ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 19.05.2018, 22:50
Svenson's Avatar
Svenson Svenson je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 05.05.2017
US lokacija: Houston, TX
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89 Prikaz poruke
Daj Bože da tako bude. Inače čitam na BritSimonblogu da se afrikanci mnogo žale i da ima dosta njih kojima još uvek nije zakazan intervju, a bili su u bulletinu za jun. To je još jedan dokaz da su tamo ambasade brebukirane i da nemaju dovoljno kapaciteta.
A još im je skočio VB za 10.000. Biće gužve kod njih.
Staro 19.05.2018, 23:17
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

Da, ali oni u tih 10000 brojeva imaju nešto tipa oko 2000 pravih casova, tako da taj skok jeste veliki kada se posmatra sa aspekta brojeva, ali realno je očekivan tj. BritSimon kaže da je očekivan i da nije iznenađenje.

Inače gledao sam malo podatke i od 20300 do 21900 ima ukupno 656 pravih casova, a samo 298 ima status ready i in transit, mada to in trasit znači praktično isto što i ready, samo ih nisu još uvek ambasade primile tj. potvrdile. Ovi ostali i dalje imaju status At NVC, što znači da još uvek nisu poslali DS260.

Očigledno je da su u julskom bulletinu baš mnogo usporili. Iskreno samo zbog toga sumnjam u tu redistribuciju, jer nema logike da uspore toliko u julu, a da posle u avgustu i septembru ubrzaju mnogo. Druga opcija je da su namerno toliko usporili da bi imali što čistiju situaciju za poslednja dva bulletina, a i da vide šta će biti sa Afrikom i Azijom. Neko na BritSimon blogu je napisao da oni uvek idu na tu varijantu da u poslednja dva meseca ostane oko 3000 viza. Možda je i to razlog, zato što su procene da će do kraja jula biti podeljeno oko 15500+-200/300 viza, tako da i ta priča donekle pije vodu.
Opet vreme će pokazati. Možemo mi da pravimo koliko hoćemo teorija i pretpostavki, ali samo ovi iz Kentucky-ja znaju šta će biti.
Reply With Quote
Staro 20.05.2018, 09:50
Svenson's Avatar
Svenson Svenson je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 05.05.2017
US lokacija: Houston, TX
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Da, ali oni u tih 10000 brojeva imaju nešto tipa oko 2000 pravih casova, tako da taj skok jeste veliki kada se posmatra sa aspekta brojeva, ali realno je očekivan tj. BritSimon kaže da je očekivan i da nije iznenađenje.

Inače gledao sam malo podatke i od 20300 do 21900 ima ukupno 656 pravih casova, a samo 298 ima status ready i in transit, mada to in trasit znači praktično isto što i ready, samo ih nisu još uvek ambasade primile tj. potvrdile. Ovi ostali i dalje imaju status At NVC, što znači da još uvek nisu poslali DS260.

Očigledno je da su u julskom bulletinu baš mnogo usporili. Iskreno samo zbog toga sumnjam u tu redistribuciju, jer nema logike da uspore toliko u julu, a da posle u avgustu i septembru ubrzaju mnogo. Druga opcija je da su namerno toliko usporili da bi imali što čistiju situaciju za poslednja dva bulletina, a i da vide šta će biti sa Afrikom i Azijom. Neko na BritSimon blogu je napisao da oni uvek idu na tu varijantu da u poslednja dva meseca ostane oko 3000 viza. Možda je i to razlog, zato što su procene da će do kraja jula biti podeljeno oko 15500+-200/300 viza, tako da i ta priča donekle pije vodu.
Opet vreme će pokazati. Možemo mi da pravimo koliko hoćemo teorija i pretpostavki, ali samo ovi iz Kentucky-ja znaju šta će biti.
Slažem se potpuno. Brit Simon ima uvek prave informacije i odličnu analizu situacije. Čekamo i nadamo se da će, na kraju, sve biti na svom mestu.
Staro 20.05.2018, 18:53
AleksandraSandra AleksandraSandra je offline
Član

Datum prijave: 19.05.2018
Smile

Jedno pitanje za sve koji se razumeju, ja sam izvucena ove godine i moj broj je
2019EU0013** ? Sad ako moze neko malo da mi pojasni oko brojeva, kako to ide koji brojevi idu pre na intervju i kako se to gleda?
Reply With Quote
Staro 20.05.2018, 19:00
Lucky2019's Avatar
Lucky2019 Lucky2019 je offline
Drug član

Datum prijave: 15.05.2018
US lokacija: Miami
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik AleksandraSandra Prikaz poruke
2019EU0013** ? Sad ako moze neko malo da mi pojasni oko brojeva, kako to ide koji brojevi idu pre na intervju i kako se to gleda?
Sto se tice onoga sto sam ja razumeo i shvatio poslednjih dana ovde od svih ovih ljudi koji su voljni da pomognu, to je veoma nizak broj sto znaci da biste trebali da sto pre posaljete obrazac ds-260 i trebalo bi da vas intervju bude vec u oktobru ove godine. Mozda gresim, tako da ce vam sigurno odgovoriti neko ko sigurno zna bolje od mene!

