ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 10.06.2013, 13:53
macodlak's Avatar
macodlak macodlak je offline
Stari vuk

Datum prijave: 14.05.2012
Nepromenjeno Visa Bulletin CURRENT STATUS

Veliki pozZdrav za sve.

Imam veliku brigu i pitanje.

Ja sam iz BIH CN:41***
Kakve su mi šanse za intervju?
I primetio sam da nije prelazio Visa Bulletin broj 41000 već se pojavi status CURRENT odprilike u Junu!!! Šta to znači, i šta mi je činiti kada se to pojavi CORRENT na Visa Bulletin.

HVALA
Reply With Quote
Staro 10.06.2013, 14:14
sombrero sombrero je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2013
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

To znaci da ce svi brojevi imati intervju , kazes 41.... jel to za 2013 ili 2014, nisam vidjao tako visoke brojeve za EU2013?
Reply With Quote
Staro 10.06.2013, 18:41
macodlak's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sombrero Prikaz poruke
To znaci da ce svi brojevi imati intervju , kazes 41.... jel to za 2013 ili 2014, nisam vidjao tako visoke brojeve za EU2013?
Izvučen sam sada u maju, to je za 2014.
Jel zapravo znači kada objave CURRENT da i ja mogu ići na intervju???
Kako da znam kada će mi biti intervju i slično molim te objesni mi ako znaš kako šta, pošto sam primetio da svaki Jun izadje taj CURRENT. Pa me zanima šta mi je raditi sledeći Jun kada izadje taj status.

Hvala ti unaprijed na odgovoru...
Reply With Quote
Staro 10.06.2013, 20:11
sombrero sombrero je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2013
Nepromenjeno

Da to znaci da ces doci na intervju samo nije poznat tempo kojim ce ici ambasada, plus niko nema uvid u bulletin za iducu godinu posto se stvari dosta razlikuju za 2014 . Videcemo, moj savet ti je da redovno pratis vesti do kog je broja bulletin za iduci mesec, pa shodno tome pripremas sebe za papirologiju i pregled.Poz
Reply With Quote
Staro 11.06.2013, 07:16
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

Da dodam da bulletin služi kao orjentir gdje možeš pratiti otprilike kad će tvoj broj doći na red. Ako sam dobro shvatila jednom kad ti intervju bude zakazan na istom sajtu gdje si pročitao ono You have been randomly selected..., status će biti promijenjen na datum kad ti je intervju zakazan, a ista obavijest treba stići mailom. Otprilike 2mj prije intervjua trebao bi znati tačan datum. Ako sam negdje pogriješila ispravite me slobodno

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Reply With Quote
Staro 11.06.2013, 09:33
zvercica's Avatar
zvercica zvercica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.08.2009
US lokacija: Seattle od 04.09
Nepromenjeno

@Via, upravo tako. Samo gledajte da ne upoređujete godine. Recimo prošle godine su brojevi išli brže nego ove. Tako sam ja mislila da gledajući DV2012, da će naš broj 20xxx stići na red oko Feb-Mart ali smo stigli na red tek u Aprilu.

Dakle proveravajete Visa Bulletin redovno i stranicu gde vam je pisalo "You have been randomly selected..." i u jednom trenutku će se promenitu u stranu gde piše datum za kada je viza zakazana. Nama mail nije stigao, tako da nemojte na to računati.
04.04. - Intervju
29.04 - Dopuna dokumenata
10.05 - Pozeleneli skroz naskroz
04.09 - Departure day
Reply With Quote
Staro 12.06.2013, 06:51
macodlak's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Hvala vam mnogo svima na odgovoru. Znači, ako sam dobro svatio... kada objave CURRENT da počnem svakodnevno provjeravati na ovome sajtu

https://www.dvlottery.state.gov/ESC/...atusCheck.aspx

da li mi je zakazan intervju???
Reply With Quote
Staro 13.06.2013, 00:30
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik macodlak Prikaz poruke
Hvala vam mnogo svima na odgovoru. Znači, ako sam dobro svatio... kada objave CURRENT da počnem svakodnevno provjeravati na ovome sajtu

https://www.dvlottery.state.gov/ESC/...atusCheck.aspx

da li mi je zakazan intervju???
Ne, kada izadje current trebalo bi da svi prodju intervju. Znaci svaki mesec do 15. izlazi visa bulletin do kog broja idu. Ti znas svoj broj, i prema tome pratis kada ti dolazis na red. Bukvalno pimer, ako ti je broj 12.335, a visa bulletin za januar izadje 10.200 i advance notice za februar bude 13.800 znas da ces u februaru ici na intervju.

Ali posto si ti broj 41xxx, mozda spadas u current, sto znaci da nema vise reda nego svi koji cekaju treba da kontaktiraju ambasadu. Posto su ove godine brojevi dosta veliki, icice i do vecih brojeva. U svakom slucaju treba da dobijes obavestenje mailom da ti je interview zakazan.
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 13.06.2013, 07:15
macodlak's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Znači, kada u kategoriji

C. ADVANCE NOTIFICATION OF THE DIVERSITY (DV)...

objave status CURRENT da kontaktira ambasadu i da kažeš šta... koji sam case number i da zamolim da mi zakažu intervju???

Hvala vam mnogo svima mnogo ste mi pomogli...

Recite mi još samo da ću dobiti intervju iako sam CS 41***, čisto utjehe radi!!!

I može li link do neke teme o tome kako da i moja vjerenica ide samnom u Ameriku a vjenčat ćemo se u proljeće sledeće godine...

PozZ
Reply With Quote
Staro 13.06.2013, 07:41
zvercica's Avatar
zvercica zvercica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.08.2009
US lokacija: Seattle od 04.09
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik macodlak Prikaz poruke
Znači, kada u kategoriji

C. ADVANCE NOTIFICATION OF THE DIVERSITY (DV)...

objave status CURRENT da kontaktira ambasadu i da kažeš šta... koji sam case number i da zamolim da mi zakažu intervju???

Hvala vam mnogo svima mnogo ste mi pomogli...

Recite mi još samo da ću dobiti intervju iako sam CS 41***, čisto utjehe radi!!!

I može li link do neke teme o tome kako da i moja vjerenica ide samnom u Ameriku a vjenčat ćemo se u proljeće sledeće godine...

PozZ
Čoveče, što si navalio na taj Current???? Znači, pratiš Visa Bulletin svakog meseca i videćeš kako rastu brojevi i kad se objavi broj koji je viši od tvog znašćeš da će ti u tom mesecu biti zakazan intervju. U isto vreme redovno proveravaš na onoj istoj strani gde si video da su te izvukli da li se status promenio.
Koliko sam primetila ove godine su izvukli jako puno visokih brojeva, idu čak do 55xxx. Obično na kraju svi stignu na red tako da verujem da će brojevi ići jako brzo, ali ajde da vidimo.
04.04. - Intervju
29.04 - Dopuna dokumenata
10.05 - Pozeleneli skroz naskroz
04.09 - Departure day
Reply With Quote
Odgovori

Tags
run the risk

Pravila pisanja