![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ne uspeh da nadjem ovo na forumu, i izvinjavam se ako postoji u nekoj od tema... Kada bi bio najbolji momenat prodaje automobila ili neke imovine..
Koliko znam ako sam GC holder i u USA u tom trenutku ja moram da platim porez na svaku dobit, pa makar to bila prodaja automobila u SRB. Ista situacija bi bila i za imovinu ukoliko je posedujete naravno... E sad, koji je trenutak kada to stupa na snagu, trenutak kada polozimo zakletvu i lupe vize u pasose? Trenutak kada udjemo u USA i dobijemo GC? Trenutak kada prijavimo porez...? Kao i svima ovde, cilj nam je da sakupimo sto vise novca za taj rough pocetak u USA, pa gledamo svaki dinar da ustedimo, a ovo je jedno od pitanja koje nas muci. Ako postoji tema na forumu koja je ovo obradila, a mi nismo videli, hvala moderatorima unapred na linku ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ne verujem da niko nije prosao kroz ovo.. Realno sigurno je neko prodavao imovinu... Kola..hmmm
![]()
|
|||
|
|||
![]()
to sam obavezom plaćanja poreza i IRS ti sve stupa na snagu tek od onog dana kada kročiš na tlo Amerike tj. kada aktiviraš vizu. Sve pare do tada se ne broje i na njih ne moraš plaćati porez. Tek poslije aktivacije imaš tu obavezu. Znači ako sve to prodate PRIJE dolaska u Ameriku i aktiviranja vize sve ostaje tebi
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
pricao sam sa ljudima koji su ameri a nasi
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala dobri ljudi, sad mi nekako lakse.
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Da obnovimo malo...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tags |
irs, porez, prodaja imovine |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prodaja polovnih vozila USA | albertas | Vaša strana | 5 | 24.08.2011 16:29 |
Odlaganje ulaska u USA/Green Card na neko vreme ? | MrDax | Vaša strana | 3 | 19.07.2011 03:13 |
Koliko ste cekali na green card od ulaska u USA | ddariod | Stare teme | 1 | 22.07.2010 04:26 |
Ukupan broj prijava za neku zemlju? | mark01 | Stare teme | 7 | 19.06.2010 01:00 |
Prodaja auta | landlord | Vaša strana | 24 | 13.10.2008 06:45 |
![]() |