ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 21.03.2020, 08:39
Michi20 Michi20 je offline
Drug član

Datum prijave: 19.03.2020
Nepromenjeno

Drugari zeleni, isto mi je stigao mail da nam je otkazan intervju za mesec maj. Nadamo se da će se ambasada otvoriti za mesec-dva
Reply With Quote
Staro 21.03.2020, 09:05
Michi20 Michi20 je offline
Drug član

Datum prijave: 19.03.2020
Nepromenjeno

Zaboravih broj - 2020EU21xxx
Da li je neko imao zakazano krajem marta ili u aprilu?
Reply With Quote
Staro 21.03.2020, 09:46
marko1995 marko1995 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 18.10.2017
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Očekivao sam martovske i aprilske intervjue otkazane, ali majske baš i ne...
To je sad ozbiljan zaostatak.
Totalno luda godina
DS-260: 20-Mar-2020
Poslani dokumenti: 21-Mar-2020
Reply With Quote
Staro 21.03.2020, 14:47
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

Iskreno mislim da su oni to otkazali čisto preventivno i da to ne znači da se neće održavati intervjui u maju, pa možda i u aprilu ukoliko se situacija eventualno poboljša. Verovatno im je lakše da otkažu sve odmah, nego da postepeno otkazuju i time prave dodatnu konfuziju.
Reply With Quote
Staro 21.03.2020, 15:23
AjvorHardi AjvorHardi je offline
Član

Datum prijave: 06.12.2019
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kima Prikaz poruke
Kasnim malo sa javljanjem.. Videla sam poruku pre nego sto je trebalo da odem na razgovor, i bas je znacila u tom trenutku, tako da hvala ti puno na tome. Ni meni nisu trazili te obrasce.
E, super, bas mi je drago, nema na cemu Cestitam

Sad jos samo da nam otvore granice u neko dogledno vreme :/
Reply With Quote
Staro 22.03.2020, 00:21
gorasheen's Avatar
gorasheen gorasheen je offline
Drug član

Datum prijave: 12.05.2019
YU lokacija: beograd
Nepromenjeno

Cini se da smo mi sa visokim cn trenutno u jednoj nemogucoj misiji i da realno nemamo mnogo izgleda da pozelenimo, osim ako bi ovaj zastoj znatno krace potrajao nego sto se predvidja.

Ako pogledamo situaciju u kini, gde je stanje normalizovano tek posle 100 dana od pojave virusa, tada bi po toj dinamici procedura za gc mogla da se nastavi tek u drugoj polovini juna.

Teorijski, ako bi se sve pomerilo za 3 i po meseca, tada bi brojevi do 30.000 koje je vb objavio za maj otprilike trebalo da dodju na red tek u drugoj polovini septembra tj na samom kraju.

Prethodnih godina oni sa velikim cn uglavnom nisu stizali na red jer nije bilo dovoljno viza, a ove godine ce izgleda ostati veliki broj nepodeljenih.
18.10.2019. mail to KCC
Reply With Quote
Staro 22.03.2020, 00:58
pablo pablo je offline
Drug član

Datum prijave: 01.08.2019
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik gorasheen Prikaz poruke
Cini se da smo mi sa visokim cn trenutno u jednoj nemogucoj misiji i da realno nemamo mnogo izgleda da pozelenimo, osim ako bi ovaj zastoj znatno krace potrajao nego sto se predvidja.

Ako pogledamo situaciju u kini, gde je stanje normalizovano tek posle 100 dana od pojave virusa, tada bi po toj dinamici procedura za gc mogla da se nastavi tek u drugoj polovini juna.

Teorijski, ako bi se sve pomerilo za 3 i po meseca, tada bi brojevi do 30.000 koje je vb objavio za maj otprilike trebalo da dodju na red tek u drugoj polovini septembra tj na samom kraju.

Prethodnih godina oni sa velikim cn uglavnom nisu stizali na red jer nije bilo dovoljno viza, a ove godine ce izgleda ostati veliki broj nepodeljenih.
Mi prvo ne smemo da dozvolimo kao drzava da prodjemo kao Kina. Za sada mislim da je ok stanje ali to ce najbolje pokazati predstojecih nekoliko nedelja. Mislim da ne treba nagadjati sta i kako jer to niko ne zna. Nadajmo se samo najboljem. Ne treba preterivati i gubiti nadu jer je tek kraj marta. Do septembra ima vremena.
Reply With Quote
Staro 22.03.2020, 16:33
gorasheen's Avatar
gorasheen gorasheen je offline
Drug član

Datum prijave: 12.05.2019
YU lokacija: beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik pablo Prikaz poruke
Mi prvo ne smemo da dozvolimo kao drzava da prodjemo kao Kina. Za sada mislim da je ok stanje ali to ce najbolje pokazati predstojecih nekoliko nedelja. Mislim da ne treba nagadjati sta i kako jer to niko ne zna. Nadajmo se samo najboljem. Ne treba preterivati i gubiti nadu jer je tek kraj marta. Do septembra ima vremena.
Ovo sto sam napisao je samo pod pretpostavkom, znaci sta bi moglo da se ocekuje u nekim realnim okolnostima.

Kinezi su za razliku od italijana mnogo bolje prosli i zato smo zatrazili njihovu pomoc.

Trenutno stanje ukazuje na to da je virus koji je dosao u EU dosta agresivniji i pretpostavlja se da je mutirao, a da li ce trajati isto kao u kini to jos niko ne zna.

Za nas ovde je pre svega bitno da i mi pojedinacno pokazemo svest i da damo svoj doprinos u merama za sprecavanje sirenja virusa, ako zelimo da se ovo sto pre zavrsi i da se ceo proces nastavi.
18.10.2019. mail to KCC
Reply With Quote
Staro 24.03.2020, 12:27
pablo pablo je offline
Drug član

Datum prijave: 01.08.2019
Nepromenjeno

Ako su nam u redu dokumenta, da li i dalje zavisimo od USCIS-a do intervjua ili ne. Pitam zbog ove situacije jer ce verovatno kod nas ranije da se smiri negu u USA. Ako se smiri ne vidim razlog da ambasada ne radi? Sta mislite?
Reply With Quote
Staro 24.03.2020, 12:35
marko1995 marko1995 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 18.10.2017
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik pablo Prikaz poruke
Ako su nam u redu dokumenta, da li i dalje zavisimo od USCIS-a do intervjua ili ne. Pitam zbog ove situacije jer ce verovatno kod nas ranije da se smiri negu u USA. Ako se smiri ne vidim razlog da ambasada ne radi? Sta mislite?
KCC kad isprovjerava sve šalje slučaj u ambasadu i oni više ništa nemaju sa tvojim kejsom, sve dalje procedure vrši ambasada u Beogradu...
DS-260: 20-Mar-2020
Poslani dokumenti: 21-Mar-2020
Reply With Quote
Odgovori

Tags
run the risk

Pravila pisanja