Citat:
Prvobitno poslao korisnik mveruovic
Neko ko je jedva godinu dana u Americi ne moze da bude kompetentan da poredi obrazovne sisteme, pogotovo ako nije radio uopste u zvanicnim ni u jednoj ni u drugoj zemlji.
Sta reci za ovu odvalu da Ameri ne idu na master a kamo li na doktorske, izgleda da ja uglavnom znam izuzetke koji su u stvari pravilo da se ljudi normalno nastavljaju skolovanje.
A za tih par pasusa na blogu, puni neistina i predrasuda. Prvo nastavnici u osnovnim skolama imaju male plate, i bachelor diploma je diploma fakulteta a ne samo visoke skole.
|
Može i te kako da bude kompetentan jer taj neko proučavao i radio u oba sistema i video šta ne valja.
Drugo! pošto vidim da znaš da pišeš verovatno znaš i da čitaš. Ja nigde nisam napisao da Ameri ne idu na master a kamoli na doktorske. napisao sam da retko idu na mester i na doktorske studije. I još nešto, nije Amer svako ko je rođen u Americi! Čisto da pojasnim i to.
Što se tiče malih plata nastavnika... rade 175 do 180 dana godišnje, sa bachelor diplomom imaju od 45-50000 $ godišnju platu i beneficije za celu porodicu. Znamo to jer smo se raspitali kod istih.
Naravno da znamo da je bachelor diploma i diploma fakulteta, a ne samo visoke škole.
Uostalom, ako ste drugačijeg mišljenja, napravite svoj blog pa o tome lepo pišite.