![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
isao sam u rodnom gradu u dve srednje,muzicka i tehnicka, onda sam u BG-nastavio samo jednu od te dve, muzicku. prilikom popunjavanja DS-260 za ovu srednju iz BG-a, muzicku, sam u polje Degree or Diploma: stavio HIGH SCHOOL DIPLOMA RECEIVED, GUITAR PLAYER jer sam tu diplomu dobio za muzicku i tehnicku iz rodnog grada sam stavio CERTIFICATE RECEIVED obzirom da imam njihova svedocanstva ali ne i diplomu, pa reko svedocanstvo je neka vrsta certificate. Obzirom da je DS-260 poslat 19. maja 2015 pitanje je da li da pisem KKC-u da mi otkljucaju DS-260 da ovo gde sam stavio certificate prepravim u NO DEGREE ili je ok da ostane ovako kako sam napisao pa ce u ambasadi oni to da preprave? BTW CN mi je nizak EU2016 (samo 4 cifre) ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo svima, eto lepe srece izvuceni smo... sad jedno pitanje, ako je ime za prijavu bilo Djordje, a u pasosu stoji Dorde jer nema srpskog alfabeta, da li treba sada da promenim prijavu u Dorde i da li mislite da to pravi problem...
Ono sto me jos interesuje, i izvinjavam se ako ponavljam ovo ali stvarno nisam pronasao, ja radim i imam preko 15god. iskustva + zavrsenu srednju skolu. Svakako zelim da apliciram preko diplome srednje skole, e sad... da li na prvom odeljku u DS260 gde stoji Present Work/Education/Training Information popunjavam - NOTE: Provide the following information concerning your current employment or education - popunjavam posao i samo posao, pa onda onda u previous unosim skole koje sam zavrsio, ili i na ovom prvom treba da unesem i skolu... Bojim se da ne pogresim, a ovo mi je naravno kao i svima jako bitno. Hvala svima unapred. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
poslovi se listaju prvo, jedan za drugim u vremenskom nizu od najskorijeg do najdavnijeg (samo ono što ti je ubeleženo u radnu knjižicu). kad se upiše to o poslovima, ide listanje obrazovnih institucija pohađanih. dakle, gde pitaju za Work (employment), tu pišeš o poslovima, gde pitaju za Education, tu o školama. |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala Danice. Procitah, ali je toliko ljudi komentarisalo to, da vise nisam bio siguran. Svakako uneh ispravno sada. E sada nikako ne pronalazim svoj posao na onetonline, a posao je administratorski upisacu i da je potrebno 2 god. pripreme jer generalno jeste pa cu nesto vec smisliti i nadam se pronaci na sajtu. Svakako moram jedan uslov ispuniti, a to je skola, pa se nadam da nece biti problem ako ne nadjem slicnu poziciju na sajtu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Da li neko zna sta da upisem pod pitanjem da li sam sluzio vojsku?
Naime,sluzio sam civilno u Klinickom centru,i imam knjizicu za civilno sluzenje vojske. Da li je u obrascu samo opcija da-ne ili mogu da dodam civilno sluzenje? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Zokice, mi smo zbog nedoumice oko ovoga odlučili da na kraju pozovemo KCC i lepo ih pitamo (zato što je bilo raznih odgovora i uputa - neki kažu ne pisati ništa, neki kažu pisati da je civilno služeno); oni su rekli: navedite to, da je služeno civilno.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pasoš sa viziranom turističkom vizom, prezime DJORDJEVIC, mu je istekao, viza naravno nije, mislim da čak važi još 5-7 godina. Dobio je novi pasoš sa prezimenom ĐORĐEVIĆ... Na žalost, pošto se prezime ne poklapa u vizi i pasošu, morao je da vadi novu vizu (na kojoj piše DORDEVIC).... Napominjem, ovo je slučaj za vizu bio, a najbolje da zoveš ambasadu i pitaš, da bi bio 100% siguran...
DV2015 - has not been selected x2 DV2016 - has not been selected x2 DV2017 - has not been selected x2 DV2018 - has not been selected x2 DV2019 - has not been selected x2 DV2020 - has not been selected x2 |
|
|||
|
|||
![]()
Moj suprug je civilno sluzio vojsku,ima cin razvodnika i ne znam sta da upisem u polja Branch, Rank i Military specialty? Citajuci,vidim da je potrebno navesti. U prevodu razvodnik je Distributor
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ovdje imas vojne cinove i prevod na engleski. http://en.wikipedia.org/wiki/Military_ranks_of_Serbia Razvodnik, kao cin, se prevodi na engleski kao Lance Corporal |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
USCIS Immigrant Fee | oskark | Vodič za emigrante | 303 | 20.03.2021 10:49 |
Application Received - Sta sad? | dejancic | Agencije za prijavu | 20 | 25.11.2009 21:26 |
Formulari na lekarskom pregledu | xeg | Uputstva za dobitnike | 15 | 14.10.2008 15:07 |
Formulari bez godine u pozadini | mariags | Prva koverta | 3 | 20.05.2008 01:31 |
![]() |