![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav društvo...
![]() Evo da se predstavim i da kažem par riječi o svojim iskustvima. Zivim u Hrvatskoj 50 km od Italije. Imam 32 godine i magistar sam financija i bankarstva. U USA sam bio preko J1 vize i radio sam u NY u finacijskom sektoru 2 godine preko ljeta. Mi ovdje imamo Veneciju blizu koja ima direktan let za NY za cca 500€ tako da nam i nije veliki problem ici u NY. Imam i turisticku vizu koju sam nedavno dobio bez problema. Na lutriju sam se prijavio vec 2 puta i nisam nista "dobio" ![]() Čitam ovaj forum jedno 4 godine ali samo zato jer su mi trebale informacije za druge koji su se prijavljivali tako da sam dobro upoznat sa tematikom i članovima. Razlog zbog kojeg se učlanjujem može se podjeliti na dva dijela, jedan je taj da pomognem nekome ako mogu jer mi je ovaj forum mnogo pomogao a drugi je malo banalniji, a to je rezultat čistog praznovjerja koje sam stekao.... da mnogi koji se ovdje vrte dobiju pozivno pismo... pa makar i nakon 12 godina... ![]() Jedino je tužno sto se rijetki jave kada odu preko... Za Novu godinu 10/11 bio sam u NY i tražio posao kao trainee na 6-18 mjeseci sa J-1 vizom koju bi dobio kada bi imao ugovor u ruci i agenciju koja bi me sponzorirala ( što je bilo sredjeno www.interexchange.org ) ali jedini poslovi koji se nude su poslovi http://www.interexchangejobs.org/cat...ampaign=ctsite Firme u kojima sam radio više ne postoje, ubila ih kriza. Uglavnom, posla ima ali samo ako cete raditi besplatno kao pripravnik, što i nije mala stvar ali je skupa... ![]() Nemam puno šta nadodati o životu tamo, snalaženju, borbi i dobrim i lošim stvarima jer je sve već napisano na forumu. Za kraj.... kažu tamo.... 1. Amerika Vas ne treba, vi trebate Ameriku... 2. Ili ti se sviđa ili ti se ne sviđa, nema ničega između... Eto toliko za upoznavanje... |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Mračna strana emigracije | TheNenad | Vaša strana | 63 | 22.11.2012 19:28 |
Smešna strana imigracije | srdjevic | Vaša strana | 67 | 02.06.2009 08:27 |
Moja aplikacija. | Homo sapiens | Vaša strana | 1 | 27.05.2008 09:26 |
nedostaje 6. strana uputstva | neky | Prva koverta | 14 | 26.05.2008 02:18 |
![]() |