U svakom slucaju, cestitam na dobitku
Reply With Quote
Staro 20.05.2018, 20:14
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Tako je. Taj broj će sigurno stići na red u oktobru. Ukoliko želite da Vam intervju bude u oktobru, pošaljite DS260 obrazac do kraja juna, početka jula. Ukoliko želite da Vam intervju bude kasnije, pošaljite kasnije. Npr. ukoliko pošaljete obrazac u oktobru, intervju će Vam verovatno biti u decembru, eventualno januaru, ako pošaljete u decembru, intervju će Vam biti u februaru, eventualno martu itd. Vi, sa tim tako niskim brojem, praktično imate privilegiju da birate mesec u kome će Vam biti intervju.
Reply With Quote
Staro 20.05.2018, 21:53
AleksandraSandra AleksandraSandra je offline
Član

Datum prijave: 19.05.2018
Nepromenjeno

Citat:
Tako je. Taj broj će sigurno stići na red u oktobru. Ukoliko želite da Vam intervju bude u oktobru, pošaljite DS260 obrazac do kraja juna, početka jula. Ukoliko želite da Vam intervju bude kasnije, pošaljite kasnije. Npr. ukoliko pošaljete obrazac u oktobru, intervju će Vam verovatno biti u decembru, eventualno januaru, ako pošaljete u decembru, intervju će Vam biti u februaru, eventualno martu itd. Vi, sa tim tako niskim brojem, praktično imate privilegiju da birate mesec u kome će Vam biti intervju.
Ja sam u Usa, ne znam da li je isto sa brojevima i ovde. Hvala na brzom odgovoru, ako imate jos neke sugestije ili savete pišite.
Reply With Quote
Staro 20.05.2018, 22:10
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Aha, ti bi onda trebalo da uradiš AOS tj. Adjustment of Status. Iskreno nisam toliko upućen u tu proceduru.

Evo link do zvanične strane gde je sve objašnjeno, a imamo i temu na forumu, ali video sam da si to već videla.

https://travel.state.gov/content/tra...ed-states.html
Reply With Quote
Staro 20.05.2018, 23:56
Makica@'s Avatar
Makica@ Makica@ je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.06.2017
US lokacija: Boston,MA
YU lokacija: Srbija
Smile

Citat:
Citat:
Ja sam u Usa, ne znam da li je isto sa brojevima i ovde. Hvala na brzom odgovoru, ako imate jos neke sugestije ili savete pišite.
Cestitke od Srca i srecno u Daljoj Proceduri i da nam lepo pozelenite
Evo jos par linkova,a mozete i da kontaktirate clana sa ove teme koji je uspesno zavrsio celu proceduru skoro

http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ead.php?t=1295

evo i linkova za 'prvu pomoc'

https://www.uscis.gov/greencard/adjustment-of-status

https://www.immihelp.com/greencard/adjustmentofstatus/

https://citizenpath.com/green-card-a...ent-of-status/

https://en.wikipedia.org/wiki/Adjustment_of_status

Sa Srecom
Case Number : 2018EU000091**
DS 260 poslat 30 Maja 2017.
Lekarski pregled : 01.02.2018.
Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart)
My Greeeeen Day : 12.Mart 2018.
Viza u Pasosu : 16.Mart 2018.
Landed in Boston 26.06.2018.
Reply With Quote
Staro 21.05.2018, 11:55
aleksandarzz aleksandarzz je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.05.2017
US lokacija: Amherst, NY
YU lokacija: Veliko Gradiste, Srbija
Nepromenjeno

Evo još jednog optimističkog razmišljanja.
Možda je moguće da se desi veliki skok za naredni mesec i da one ambasade koje imaju mnogo dobitnika i ne zakažu svima razgovore, dok one manje to lako završe. Npr., bulletin skoči za 8000 brojeva. U Kijevu je to novih 1000 intervjua umesto 250 koliko su imali ranije u toku meseca, pa 2NL dobije samo prvih 250, koliko mogu da odrade. U Beogradu je to novih 40 umesto 10, što i nije neki problem, pa svi dobiju poziv.
Neznam da li to uopšte tako može da funkcioniše, ali navijam da svi stignu na red.
Reply With Quote
Odgovori

Tags
run the risk

Pravila pisanja