Hehe...dolazis nam znaci u komsiluk...odlicno
Ja sam bio tamo pre jedno 3 nedelje. Udaljen je nekih 90 milja od Chicago, tako da ti je i on blizu...sto se tice traznje poslova i sl. Sto se samog Milwaukee tice, mali gradic. Ima jedan deo kod jezera koji je lep (gde se nalazi arts museum, koji je fantasticna gradjevina) i imas neki river walk pored reke koji ima gomilu malih restorancica i pivnica i sl. Nije nesto narocito urban, koliko sam ja primetio....odnosno, verovatno ce ti trebati kola. Nekada je bio svetska prestonica piva, ali mnoge od tih fabrika su se zatvorile (ostao je samo Miller od tih velikih). U svakom slucaju, ima gomilu malih pivnica koje prave svoje pivo. Ako volis pivo, ima odmah da se uklopis :-) Takodje, Harley Davidson je iz tog grada i ima muzej svoj tamo. Jako dobar letnji festival se organizuje u Milwaukee. Nazalost, sto se poslova tice, to ne znam kako stvari stoje.... Znam da je drugi valjda grad po redu po populaciji Srba u USA. Wisconsin kao drzava je poznata po mlecnim proizvodima, tako da ako volis sir....i toga ima :-) Ono sto mi je interesantno, a sto nisam licno iskusio je da Ameri (makar ovde u Chicago, a cuo sam to i od drugih) smatraju stanovnike Wisconsin-a malko cudnim. Navodno su kompletno drugacijeg mentaliteta i pogleda na svet. Nisam bas uhvatio jasnu sliku sta je to tacno drugacije. Inace, radnja serije lude sedamdesete se odigrava tamo.
By the way....jako mi je drago sto nam dolazis u komsiluk :-)
|