Vidis za organic - ja ne primecujem razliku u ceni izmedju onog u radnji u koju ja idem i normalnog povrca na primer u Ralph's. Kad udjes u Ralph's ili Albertson ili sta ja znam Whole Foods ja bih rekla da prave razliku oko 20% a paprika i krastavci i vise. However, ja idem na farmers market za organic jagode i cvece (ono iz baste sto lepo mirise

) ali sve pre nadjem u jednoj manjoj radnji (manjoj u odnosu na Ralph's) koja je co-op i mi smo kao neki akcionari (platimo membership pa onda u februaru dobijamo dividende, biramo Board jednom godisnje, raspravljamo o nekim promenama i programima za predavace za zdravu iskranu etc. Proslog vikenda su organizovali piknik i bilo je super); povrce i voce donose lokalni farmeri. Cene su zaista ok - kao sto rekoh uopste ne vidim razliku u ceni sa normalnim povrcem u drugim radnjima. Jagode jesu skupe i zato to kupujem na pijaci. I pacja jaja kad lik koji ima farmu donese

E sad digresija, taj farmer od kojeg kupujem "drugacija jaja" od kokosjih ima i jaja od "srecnih kalifornijskih koka" koje nisu samo free range nego jedu samo nesto posebno... ja se ubila od smeha kad mi je rekao ali ajde da probam iako je stavio ekstra cenu (6 komada oko $7). Pazi kad su jaja stvarno drugacija i ekstra - ali bas mi se ne daje toliko para. Pacja su obicno dolar each (organic). Inace, ja se spremam kad mi dodje svekrva da odemo na neku od obliznjih plantaza - platis jednodnevni ulaz, doneses svoje sudje i beres/kupis voce po nekoj mizernoj ceni (ali stvarno mizerna)... tako da cu da je iskoristim da nam skuva neko slatko i dzem. Nije da nema da se kupi - ali da je zanimam malo

kad se vrati kuci pravice se vazna mesecima da je deci kuvala slatko