![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima,
Imam pitanje za one koji su u ovoj zemlji (USA) duze (ja sam naime dve sedmice) u vezi gore pomenutog auto-osiguranja. Da li se neke stvari mogu precutati (da ne kazem "frizirati"). Moze li se izbeci placanje visoke cifre koja bi verovatno vazila za USA tinejdzera. Pokusao sam da saznam eventualnu cifru online, medjutim bukvalno "istresaju iz gaca", u smislu koja ti je sadasnja adresa, da li si na njoj vise od godinu dana, ako nisi koja ti je prethodna adresa, da li si ozenjen, zasto tvoja zena nije dodata kao vozac na osiguranje (ako kazem da nije nikada vozila ukopacu je kad joj ustreba, s druge strane glupo je da placam osiguranje i za nju ako ona jos nije u stanju da vozi - ili mozda gresim). Da li precutati da sam pre 2 sedmice stigao iz Srbije, staviti neku drugu adresu kao prethodnu? Hvala & pozdrav iz NC. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
najvise sam imao problema s time, ssn i gc je bilo bez problema. |
|
|||
|
|||
![]()
Prvo polozi za vozacku dozvolu sa rentiranim automobilom u svom stateu pa onda kupi auto i osiguranje.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sta god da stavis oni ce ti vratiti posle da imas iskustvo odkad si ovde polozio. Npr ja imam vozacku iz Srbije od 1993 ali se ovde vodim kao da vozim od 2007 odkad imam ovdasnju vozacku. Tako sto se njih tice ja za osiguranje sam ista kao neki Amer od 21 godinu sa 5 godina vozackog iskustva.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam to "prvo" odradio pre nedelju dana, zato i pitam za "drugo", jer sam dobio "restricted dirivng license", sa kojom ne mogu da vozim drugi auto osim rentiranog. Kad bih kupio svoj auto i platio "liability insurance" onda bi mi se "restriction" skinuo. Pitanje je bilo kako dobiti manji "liability insurance" na startu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Kada si "prodavao foru" da li si morao da dajes neke dokumente ili je jednostavno bila tvoja izjava? |
|
|||
|
|||
![]()
kopirali su hr vozacke na kojima se vidjelo da imamo vise od 5 god iskustva tako da mi je zbog toga uspio smanjit cijenu. rekao sam da su medunarodne vozacke jer hr medunarodne su jako slicne obicnima.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pokusavam da dodam suprugu na moje postojece osiguranje, specificnost je ta sto ona jos nema americku vozacku i u stvari treba da vezba pre nego sto ode da polaze. Ima srpsku i medjunarodnu dozvolu medjutim nije vozila i treba joj prakse. Izgleda da svi traze americke dozvole, opet nekoliko prijatelja reklo mi je da su se provukli sa hrvatskom dozvolom za dodatnog vozaca (nisu im trazili broj). Znam za put testovi --> "learner permit" --> voznja bez osiguranja !? --> "polozen vozacki" --> "driving license" --> osiguranje. Pitanje ima li sanse za "shortcut"? Anyone? |
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam bio na tudjem liability osiguranju 6 meseci sa medjunarodnom dozvolom.
Jesi proverio sa osiguravajucom kucom da li dozvoljavaju? |
|
|||
|
|||
![]()
Idi na neki parking i daj joj da vezba a da polaze nek ide u neko malo mesto gde joj je lakse. Jer se brines da ne slupa auto u toku vezbanja a da ne mozes posle da to naplatis? Iznajmi auto i uzmi Damage Waiver osiguranje pa nek vezba sa tudjim...
A sta joj je problem da polozi vozacki test (onaj na papiru sto se kod nas zove tipovanje) i dobije "Learners Permit"? klikni |
![]() |
Tags |
auto osiguranje, liability insurance |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Zdravstveno osiguranje | Veronika | Vodič za emigrante | 372 | 22.05.2018 06:08 |
Zdravstveno osiguranje u USA | orozinho | Vaša strana | 13 | 07.03.2013 21:14 |
Auto damage appraiser | radjen | Vaša strana | 12 | 05.07.2012 18:19 |
Iznajmili auto | pence | Vaša strana | 5 | 12.11.2008 20:24 |
Auto from USA to here | Macedonia Ohrid | Vaša strana | 8 | 16.09.2008 18:13 |
![]() |