[QUOTE=Isabelle;18629]Pazi, Ameri su poznati po tome koga pustaju u drzavu, mislim da ne grijesim puno ako gledaju na slici kakav si, pa jesi li bijel, izgledas li zdravo itd itd....Hoce mladu svjezu pametnu krv, to se zna, iako se hvale da su demokratska drzava , oni ustvari prste od rasizma...Ne znam, mozda lupetam, ali hajd ga znaj da oni nemaju neku ''background'' kontrolu prijavljenih....To mi ne znamo...[/QUOTE]
Ne verujem Izy.
Po meni, sve to zaista i ide u potpunosti nasumice, jer ako i dobiješ na lutriji, to nikako nije garant da će ti DV biti odobrena. Ja bi rekao da se selekcija vrši tek nakon što izvuku tih, lupam 100k potencijalnih, pa ako smo među njima, tek tada, kad uđemo u proces obrade i kada im mi šaljemo više informacija o sebi, tada verovatno selekcija postoji, a ne ovako na osnovu zaista bazičnih informacija. Ali čak i onda, ja verujem da izgled, škola itd. ne igraju apsolutno nikakvu ulogu, već isključivo podaci koje oni od nas i traže.
Takođe, moja procena je da je razlog tolikog čekanja, čisto tehničke prirode. Jednostavno treba proveriti milione prijava, od kojih verovatno, ne mali procenat u startu otpada. Pa treba sve to sortirati, po regionima, državama, pa tek onda nakon tog lavovskog posla, prepustiti posao računaru.
Verujem da verovatno postoji neka računarska formula na osnovu podataka koje oni unose (ja bi rekao da se radi pre svega o broju ljudi koji su već imigrirali, pa se neke zemlje bliže statusu Velike Britanije i Poljske, i verovatno taj neki procenat ulazi u neku formulu i slično). I onda verovatno kompijuter iz te baze podataka, koji oni formiraju u tom periodu, na osnovu formule koju takođe formiraju u tom periodu, izvlači nasumice srećne potencijalne dobitnike.
Predpostavljam još i da postoji unapred, precizno određen, broj, koliko ljudi godišnje može da dobije GC, koji, verujem, ne može biti prekoračen, a pri tom ne mislim samo na DV lutriju već neki sveukupan broj koji verujem takođe utiče i na formiranje baze podataka za DV lutriju.
To je neko moje mišljenje.
Dakle samo optimistično, i na kraju krajeva, ovo nam je tek prvi put da smo se prijavili, tako da... Totalno opušteno!
:1072:
|