![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Da li neko moze da mi napise koja dokumenta odavde je neophodno (pozeljno) imati preko?
Sta da nosim da mi se prevede? Verovatno skolska diploma i svedocanstva.. Izvod iz maticne knjige? Vrede li uopste tamo nasa licna karta, vozacka dozvola, zdravstvena knjizica, ima li smisla nositi ih? |
|
|||
|
|||
![]()
Diploma treba, ako ne za neko doskolovavanje, onda za posao - traze je kao dokaz o zavrsenoj skoli. Vozacka dozvola obavezno - na osnovu nje tj. vozackog staza se smanjuje auto osiguranje. Osim toga na osnovu vozacke i medjunarodne dozvole ja sam odmah posle polozenih testova dobila dvomesecnu temporary driver license - ovo u slucaju da se na slobodne tremine za polaganje voznje ceka malo duze pa voznju mozes da polazes tek za npr. mesec dana - ne znam da li ovo funkcionise i van Kalifornije, ali nikad se ne zna...
Ne mogu da se setim nijedne situacije gde su mi trazili prevod, za sve smo koristili originale (kopiraju sta im treba). Ako primas neku terapiju ili ides redovno na odredjene preglede ponesi obavezno nalaze i dokumentaciju koju imas kako bi lekar ovde mogao da ima uvid u tvoju "istoriju" (ovde moze da bude momenata za prevod). Nasa licna karta ovde ne vredi ali verovatno je neces ostaviti tamo - spremi se da imas sve duplo: licne karte, vozacke, kartice banaka, pin-ove....:grin:... |
|
||||
|
||||
![]()
'Fala fala..Imacu to u vidu.. Ako se neko seti jos neceg korisnog nek' predlozi.. :)
E, a izvod iz M.K.R.? |
|
||||
|
||||
![]()
Diploma srednje skole i fakulteta, prevodi po mogucnosti i rodni list. Ako imas medjunarodnu vozacku super, ali pogledaj da li je potrebna uopste. U AZ mozes da vozis 6 mjeseci sa vozackom iz druge drzave, tako da meni medjunarodna vozacka nije ni trebala.
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
Gracias Stefice Cwekice!:) Ako ti jos nesto sine, javi!:)
A svedocanstvo o osnovnoj skoli im ne treba?:) Znam da zvuci smesno..al opet..:) Meni trenutno nista pametno ne pada na um..sto se da videti iz prilozenog :D |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Orange;24026]Diploma treba, ako ne za neko doskolovavanje, onda za posao - traze je kao dokaz o zavrsenoj skoli. Vozacka dozvola obavezno - na osnovu nje tj. vozackog staza se smanjuje auto osiguranje. Osim toga na osnovu vozacke i medjunarodne dozvole ja sam odmah posle polozenih testova dobila dvomesecnu temporary driver license - ovo u slucaju da se na slobodne tremine za polaganje voznje ceka malo duze pa voznju mozes da polazes tek za npr. mesec dana - ne znam da li ovo funkcionise i van Kalifornije, ali nikad se ne zna...
[/QUOTE] niko mi nigde nije trazio na uvid diplomu fakulteta samo resume a zanima me ovo za voznju? koji DMV je u pitanju? nisi polagala voznju uopste?na osnovu cega su ti dali tepmp driving licence posle testova? hvala |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dmi;24422]niko mi nigde nije trazio na uvid diplomu fakulteta samo resume
a zanima me ovo za voznju? koji DMV je u pitanju? nisi polagala voznju uopste?na osnovu cega su ti dali tepmp driving licence posle testova? hvala[/QUOTE] A sta mu dodje resume? Spisak polozenih ispita, potvrda or what? |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Gugly;24425]A sta mu dodje resume? Spisak polozenih ispita, potvrda or what?[/QUOTE]
Ti ocigledno jos nisi trazio nista za posao... :) Resume je CV, iliti Biografija ...
***************************** Case No: 2011EU00021xxx Koverta poslana iz KCC: 28.04.2010. Prva koverta stigla: 25.05.2010. Prva koverta vracena: 31.05.2010. Stigla koverta u KCC: 02.06.2010. Završen ljekarski: 21.03.2011. The Day: 01.04.2011. ***************************** Green Day 06.04.2011 ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Gugly;24425]A sta mu dodje resume? Spisak polozenih ispita, potvrda or what?[/QUOTE]
Postoji razlika izmedju rezumea i CV-a evo linkova za jedno i za drugo [url]http://en.wikipedia.org/wiki/R%C3%A9sum%C3%A9[/url] [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Curriculum_vitae[/url] |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=dmi;24422]niko mi nigde nije trazio na uvid diplomu fakulteta samo resume
a zanima me ovo za voznju? koji DMV je u pitanju? nisi polagala voznju uopste?na osnovu cega su ti dali tepmp driving licence posle testova? hvala[/QUOTE] Nije ni meni niko trazio diplomu, ali npr. mom dragom jeste. Za voznju: kao sto napisah vec gore, tu privremenu su mi dali na osnovu moje vozacke i medjunarodne. Da, tom prilikom nisam polagala voznju uopste, samo testove, voznju sam imala zakazanu tek za mesec dana (ne zbog mene, nego zbog guzve :)). Posle polozenih testova i fotografisanja sam im pokazala ta dva dokumenta, sluzbenik se (samoinicijativno) konsultovao sa kolegom i odmah su mi dali tu privremenu na 2 meseca. Mesto desavanja je San Diego. Ako ti treba bas tacno koji je DMV mogu da potrazim. |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Stari/Novi pasos i dokumenta RS | Zana | Stare teme | 10 | 23.12.2008 07:57 |
![]() |