Covjece, svaka cast na strpljivosti, nesebicnosti i azurnosti, treba vremena da se sve ovo tvoje procita, a advokatski tim da te osporimo

)) salim se
U Cikagu sam i turisticka viza mi je istekla prije 15-ak dana, u toku je produzetak (dobio sam obavjestenje o broju predmeta i da sam u procesu) pa mislim da ce sve biti ok sto se toga tice. Tek nekoliko dana posle toga, dobijem informacije sasvim slucajno, za varijantu F1 i upustim se u to traganje. Bolje ikad saznati nego nikad. Prva skola (jezik) mi je pozitivno odgovorila i dali su mi formulare za prijavu i savjete za prateu dokumentaciju, koje sam planirao da popunim cim dobije produzetak statusa od imigracionog (po drugima, mislim u toku jula). citajuci tvoje savjete saznam da se SSN ne podrazumijeva i moracu koliko danas da njih zovem i da pitam da li su voljni da daju taj papir, odmah nakon upisa, koji pominjes vezano za taj famozni broj ili da kontaktiram druge skole.
Da ne davim sa mojim slucajem, zelim samo da postavim par pitanja, za cije se odgovore nadam da ti nece uzeti mnogo vremen:
1. Koliko otprilike traje procedura dobijanja F1 vize, tj promejene statusa, kada se sva navedena dokumentacija skupi i preda skupa sa svim uplatama. da li i to traje od 60 do 90 dana kao sto je slucaj sa produzenjem turisticke. da napomenem, posto je u pitanju jezik nemaju fiksne semstre vec se pocinje nakon dobijanaj pozitivnog odgovora od imigracionog.
2. novac koji treba da prikazemo uglavnom, kako vidim, vecina nema pa ni ja nisam izuzetak. imam racun u banci i imam nesto crkavice i ako mi neko ne potpise kao sponzor najverovatnije cu na fazon pozajmi-poloi-prikazi-vrati. E ya ovo mi treba kljucna informacija: koliko dugo treba da taj novac bude na racunu, da li dok traje proces rjesavanja statusa (ako imigraciono provjerava racun), ili se moze dici neposredno posle dobijanja bankovnog ovjerenog izvoda?
3. U Cikago sam nedavno dosao, i stvarno sam se iznenadio u vezi informacije za vozacku i ID, mislim na rok vazenja bez obzira na trajanje vize. Znaci nemam prebivaliste prijavljeno ovdje jos, namjeravam da ga prijavim posle produzetka. Gdje se prijavljuje i kako? Treba li neka odjava iz zadnjeg prebivalista (bio sam u Dzordziji), mogu li vaditi ID i polagati vozacki nakon prijave ili je to moguce kad predjem na F1 i dobijem taj SSN?
4. U sjevernom sam dijelu (kod spajanja ulica W Montrose i N St. Louis), ako znas, koja je skola preporucljiva od ovih jeftinijih naravno, a koje daju SSN...
hvala unaprijed na bilo kom odgovoru!