Evo da vam javim kako je prosao intervju i ostale peripetije. Ljekarski smo obavili u cetvrtak (dan prije intervjua) i sve je bilo relativno brzo gotovo - imali smo pauzu od 2-3 sata koju smo iskoristili da obidjemo ZOO. Tu smo iskesirali malo vise para nego sto sam mislio da ce da bude potrebno (85 dolara po osobi 85 dolara zajedno za vakcine). Prije toga smo se ipak malo namucili oko upisa u knjigu rodjenih, jer nista nije bilo odradjeno, vjerovatno zbog toga sto je moja supruga rodjena u Pristini (maticne knjige sad u Nisu), a vjencali smo se u Kotoru. Iako je u doba vjencanja to bila ista drzava, sve smo morali na vezu da rjesavamo i da se vozimo do Nisa (makar sam bio u Niskoj Banji

).
Na intervjuu su nam rekli da ja ipak moram da pribavim jos jedno uvjerenje o nekaznjavanju (iz Svajcarske gdje sam zivio nesto manje od godinu dana), pa sad cekamo da taj papir stigne. Dali su nam broj da ih nazovemo i zakazemo donosenje tog papira kad ga pribavimo. Njima (svajcarcima) treba minimum 10 radnih dana da to odrade, plus posta i prevodjenje - eto ga ve cmjesec dana odlaganja. U ambasadi nam nisu ostavili nikakav rok za taj dokument, tako da mislim da nece biti problema i ako stigne nakon mejsec dana.
Rekli su nam da nema potrebe da oboje ponovo dolazimo, vec da samo jedno od nas donese taj papir, a i uplatili smo im puni iznos, tako da mislim da ce sve da bude OK, samo da taj papir stigne.
Da sam znao da oni gledaju tvoje prebivaliste na osnovu onog formulara koji popunis i posaljes u onom prvom pismu, nikad ne bih upisao Svajcarsku, jer mi je sad samo donjela nerviranje i odlaganje.
Javicu vam kako se stvari dalje odvijaju. Pozdrav i hvala svima na komentarima