Pridruzujem se i ja. MOji razlozi su i materijalne i duhovne prirode.
Suprug i ja radimo i zaradjujemo solidno. A sta je to solidno? Mislim da smo mi malo izgubili osecaj ste je to solidno. Moja majka obicno kaze " Ne huli na Boga, budi zadovoljna. Zdravi ste". I ok. to jeste tacno, ali ako ja sve sto zaradim potrosim na hranu i koju krpicu (za decu, inace mi matori smo skromni), kako da stimulisem moju decu da uce i budu vredna?! Kazu mi: "Sta ti imas od toga sto si ceo zivot vredno ucila i zavrsila faks i radis za 370e (drzavna sluzba) kad cu ja da mastorisem za isto i vise od toga". Suprug isto, pa kad oduzmes kredit za stan.... ostane sica, tj. nista.
Drugo, mislim da smo mi kao ljudi postali.... ne znam kako da nas definisem,a da ne zvuci uvreljivo. Svakako smo malo izgubili kompas jer ovo traje od '90tih bolje-gore.
U USA imam puno prijatelja koji su otisli i svi imaju dobrog iskustva sa ljudima sa kojima saradjuju, rade ili zive u komsiluku i VISE se druze tamo nego mi ovde jer imaju para da vikendom se setaju po Americi i razgledaju Nacionalne parkove, Dizniland, Dinoland i ostale zabavne parkove za decu, a ja odavno zelim da vodim decu u Dinopark U Svilajnac i nikako da nesto para pretekne ( sad trenutno smo u skripcu zbog novih guma za auto- 2 gume sada, a sledeceg meseca za jos dve)...
Verujem da ni tamo nije idilicno, ali bolje nego ovde svakako ( doduse svi moji prijatelji rade tamo sa fakult.diplomom, mi bismo pp. poceli bilo sta dok ne vidimo sta cemo sa diplomama...).
Tako da uvek treba stremiti ka vise, ne treba izgubiti ambiciju i zelje i zbog toga se plasiti Boga ( sto bi moja mama rekla, ta glupa filozofija, ne traziti vise) Zasto? Ako radim vise, ucim i dan danas i nije mi tesko- zelim vise, zelim za sebe, za moju porodicu i to je to!
POzdrav svima i sve najbolje vam zelim!!!
DV2018- ništa, ali biće
|