![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Midwest & West USA » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Pozdrav svim clanovima foruma...
Posle duzeg vremena nejavljanja bio bi red da se javim. Nije da hocu da se sada nesto opravdavam ali krenuo sam sa poslom a i nemam svoj komp josh pa i nisam nesto preterano online ![]() Pravo da vam kazem ja sam jednom recju odusevljen prirodnim lepotama Amerike a i gradovima kroz koje sam prolazio. Takve pejzaze nisam do sada vidjao kako sto su u nekim delovima USA. Konkretno su na mene najjaci utisak ostavile sledece drzave: Californija (naravno ^^) - ah ta Californija :P. Neznam zasto ali kada god udjem u Californiju obuzme me neki osecaj kao da stizem kuci, hehe, ne mogu to da opisem ali prosto me neka toplina oko srca obuzme ( mozda sam poceo da ludim, doduse malo je josh rano, ko zna :P) - sto je znak da treba otici tamo ziveti izgleda. Drzava je meni mnogo lepa, gradovi su takodje extra, barem ova dva kroz koja sam prolazio - Sacramento i Los Angeles, da ne nabrajam manje. Dali zbog dosta suncanih dana ili cega vec ali su ljudi, barem meni tako izgleda, nekako uvek raspolozeni, vedri, nasmejani :P. Klima je extra, mozda je malo toplije leti ali nije vlazno kao u Chicagu sto meni malo smeta josh uvek. Sada su malo pale temperature ali nije strasno toliko, videcemo preko zime kako je:P. Jedina stvar koja mi se ne svidja sto se tice Californije su autoputevi...barem ovi sto sam ih ja koristio - I-5 celom duzinom od severa do L.A.-a, I-10 od L.A. ka Arizoni, i I-15 od L.A. ka Nevadi. Mnogo su loshi, od svih ovih milja sto sam prosao tamo mi je najgore da vozim sto se puteva tice - jedino me malo vadi to sto je ogranicenje brzine drasticnije tamo pa se vozi sporije, barem sto se kamiona tice... To je jedini minus sto se Californije tice. Oregon - predivna drzava sa neverovatnim pejzazima...jednostavno se mora videti da bi se verovalo ![]() Washington - isto mnogo lepa drzava, slicna priroda kao u Oregonu, Spokane na istoku i Seattle na zapadu Washingtona su dva veca grada kroz koja sam prolazio. Kazu da je Seattle dosta kisovit ali sam ja imao srece da nijednom kada sam bio tamo nije padala kisha nego je bilo suncano vreme :P. Idaho - malo manja drzava od gore nabrojanih ali to ni malo ne umanjuje prirodne lepote - cetinari, planine, jezera - silazak autoputem I-90 u Coeur D'Alene je neverovatan, josh kada upecate zalazak sunca a oko vas jezera, planine, sume i odjednom se pojavljuje grad :P koji se tu nalazi, extra prizor ![]() Nevada - sto se mene tice, dosta pusto deluje van Las Vegasa - ulazak u Las Vegas sa severne strane je neverovatan prizor nocu. Dosta je tamno i brdovito, samo se nazire da ima necega iza svega toga i odjednom, bukvalno kada se popnete na brdo i izadjete iz krivine, bljesnu svetla i dolina koja se ukaze pred vama kao da je planula ![]() ![]() Arizona - hmmm, slicna prica kao Nevada. Grand Canyon nisam video posto ne prolazi autoput blizu ali ima vremena, tek sam stigao ovde :P. Phoneix kao grad je prilicno veliki i prilicno vruc...preterano vruc, barem je letos takav utisak na mene ostavio. Utah - isto je ostavila utisak lepe drzave sto se prirodnih lepota tice. Salt Lake City - olimpijski grad, mnogo lepo izgleda razvucen svojom duzinom pored autoputa I-15, sa slanim jezerom pored sebe. Bice veselo tamo kada padne sneg - prava zimska idila sa okolnim planinama oko njega ![]() Wyoming - prilicno je pust, nema nekih vecih gradova sem dva malo veca kroz koja sam ja prolazio - Cheyenne i Laramie. I Casper bi trebalo da je veci malo ali tamo josh nisam prolazio. Jedino sto se u njemu nalazi Yellowstone nacionalni park - ko hoce da vidi Jogija mora da poseti park ![]() Montana - takodje je zanimljiva da se kroz nju vozi - nije preterano naseljena koliko se meni cini, barem nije kao neke druge drzave, ali je sto se prirode tice mnogo lepa isto. Ah da, da ne zaboravim...ako nekoga hvata nostalgija za Srbijom imate gradic koji se nalazi u Montani i zove se Beograd ![]() Colorado - zanimljiva drzava, ravnija na istocnoj strani a prilicno planinska na zapadnoj. Denver, Colorado Springs, Pueblo - gradovi kroz koje sam prolazio zanimljivo izgledaju ali nisam imao vremena da se zadrzavam previshe u njima. New Mexico - slicno kao i Nevada i Arizona - poprilicno je pusto i relativno ravno, bolje receno valovito za voznju :P. Albuquerque se nalazi negde na sredini i zanimljivo izgleda. Texas - ogromna drzava, menja se pejzaz dosta kada se udje u Texas. Dallas, Austin, Fort Worth su gradovi kroz koje sam prosao i mogu reci da lepo izgledaju, Dallas narocito...podseca me malo na Chicago sa jezerom pored sebe. Da ne zaboravim - ako putujete kroz Texas i idete na istok ( posto sam ja uvek tako dolazio - iz L.A.-a za Dallas) naici cete na checkpoint posle El Pasa, mislim da je na nekih 100 milja istocno od El Pasa - moze se desiti da vam traze zelenu kartu kao sto su meni trazili posto je to pogranicna zona. Doduse trazili su je nocu, danju me nisu zaustavljali ![]() ... nastavak sledi, moram sada da krenem...potrudicu se da ovoga puta ne bude pauza ovolika kao ova. Pozdrav svima josh jednom ![]()
![]() |