ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 11.05.2021, 14:46
Milos2022 Milos2022 je offline
Član

Datum prijave: 09.05.2021
Nepromenjeno Case number

Ako resite da formirate grupu moj broj je +381638915787
Reply With Quote
Staro 17.05.2021, 01:09
Makica@'s Avatar
Makica@ Makica@ je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.06.2017
US lokacija: Boston,MA
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik miloslaw Prikaz poruke
Pozdrav društvo, čestitke svima koji su izvučeni na ovogodišnjoj lutriji !

Nadam se da ćemo svi stići da dobijemo svoje datume za intervju kao i da, budući da korona jenjava, imamo vakcinaciju i što se tiče imigracije povoljnog predsednika, ove godine neće biti nikakvih vremenskih zastoja!

Mnogo je teško snalaziti se na ovom forumu koji će uskoro postati punoletan pa možda nije loša ideja da napravimo paralelno WhatsApp ili Viber grupu dv2022 winners

p.s Takođe, bilo bi lepo da svi napišemo svoje CN da otprilike možemo u nekom trenutku predvideti redosled odlazaka u ambasadu Ja sam eu00019xxx
Nikakva viber grupa vam nije potrebna jel sve potrebne informacije imate u ovoj Riznici Informacija i iskustva svih nas koji smo vec u Usa i prenosimo vam iskustva ovde. Takodje Nikome ne Savetujem da ostavlja broj telefona Bilo Gde ! Najbolje i Najpreciznije Informacije cete dobiti na Forumu kao i iskustva. Pozz
Case Number : 2018EU000091**
DS 260 poslat 30 Maja 2017.
Lekarski pregled : 01.02.2018.
Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart)
My Greeeeen Day : 12.Mart 2018.
Viza u Pasosu : 16.Mart 2018.
Landed in Boston 26.06.2018.
Reply With Quote
Staro 17.05.2021, 01:16
Makica@'s Avatar
Makica@ Makica@ je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.06.2017
US lokacija: Boston,MA
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Milos2022 Prikaz poruke
Pozdrav, izvucen, moj case number je 2022EU00015xxx, da li je to nizak ili visok case number? Jos uvek mi je malo nejasno to sve oko selektovanja.
Cestitke na izvlacenju i Puno srece u Usa ☺ Moj cn je bio 91** a intervju mi je bio zakazan za Februar. Ako sve bude u redu ocekujte Mart/April zakazivanje intervjua. Iscitajte nasa iskustva koji smo to prosli i videcete da je intervju cista formalnost ako ste papiroloski ispravni. Najsladji deo je kada dobijete pasos sa vizom 😉 Pozdrav vama i cestitke jos jednom
Case Number : 2018EU000091**
DS 260 poslat 30 Maja 2017.
Lekarski pregled : 01.02.2018.
Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart)
My Greeeeen Day : 12.Mart 2018.
Viza u Pasosu : 16.Mart 2018.
Landed in Boston 26.06.2018.
Reply With Quote
Staro 26.05.2021, 21:47
Talijan Talijan je offline
Član

Datum prijave: 26.05.2021
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Makica@ Prikaz poruke
Cestitke na izvlacenju i Puno srece u Usa ☺ Moj cn je bio 91** a intervju mi je bio zakazan za Februar. Ako sve bude u redu ocekujte Mart/April zakazivanje intervjua. Iscitajte nasa iskustva koji smo to prosli i videcete da je intervju cista formalnost ako ste papiroloski ispravni. Najsladji deo je kada dobijete pasos sa vizom 😉 Pozdrav vama i cestitke jos jednom
Mozda nije u temi ali citam vas potpis i nista mi nije jasno Kako je moguce da ste izvuceni u Maju 2017 a intervju u februaru 2018? Jel to nesto te godine kasnilo, zar intervjui ne treba da budu vec u septembru?

I jedno pitanje, ja sam izvucen ovog meseca sa brojem 21xxx, da li idu po redu sa brojevima pa iseku kada ima dovoljno ili je sve random?
Reply With Quote
Staro 26.05.2021, 22:31
Član

Nepromenjeno

Jos jedno pitanje, ne mogu da editujem poruku.

Gledam ovde potpise ljudi i iz nekog razloga svi su slali DS formulare u septembru i oktobru, da nije to razlog za intervju u januaru i februaru? Izvucen sam ove godine i odmah sam popunio DS tri dana posle izvlacenja, da li to znaci da ce me pre pozvati ili idu po CN broju?
Reply With Quote
Staro 31.05.2021, 07:53
PearCookie PearCookie je offline
Drug član

Datum prijave: 25.05.2019
US lokacija: NYC
YU lokacija: SP
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Talijan Prikaz poruke
Mozda nije u temi ali citam vas potpis i nista mi nije jasno Kako je moguce da ste izvuceni u Maju 2017 a intervju u februaru 2018? Jel to nesto te godine kasnilo, zar intervjui ne treba da budu vec u septembru?

