[QUOTE=Good Spirit;14343]dreamerns & kaneolopa čestitam! :bravo:
Nije džaba kaneolopa išla na časove :)
Nego, ako ste volji podelite malo one "nepristojne" informacije oko kupovine pošto verujem to zanima sve.
Cena auta, koliko ste dali odmah, kolika je rata, na koliko godina, osiguranje, koje osiguranje, kilometraža auta, itd ...[/QUOTE]
Pa generalno, uzeli smo auto od jednog lanca dealershipa kod kojih nema cenkanja. Oni saradjuju sa credit union i iako su mi oni rekli da ja mogu da idem kod bilo koga, oni preferiraju ovaj dealership. Odnosno, lakse ces dobiti kredit ako ides kod njih. Objasnili su mi i zasto...ako sam ih dobro razumeo u slucaju da se desi nesto sa autom, dealership ce voditi racuna da prvo izmiris obavezu prema svom kreditu, pa tek onda ako nesto treba sa njima. Takodje, daju ti automatski garanciju na sva vozila 12 meseci ili 12k milja....odnosno, ne prodaju automobile AS-IS. Svi automobili su sertifikovani od strane nezavisnog mehanicara. Mozda su malkice skuplji nego sto mozes da se iscenkas kod drugih dilera, ali ovde bar znas sta uzimas. Jedini je problem sto su im sva kola novija, a samim tim i skuplja...pa smo uzeli malo skuplji auto nego sto smo planirali...ali ok, bitno je dobiti kredu :-) Sto mi je D$D jednom rekao, neces uzeti auto koji hoces, nego onaj za koji mozes dobiti kredit :-) Auto je kostao nesto manje od 12k, ali smo mi uzeli i produzenu garanciju na 2 godine koja pokriva vise (osnovna pokriva samo mehanicki deo, ova pokriva sve sisteme). Takodje smo uzeli jos neke stvarcice, tako da sa porezom, tablicama i ostalim taksama sve je izaslo oko 14k. Dali smo 4k ucesce, ostalo je kredit. Uzeli smo kredit na 3 godine, jer ne volim da se zaduzujem na 5.
U principu, ja sam zadovoljan sa ovima, jer nisu onako odvratno napadni kakvi dileri umeju da budu i cene su im pristojne (nisu najjeftiniji, ali ni najskuplji). Ono sto je bitno je da su im sva kola proverena...mada smo mi i pored toga odneli kod mehanicara da on napravi jos jedan pregled :-) Imas takodje pravo da vratis auto u roku od 7 dana ako ti se ne svidja...no questions asked.
|