![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Intervjui - 2014 » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
dosli smo pred ambasadu u 13:20 i cekali do 13:55 da nas prozovu
usli u prostoriju gdje smo bili skenirani itd zatim smo usli u ambasadu i uzeli broj i sjeli u cekaonicu nakon 2 minuta su nas prozvali na salter 4 zena na 4-ici prica nas ko maternji dali smo joj dokumenta i vratila je sve kopije a originale zadrzala jedino je diplomu zadrzala kopiju a original vratila tu smo dali otiske obje ruke al smo toliko drhtali od treme da smo jedva pogadjali skener zatim sam otisao na salter 1 da uplatim za nas troje 990$ ili 1400 i nesto km, ja sam platio u dolarim, kad sam se vratio na 4-icu ona zena nam je rekla da sjednemo i sacekamo da ce nas ubrzo pozvati konzul sacekali smo 3 minuta iprozvali nas na salter 3 prisli smo i rekli dobar dan al je konzul na engleskom rekao posto mi imigriramo u ameriku da ce intervju biti na engleskom,eto ga sad mi od treme zapetljavamo nase rijeci a sad jo moramo razgovarat na englesko digli smo desne ruke i kad nas je pitao dali se zakljinjemo da sve sto smo napisali i sto cemo danas reci istina i tacno mi uglas YES (ovo je bilo lako i izgovorili smo perfekt) zatim nam je dao formulare da potpisemo i tu sam vidio onaj obrazac oprintan od prijave na lutriju zatim postavi supruzi pitanje o poslu a ona se izgubi, on ko hoce jos nesto da upita al ona se ni makac, onda se okrenu meni pa upita a ja ko iz topa odgovori pitao je jod gdje idemo i dali imamo koga tamo, na sto smo odgovorili, ustvari ja sam odgovorio jer je supruga jos uvijek "lebdila" zatim upita o bank accountu, e vala sad se i ja pravim izgubljen on gledsa u nas pa kaze a kucu il nesto tako, mi odgovorimo da imamo kucu a on ce na to super odlicno jos je pitao dali smo ikad bili u americi, a sad supruga ko iz topa odgovori NISMO pogleda papire jos malo upisa nesto u komp i WELCOME TO AMERICA tad smo postali nahsretnija obitelj u suncevom sistemu zatim nam je objasnio da treba vremena da uprintaju vize u pasose pa da dodjemo u sljedeci petak po pasose 11.10 a tad mi je i kcerci rodjendan sve u svemu oni ako su nekog izabrali i namjenili mu vizu da ce je oni izdat ako je ikako moguce,intervju je formalnost konzul je prva liga nasmijan, razumije i ako neko ima tremu il se malo pogubi intervju je kao sto rekoh bio na engleskom eto via ako te nesto zanima za sarajevo slobodno pitaj bas sam raspolozen U ambasadu smo usli u 14 00 drhtavi ko prutovi a izasli u 14 30 sa osmijehom od uha do uha
CN: 2014EU000002XX 01.05.2013 oko 20:00 umalo srcani. ![]() 07.05.2013 Poslana koverta u kentucky. 15.05.2013 Stigla koverta u kentucky. 24.09.2013 Obavljen ljekarski 04.10.2013 Intervju ![]() 11.10.2013 Podigli vizirane pasose 03.11.2013 Arrived in the USA |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Intervjui-2012 | highvoltage84 | Stare teme | 424 | 25.09.2012 20:55 |
Intervjui DV2011 - Iskustva | Bode | Stare teme | 361 | 02.08.2011 13:45 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
DV2009 - Iskustva i intervjui iz sveta | landlord | Stare teme | 7 | 08.10.2008 22:58 |
![]() |