![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Da li vam je poznat osecaj da sve nekako ide sporo, ili sam ja nestrpljiva
![]() Jel samo moj problem, ili je nekom poznato o cemu pisem ![]() Last edited by Magelan; 02.03.2016 at 19:49. Razlog: New thread :) |
|
||||
|
||||
![]()
Clan Kamely je dala odlicnu ideju za pokretanje nove teme
![]() Nismo previse pisali o ovome, te bi bilo lepo da nam tek novopridosli docaraju svoja osecanja nakon dolaska. Da li se i Vama cini da stvari idu presporo i da stojite u mestu? Da li vam se u nekim instancama tih prvih par nedelja cine dugim kao vecnost? Posto imamo dosta clanova koji dolaze ovamo u skorijoj buducnosti, zamolio bih vas da nastavite da izvestavate nakon dolaska. Moderator ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Posle 6 godina imigrantskog zivota, mogu samo da zakljucim da kako vreme prolazi, sami se navikavamo na novi sistem i sva ta nestrpljivost vremenom jenjava. Stvari polako dolaze na svoje mesto, a kada se postigne neka minimalna zona komfora, onda bude lakse. Polako krene da vas napusta taj neki cudni osecaj i stvari krenu da se odvijaju brze, ili bar nama to tako pocne da se cini ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam sad u fazi banke/DMV. Malo sam otegla, jer sam se opustila od kad sam dosla. Vozacki moze da se sredi za nedelju dana - test. Banka mi je komplikovana, tim pre sto ja ne idem u banke koje ste spominjali na Forumu... A, onda na koncu svega i trazenje prvog posla u isto vreme. Sredjivanje biografije i azuriranje stranica za trazenje posla. I sve nekako nista jos
![]() Moj engleski je poprilicno dobar, ali i tu imam sad problem. Jer, ja ne trazim posao u restoranu ili slicno, pa onda zahtevam od sebe da bude perfektan. Sto opet trazi vreme. I na kraju...sve je strpljenje - cemu se jos od prosle godine ucim i treniram ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Hmmm kod mene je pomijesan osjecaj (nekad mi se sve cini sporo a nekad brzo). Kad sam tek bio dosao, bas se sve bilo oteglo, skoro 2 mjeseca mi je trebalo dok sam dobio SSN, GC, polozio vozacki. Kad jedan papir, dokument kasni onda uzrocno-posljedicno sve podje da se razvlaci. Kad se prvi utisci uzbudjena i odusevljenja slegnu, onda daj da krenem naprijed.
Kao sto Magelan rece, treba sigurno 5+ godina (mada sve zavisi od slucaja do slucaja), dok se naviknes na sve i da onda sve krene to svojim tokom. Prvo cekanje, papiri i procedure oko intervju-a i dolaska, pa onda ovdje, cekanje i ganjanje SSN, GC, DMV-ija, banke. A evo dok ovaj post pisem citam ugovor za kredit za koledz. I tu je bilo ganjanje, povuci a bgm i potegni, treba jos jedan papir, mozes dobiti e zapravo ne mozes. Uglavnom sutra se potpisuje i taj ugovor, sredjuje se i to, pa onda hajmo jovo nanovo, u skolu opet. Mahhh, nikad doci do te luke smiraja, opustenosti. Djeluje sporo. S druge strane kad vratim film, cekaj malo, za godinu dana: promijenio mjesto boravka(i to kako, kontinet bre), imas posao, radis i stedis koliko mozes, osjecas na sebi da si se promijenio, da si sazrio, ti si taj koji donosis sve odluke, upisujes skolu i kreces ponovno, wooow. Imas ogromne planove. Nadas se ostavrenju tog americkog sna. Mozda je ipak sve brzo. ![]()
15.10.2012. - prva prijava 01.05.2013. - has not been selected 02.11.2013. - druga prijava 01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx 10.06.2014. - DS-260 poslat 23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom 12.03.2015. - Intervju zakazan 26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled 12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena ![]() 16.03.2015. - Kupljena avionska karta 20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland |
|
||||
|
||||
![]()
Odlicna tema! Svaka cast Kamely! Jos jedna u nizu koje cemo citati u dahu i ocekivati jos, jos, jos...
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]()
Konačno i ovakva tema da se pokrene, verujem da svi koji uskoro putuju žele da čuju kako su se ostali snašli. Dosad je bilo - piše se naširoko dok ljudi ne odu a onda se više nikad ne jave sa utiscima.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]()
Naravno, ja razumem ljude koji se vise ne javljaju. Zivot ih odvuce. Sasvim prirodno. Medjutim, kada smo svezi ovde, mnogo znaci da neke unutrasnje dileme podelimo sa nekim ko je u istoj ili slicnoj prici, a ne da vodimo sami sa sobom dijaloge
![]() Elem, meni ova komunikacija znaci jer ja nisam okruzena nasim ljudima koji bi mogli sa mnom da podele muku zvanu nestrpljenje, kao i da mi na svojim primerima umire savest - da li sam see stvarno ulenjila ili je ovo (ne)desavanje konkretnijih zivotnih stvari prirodan proces. Nadam se da ce nam ova tema biti od pomoci. A, ako neko (pa i ja) vremenom prestane da se javlja, to znaci da je ZIVOT poceo ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
mi smo u ny od 08/2014 i nama osim prvih mjesec dana vrijeme leti, ne mogu vjerovati da smo tu vec godinu i pol, tih prvih mjesec dana je bilo nekako najgore...jednom kada smo rijesili sve papire i nasli poslove vrijeme je krenulo i cak mogu reci da mi dani nekako brzo idu.
Prijave: 2001, 2009, 2010, 2011,2012... 06.05.2013. cura izvučena broj 15*** 07.06.2013. poslani papiri za KCC 17.06.2013. papiri stigli u KCC 03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu 03.02.2014. interview odgođen 28.02.2014. liječnički odrađen 24.03.2014. novi datum interviewa 24.03.2014. green day ![]() 21.08.2014. USA LPR ![]() |
![]() |
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kulturni šok nakon dolaska u USA | dreamerns | Vaša strana | 84 | 02.05.2017 18:35 |
Kako se osećate... | srecica | Vaša strana | 46 | 01.10.2015 15:15 |
ukupna cena dolaska u USA | ivkodrg | Stare teme | 113 | 17.11.2013 02:58 |
Stan i posao pre dolaska | Skullnick | Stare teme | 39 | 17.03.2013 14:21 |
Novi Hobi nakon dolaska u USA | landlord | Vaša strana | 16 | 14.03.2013 06:28 |
![]() |