![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Prije svega da pozdravim sve
![]() Javljam se iz Sarajeva, ne upratih da ovdje ima neko iz Sa, a ni iz BiH, correct me if I am wrong. Mozda sam cak i najmladja ovdje imam skoro 20 godina, cak ![]() Slucajno sam naletila na forum, i dosta stvari saznala. Ali hajde da krenem ovako. Amerika je ukratko receno moj veliki san vec godinama. I sigurna sam da cu jednog dana ovako ili onako se naci tamo. Prije nekih 8 godina moji su imali namjeru ici u Ameriku ali desio se 9/11 i ostadosmo gdje jesmo. Moji danas su podjeljenog misljenja, mama ne shvata moju zelju za Amerikom, tata sve to shvata ali... Uglavnom zadnjih dana tata rece da se raspitam u vezi green carda, i tako sam ja dospjela ovdje, i skontala da to nije bas lahko kako sam ja mislila. Iskreno gledajuci ovako, ne znam koliko bi bilo pametno da kojim slucajem dobijemo, da moji roditelji kojima je 50 i 47 g. pocinju zivot od nule, naravno tu je i mamina "nema sanse da ja idem odavde, ako nisam u ratu, necu ni sada" i na tome se zavrsi. Ja sam druga godina fakulteta. A kada sam dobro proucila sve cake kao sto rekoh skontala sam da je zeznuto do GC-a. Prije sam dobila dosta informacija, koje se ne podudaraju nikako sa informacijama na forumu. -Prva je da nas tamo ceka stan, sto vidim nije istina ![]() -znala sam da se karte placaju i ljekarski, rekose mi je da je viza placena, i to vidim nije istina ![]() -takodjer nisam imala pojma o uslovima koje postavljaju, posao, rodbina, ili pare. -koliko god zvucalo smjesno zaista nemamo nikoga u Americi -a ono sto mi je najsmjesnije su ogormne svote novca koje traze u slucaju da nemamo nikoga tamo, mislim, trebali bi znati da narod da ima te pare ne bi ni isao tamo u vecini slucajeva ![]() ![]() - i sto me najvise zastrasuje cinjenica je da ima ljudi koji prodju ljekarski i sve to, potrose pare i ne odu na kraju, cula sam za nekoliko takvih slucajeva, a ima veze sa brojem ![]() ![]() U sustini, isplati li se sada aplicirati, pokusati, tj. da li su ovi uslovi zaista ovakvi kao sto sam gore napisala? Da odmah odustanem. Pa pokusati kada eventualno zavrsim fakultet sama aplicirati (iako porodice imaju vece sanse ![]() Eto, i nadam se da cu bit aktivan clan foruma, prijavila se ili ne ![]() |
|
|
![]() |