Naravno da se moze, ali sa druge strane moze se spavati i na podu ili duseku na naduvavanje godinama i jesti hleb i "kajmak" ali to nije zivot, bar ne za vecinu. Zato se slazem sa Dejancicem, ako ces da trazis poslove na sve strane treba ti auto, koji nije luksuz. Za $2000 moze da se kupi solidan autic koji ce te sasvim ok sluziti. Evo ja vozim vec godinu dana Ford Mustanga iz 1997. koga sam platio 1600$ i sasvim sam zadovoljan za pocetak.
Ne znam cemu tajnovitost kada vec dajemo ljudima savete? Vuxanne u kom si studentskom gradicu zivela? Champaigne, IL, Bloomington, IN?
Po meni veci grad pruza vise mogucnosti za posao a i sve ostale aktivnosti. To ne znaci da u manjim gradovima ne moze da se zivi, pogotovo ako su 100-200 milja od neke metropole.
U severnom delu Chicago-a stanovi se krecu od 600-900 za 1 bedrooom ili 2 bedrooms u zavisnosti od kvaliteta. Nas dvojica smo 2 bedroom u Albany Parku placali $650 sa ukljucenom strujom i tamo smo bili skoro godinu dana. Sada (zbog blizine poslu) zivimo u Schaumburgu koji je 30 milja od downtown Chicago i novi 3 bedroom stan placamo $1180 sa ukljucenim grejanjem. Imamo parking ispred zgrade, jezerce, teniski teren, otvoreni bazen i teretanu. Ovo bi definitivno preporucio svakome ko trazi bezbedno naselje a opet sa druge strane ne nedostaje mu zabava za mlade jer ima puno dobrih barova i restorana i sa svojih 75.000 stanovnika prilicno je zivahan.