![]() |
|
|
|||||||
| Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
[QUOTE=aco;21392]pozeleneo i ja :==D::==D::==D:
- o tome kako sam prosao, sta sam nosio i sta su mi trazili od papira kasnije cu napisati... :beer::beer::beer:[/QUOTE] Hvala :bravo: - sam razgovor u ambasadi je protekao skoro isto kao svima.. U pola devet mi je bio zakazan razgovor, ali posto sam stigao malo ranije pustili su me unutra oko 8:20h. Nakon skeniranja na ulazu i ostavljanja stvari kod obezbedjenja javio sam se na prijemnom salteru ispred cekaonice. U cekaonici je vec bilo oko 40 ljudi koji su vecinom cekali radne ili turisticke vize. Oko 9h su me prozvali i rekli da udjem u kabinu pod rednim brojem 8. Unutra me je cekao nas covek koji mi je trazio da mu dam sve od dokumenata koje sam doneo. Usput me je pitao iz kog puta sam izvucen, sta planiram da radim u Americi i ko su ljudi kod kojih idem... Od dokumenata sam poneo: - obavestenje iz druge koverte (uzeo i odmah mi vratio) - dve slike (uzeo i odmah mi vratio) - uverenje da sam odsluzio vojsku (uzeo i odmah mi vratio) - drzavljanstvo (uzeo i odmah mi vratio) A zadrzao je: - diplomu Strukovnih studija (dao sam mu i original i overenu kopiju. Original mi je vracen na kraju kada sam razgovarao za amerikancem) - izvod iz maticne knjige rodjenih (vratili mi kada i diplomu) - uverenje iz suda (zadrzali) - uverenje iz MUP-a (zadrzali) - lekarski (zadrzali) Nakon predaje dokumenata rekao mi je da izadjem i sacekam jer ce me prozvati. Nije mi rekao kada pa sam ostao u cekaonici i nisam izlazio iz ambasade. Oko 10:15h su me prozvali da dodjem na salter broj 2 gde sam dao otiske prstiju (prvo 4 prsta leve pa 4 desne ruke i na kraju palcevi koji moraju paralelno da se postave). Nakon nekih 20ak min prozvali su me na salter br 5 (blagajna) gde sam platio taksu 819 dolara (sve novcanice su bile ocuvane pa su bez problema prosle, vecinom serija 2004 god). Gospodja na salteru mi je rekla da se vratim na mesto i da ce me uskoro prozvati na kratak razgovor. I tako je i bilo, nije proslo puno i prozvali su moje ime da dodjem u kabinu broj 8. Tu me je cekao amerikanac (nizi rastom, njihov sluzbenik jer sam video da je radio za salterom broj 7). Iza njega je stajao isti onaj covek kome sam dao dokumenta dva sata ranije. Prvo pitanje je bilo da li razumem engleski i na moju potvrdu rekao mi je da podignem desnu ruku kako bih se zakleo da je sve tacno sto sam naveo u papirima. Nakon toga dao sam otisak desnog kaziprsta. Zatim me je pitao cime se bavim ovde i sta cu da radim u Americi. Ko su ljudi kod kojih idem i da li ce mi pomoci, da li sam nekad bio u americi i sta sam zavrsio od skole. Posle tih pitanja, potpisa i cestitanja nas covek mi je rekao da dodjem po vizu u ponedeljak. Vratio mi original diplomu i MKR. To bi bilo to, nadam se da nista od bitnih stvari nisam zaboravio da kazem.. - |
|
|