I jedno pitanje, ja sam izvucen ovog meseca sa brojem 21xxx, da li idu po redu sa brojevima pa iseku kada ima dovoljno ili je sve random?

Izvlačenje je u maju, intervjui za DV-2022 počinju 1. oktobra ove godine i traju do 30. septembra iduće godine. Mesec intervjua odredjuje CN koji si dobio na izvlačenju. Postoji Visa Bulletin, gde mesečno izlazi presek po regionima, do kog se broja stiglo. Pregledaj VB nekoliko godina unazad i saznaćeš (otprilike) kada možeš da očekuješ intervju. Moj broj je bio 9 hiljada i nešto, intervju mi je bio početkom januara.
Staro 05.06.2021, 20:43
Vladimir Peni Vladimir Peni je offline
Član

Datum prijave: 05.06.2021
Nepromenjeno Confirmation Mail ?

Zdravo svima,

Ja sam poslao ds260 za celu familiu na 26.05, dali cu dobiti neki automatski mail da su uredno primljene aplikacije ili cu kasnie da cekam mail koi traze dokumenate pa onda mail za intervju?
Ja jos nisam primio nista... moj CN je 1xxx

Pozdrav iz MK
Reply With Quote
Staro 06.06.2021, 01:30
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik PearCookie Prikaz poruke
Izvlačenje je u maju, intervjui za DV-2022 počinju 1. oktobra ove godine i traju do 30. septembra iduće godine. Mesec intervjua odredjuje CN koji si dobio na izvlačenju. Postoji Visa Bulletin, gde mesečno izlazi presek po regionima, do kog se broja stiglo. Pregledaj VB nekoliko godina unazad i saznaćeš (otprilike) kada možeš da očekuješ intervju. Moj broj je bio 9 hiljada i nešto, intervju mi je bio početkom januara.
Hvala, u medjuvremenu sam shvatio da pre marta/aprila ne ocekujem intervju

Jos jedno pitanje kao i "kolega" iznad, DS-260 sam poslao par dana posto sam izvucen, kada mogu da ocekujem prvi mail sa informacijama za slanje dokumenata, to me zbunjuje, jer trebalo bi da bude valjda prvo to pa kada posaljem, onda cekam drugi mail za lekarski pregled i datum intervjua, ako sam to dobro razumeo.
Reply With Quote
Staro 06.06.2021, 12:20
PearCookie PearCookie je offline
Drug član

Datum prijave: 25.05.2019
US lokacija: NYC
YU lokacija: SP
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Talijan Prikaz poruke
Hvala, u medjuvremenu sam shvatio da pre marta/aprila ne ocekujem intervju

Jos jedno pitanje kao i "kolega" iznad, DS-260 sam poslao par dana posto sam izvucen, kada mogu da ocekujem prvi mail sa informacijama za slanje dokumenata, to me zbunjuje, jer trebalo bi da bude valjda prvo to pa kada posaljem, onda cekam drugi mail za lekarski pregled i datum intervjua, ako sam to dobro razumeo.

Sigurno si dobio automatski odgovor da su primili tvoj obrazac. Sledeći mejl stiže tek kada obrade DS-260, što dosta zavisi od CN. Ako si procenio da će intervju biti mart/april, sledeći mejl verovatno dobijaš od njih po novoj godini. Kad budu javili da su obradili obrazac, tražiće i dokumenta, tad im pošalješ-kad obrade i njih, javljaju da je sve u redu (ako su u redu) i daju termin za intervju. Sistematski ćeš sam zakazati neposredno pred intervju, a opet, kad budeš znao datum. Ništa se ne provaljuje, sve piše u mejlovima koje dobijaš od KCC, samo pratiš njihova upustva i sve će biti u redu. Najteži deo je biti izvučen.
Staro 06.06.2021, 13:46
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik PearCookie Prikaz poruke
Sigurno si dobio automatski odgovor da su primili tvoj obrazac. Sledeći mejl stiže tek kada obrade DS-260, što dosta zavisi od CN. Ako si procenio da će intervju biti mart/april, sledeći mejl verovatno dobijaš od njih po novoj godini. Kad budu javili da su obradili obrazac, tražiće i dokumenta, tad im pošalješ-kad obrade i njih, javljaju da je sve u redu (ako su u redu) i daju termin za intervju. Sistematski ćeš sam zakazati neposredno pred intervju, a opet, kad budeš znao datum. Ništa se ne provaljuje, sve piše u mejlovima koje dobijaš od KCC, samo pratiš njihova upustva i sve će biti u redu. Najteži deo je biti izvučen.
Da, dobio sam potvrdu za DS-260 i na sajtu mi sve pise "completed". Negde sam na forumu video potpis u kome je datum popunjavanja DS-260 i slanja dokumenata isti dan pa me je zbunilo, valjda treba sacekati mail od KCC-a pa onda slati dokumenta po njihovom uputstvu.

Hvala na odgovoru.
Reply With Quote
Odgovori

Tags
run the risk

Pravila pisanja