![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dreamerns;8682]Da na to dodamo da je americki sistem mobilnih telefona imbecilan i da ti skidaju pare i kada te neko zove (a ne samo kada ti zoves). Isto vazi i za SMS. Pa kada krenu ovakvi debili da ti skidaju 2-3$ dnevno, a ti im ne mozes nista, osim da ih psujes.[/QUOTE]
:nene: Pa dobro sad ispada sve ne valja? Nemoj pogresno da me shvatis - ali ne valja internet, kablovska, mobilna telefonija... ja dugo nisam isla u Srbiju ali sumnjam da je toliko naprednija tehnoloski u odnosu na US pa da je sad sve imbecilno ovde... Uvedes fiksni telefon, i predjes sa prepaid na family plan i problem resen... :grin: i nema nerviranje :bravo: |
|
||||
|
||||
![]()
Srbija je sa mobilnim telefonima,bankarskim sistemom daleko ispred Amerike.
Samo jedno poredjenje ne mogu da shvatim da mobilni telefon ne moze da radi u centru Chicaga ( bar ovaj T- mobile) sto ja imam. uzeo sam mob da mogu da se cujem sa suprugom i na kraju sada ne mozemo da se cujemo jer nema signala u Sears -tower zgradi najvisoj zgradi u Chicagu. poruke kada primas skidaju ti pare, kada zoves skidaju i tebi i onom kojeg zoves, cista pljacka. Bankarski sistem i internet bankarstvo, ocajno, ja sam u Srbiji koristio internet bankarstvoi placao sa kartica kao i ovde to je ok. Ali ja u Chase banci ne mogu da dobijem izvestaj na mob telefon o stanju mog racuna i sredstvima. U Srbiji onog momenta kada sam platio nesto u radnji karticom sledeceg trenutka sam dobijao SMS na kojem mi je pisalo gde sam potrosio novac koliko, kada i koliko mi je raspolozivo na racunu , to ovde ne mogu da dobijem. Ta usluga je naplacivana nesto simbolicno u Srbiji. Jos nesto kada je uplata sedala na moj racun u Srbiji ja sam dobijao izvestaj na mobilni telefon o prispecu uplate. O tim stvarima ovde mozete samo da sanjate. Da mi je znati ko jos u savremenom svetu koristi cekove pa to je davna proslost i u Srbiji a ovde jos uvek imate nekih stvari koje ne mozete da platite bez ceka. Mislim da treba da se neke stvari i iluzije razbiju o Americi. |
|
|||
|
|||
![]()
Naravno, iluzije se trebaju razbijati, ali cini mi se da su usluge drugacije u pojedinim dijelovima Amerike. Vjerovatno je u svakoj State drugaciji sistem.
Inace ne mogu da shvatim da mobiteli u Chicagu tako funkcionisu, uzimanje para na sve nacine:blink: |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=D$D;8720]Srbija je sa mobilnim telefonima,bankarskim sistemom daleko ispred Amerike.
Samo jedno poredjenje ne mogu da shvatim da mobilni telefon ne moze da radi u centru Chicaga ( bar ovaj T- mobile) sto ja imam. uzeo sam mob da mogu da se cujem sa suprugom i na kraju sada ne mozemo da se cujemo jer nema signala u Sears -tower zgradi najvisoj zgradi u Chicagu. poruke kada primas skidaju ti pare, kada zoves skidaju i tebi i onom kojeg zoves, cista pljacka. Bankarski sistem i internet bankarstvo, ocajno, ja sam u Srbiji koristio internet bankarstvoi placao sa kartica kao i ovde to je ok. Ali ja u Chase banci ne mogu da dobijem izvestaj na mob telefon o stanju mog racuna i sredstvima. U Srbiji onog momenta kada sam platio nesto u radnji karticom sledeceg trenutka sam dobijao SMS na kojem mi je pisalo gde sam potrosio novac koliko, kada i koliko mi je raspolozivo na racunu , to ovde ne mogu da dobijem. Ta usluga je naplacivana nesto simbolicno u Srbiji. Jos nesto kada je uplata sedala na moj racun u Srbiji ja sam dobijao izvestaj na mobilni telefon o prispecu uplate. O tim stvarima ovde mozete samo da sanjate. Da mi je znati ko jos u savremenom svetu koristi cekove pa to je davna proslost i u Srbiji a ovde jos uvek imate nekih stvari koje ne mozete da platite bez ceka. Mislim da treba da se neke stvari i iluzije razbiju o Americi.[/QUOTE] Sigurno ste ti i zena naseli na ljubazne i jako napadne prodavce i t-mobil radnjama. Znam x slucajeva nasih ljudi koji su skroooz nezadovoljni sa njima i svi su uglavnom presli na AT&T. Cak sam bio prisutan kad je zena izvadila listing da je cimer zvao Srbiju, a on covek nije ni koristio taj broj jer je uzeo drugi. To je pokusaj da naplate jer je on dao pasos kad je uzimao telefon, i oni uredno sve prepisali i pokusali da naplate. Na kraju su posle mnogo ubedjivanja su nasli nekog naseg koji radi kod njih i on je rekao da je sve u redu. Ne znam na kom ste planu i kako je sad kod t-mobila ali mogli ste uzeti brojeve i family plan, i telefon za maalo vise para i da imate all unlimited nationwide. Mnogo su lukavi a meni je 450 minuta zavrsavalo posao (pre paid za oko 46$) i za pozive unutar amerika i za poruke u srbiju koje su kostale 5 centi(mreza AT&T). Mozda i ovo ne znate, ako vam vasi od kuce salju poruke na nase brojeve (064,065...) njih kosta poruka kao da ste u srbiji a vas kosta 36 din(telekom srbija) Sto se mreza uopste tamo tice, znam da SPRINT jedini ima domet u podzemnoj zeleznici Chicaga... Nadam se da sam makar malo pomogao
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Neki drugi zivot... | nelson | Vaša strana | 7 | 02.10.2008 07:06 |
![]() |