![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima! Ja sam izvucena na Dv2016,...Jos uvijek nisam popunila DS260,..Da li mi neko moze odgovoriti,da li u sklopu mog formurala dolaze i odgovori za supruga ili treba popuniti jedan za mene jedan za njega? Unaprijed hvala
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nena, ako vas je dvoje, kad uđeš u formular, biće ti izlistana dva, jedan za tebe (Principal applicant) jedan za supruga (Accompany), popunjavaju se oba - svako svoj.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima! Pocela sam sa popunjavanjem DS-260, uglavnim ide bez poteskoca, ali imam par nedoumica. 1. kod popunjavanja poslova koje sam radila u zadnjih 10 godina...radim u skoli, ali jedan duzi period sam radila na odredjeno i u jednoj te istoj skoli sam vise puta pocinjala i prekidala radni odnos(svaki raspust). interesuje me da li treba da upisem svaki zasnovani radni odnos (kao u radnoj knjizici), pa makar se i ime institucije ponavljalo vise puta ili da ne komplikujem i samo okvirno napisem period proveden u nekoj skoli. Samo da napomenem da sam u zadnjih 10 godina promjenila 5 skolskih ustanova i puno ugovora, malo konfuzno izgleda kada to sve stavim u formular.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Jos jedno pitanjce me muci. Kada sam popunjavala aplikaciju, kod pitanja, highest level of education navela sam University Degree. Sad mi se u formularu trazi da napisem koji fax, ali ja imam 2 diplome, da li navodim obe ili samo onu posljednju. Unaprijed se zahvaljujem svakome ko nadje vremena da mi ovo pojasni. Samo da popunim kako treba ovaj DS-260, pa cemo se druziti kao ljudi!
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
ja sam stavio kod odabira obrazovanja OTHER i napisao BACHELOR tree years after high school, jel ce to biti ok?
nisam hteo da stavim VOCATIONAL pa sam upisao ovo. |
|
|||
|
|||
![]()
Kod pitanja "Highest level of Education Completed"
Ja imam situaciju da sam zavrsio visoku skolu strukovnih studija (po novom Bolonjskom sistemu, u toj zgradi je bila nekadasnja visa skola, sada je visoka skola). Prvo sam zavrsio trogodisnje studije (tzv. osnovne strukovne studije), dobijena diploma prvog stepena visokog obrazovanja, 180 bodova... Zatim jos jednu godinu na istoj toj obrazovnoj ustanovi 60 ESPB (tzv "specijalisticke strukovne studije"), dobijena diploma drugog stepena visokog obrazovanja, 60 bodova... Najvisi stepen obrazovanja u mom slucaju jesu "specijalisticke strukovne studije" drugog stepena visokog obrazovanja... tj. 3g.+1g.=4g. u zbiru... Mene na poslu zavode kao "diplomirani" jer se nasa nova zvanja, uskladjuju prema starom zakonu... a obzirom da je u zbiru 4g., to se tretira kao dipl. kod nas... da li neko zna sta bih u mom slucaju ja trebao da odaberem od ponudjenih sledecih odgovora prilikom popunjavanja DS-260: high school, no degree, high school diploma, vocational school, university no degree, university degree, advanced degree, other (ako se odabere other, treba upisati objasnjenje) |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo svima!
![]() Tek sam sad otkrila ovaj sajt, tako da sam presrecna sto imam kome da se obratim. E sad ovako, saznala sam 8 maja da sam izvucena, i odmah sam popunila ds-260. Koliko sam ja shvatila njihova uputstva uputstva, valjda samo to treba.. sad samo da cekam neki mail u kojem ce mi javiti kad pocinju intervjui.. i sad citam na ovom sajtu da imaju neki formulari ds230 i dsp 122, pretpostavljam da je to nesto od prethodnih godina, ali ipak ako neko moze da mi kaze trebam li i to da popunjavam.. I jos nesto, s obzirom da sam iz CG ali intervju ce biti u ambasadi u Beogradu, vaze li za mene ista pravila kao i za vas iz Srbije (mislim na dokumentaciju)? Unaprijed hvala! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ako si popunila DS260 možeš da uživaš jer to je sve za sada! Obrasci koje si navela su se popunjavali ranije. Pravila su ista za sve, tako da sve što možeš da pročitaš na forumu o intervjuu u Beogradskoj ambasadi važi i za tebe. Ja sam te upisala u tabelu dobitnika koju možeš videti ovde. Možeš li mi samo reći tvoj približan CN u hiljadama kako bih te stavila na pravo mesto za redosled intervjua? Takođe da li si kao Country of Eligibility pisala MNE ili SRB?
DOBITNICI DV2016 TABELA - https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing _______________________________________________ DV2016 - Prva prijava 30.10.2014. - Popunjen obrazac 05.05.2015. - Čuveni "Session timed out" 07.05.2015. - SELECTEEEEED!!! ![]() CN 2016EU00022xxx 17.10. DS 260 sent 18.04. Lekarski pregled 21.04. My green daaaaay ![]() ![]() ![]() 11.10. Evo živim u Njujorku gradu |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
USCIS Immigrant Fee | oskark | Vodič za emigrante | 303 | 20.03.2021 10:49 |
Application Received - Sta sad? | dejancic | Agencije za prijavu | 20 | 25.11.2009 21:26 |
Formulari na lekarskom pregledu | xeg | Uputstva za dobitnike | 15 | 14.10.2008 15:07 |
Formulari bez godine u pozadini | mariags | Prva koverta | 3 | 20.05.2008 01:31 |
![]() |