
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik NemanjaK Prikaz poruke
Mi smo dobitnici za DV2017... I sad popunjavamo DS-260... Mi smo u HR promjenili par adresa, sto prijavljenih, sto neprijavljenih kao boraviste/prebivaliste, pa nam nije bas pretjerano jasno sta staviti vezano za prijasnje adrese stanovanja, pa ovo su moja pitanja vezana uz to:

1) Da li treba upisati boravista i prebivalista sva ili samo prebivalista ili neovisno o tome samo mjesta di si boravio vise od 6 mjeseci?

2) Da li treba kakva potvrda iz policije(o nekaznjavanju, o boravistu/prebivalistu) iz svakog mjesta koje smo gore naveli, jer tako pise u njihovim uputama za popunjavanje, pod "Police Records" na dnu?
https://travel.state.gov/content/vis...documents.html

3) Ako je osoba zavrsila recimo 1. razred gimnazije, 2.,3.,4. medicinsku skolu, da li u polje "Degree, Diploma or Certificate Received " za taj prvi razred staviti recimo "FIRST CLASS CERTIFICATE"

Unaprijed se zahvaljujem
1) Najbolje da nazoves ambasadu, posto sam ja zvao beogradsku jer sam u slicnoj situaciji - na adresu stana koji iznajmljujem ne mogu da me prijave "ni da hoce", jer je vlasnik preminuo, a naslednici ne mogu da ga uknjize jer je investitor bankrotirao ne plativsi porez. Meni su bukvalno odgovorili da "mogu, a i ne moram" da upisem sadasnju adresu, jer njih pretezno zanima da li sam ziveo u nekoj drugoj drzavi. Upisao sam samo "zvanicne adrese" - kako su se menjale u licnoj karti (ukupno 3).

2) Mislim da svu policijsku evidenciju moze da zahteva "za izdavanje" samo policija u opstini rodjenja. Sada, bas i nisam siguran kako je to reseno u Hrvatskoj, ali verujem da je "sve to prakticno isto".

3) Tvoje resenje zvuci logicno, ali mislim da ce vise gledati 12 uzastopnih godina skolovanja, a manje koje su skole u pitanju, mada ne vidim razlog da tako nesto ne upises, pa makar ga posle brisali.

Last edited by slucajni_prolaznik; 12.06.2016 at 19:27.
Reply With Quote
Staro 12.06.2016, 21:18
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

1. I ja bi u Vasoj situaciji pisao samo adrese na kojim sam ikada bio prijavljen i to preko 6 meseci,

2. Koliko mi se cini u Srbiji potvrdu trazite od Mup-a opstine na kojoj ste prijavljeni, ne rodjeni a oni po potrebi kontaktiraju ostale,

3. Verovatno je slucajni_prolaznik u pravu.
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 14.06.2016, 18:31
sara994 sara994 je offline
Član

Datum prijave: 13.05.2016
Nepromenjeno

Zdravo opet ja ... imam pregrst pitanja koja me interesuju i ne mogu dalje u popunjavanju formulara i samo vi mi mozete pomoci
1.U formularu mi traze odgovor da li sam u radnom odnosu ili sam student, medjutim ja nisam ni jedno ni drugo
2. bila sam profesionalna sportistkinja i bila sam osigurana, medjutim taj klub se ugasio i nepostoji vise, da li da popunjavam tu stranicu jer nema od navedenih polja sport
3. Po pitanju skolovanja zavrsila sam visu zatim specijalisticke strukovne studije i koju diplomu bi trebala da navedem u formularu
4. sta je NVC case number jel to broj pod kojim sam izvucena

Unapred hvala Pozdrav
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja