Citat:
Prvobitno poslao korisnik maki90
Anemone, ima li te? Jesi li preživjela današnji dan  ? Vjerujem da se može čestati? 
|
Eeee na cestitke cu jos malo pricekati..naime, ova pametna glava nije ponijela stari pasos u kojem je bila turisticka viza, i koju OBAVEZNO moraju ponistiti da bi mi dali useljenucku..i tako ja cu opet morati u ambasadu, donijeti im stari pasos i nadam se,odnijeti novi sa vizom..
Uglavnom, evo kako je sve proteklo(i da se nekom ne desi slicna greska):
Bila sam zakazana u pola 3, i kad sam usla u ambasadu sve je islo prilicno brzo (oko 40 min). Na prvom salteru jedna gospodja mi je zaprimila dokumente, i postavila vec uobicajena pitanja: gdje planiram ici,kod koga, sta cu raditi..poslije toga se ide na drugi salter i uplacuje viza 330$ (mogu i KM). Jos malo cekanja i konacno poziv za treci salter od strane konzula. Pitao me je na kom jeziku cemo pricati i ja sam izabrala srpski. E kako je poprilicni lose govorio isti, bilo je malo teskoca u razgovoru. Uglavnom me nista neoubicajeno nije pitao, ali kako sam vec bila tri puta u americi na tur.vizi pitao me je DVA puta da li sam tamo radila, i sta sam zapravo radila sve to vrijeme.Vec me je malo unervozio tim pitanjima jer ja zaista tamo nisam radila vec sam na ledjima drugih putovala amerikom :-D..i tako nas dvoje zbunjenih zavrsavamo razgovor tim kako mi ne moze dati vizu dok ne donesem drugi pasos, sledeci petak, tj 16.1. te se ja opet spremam na jedno ne bas ugodno putovanje..
Ali u pon.cu zovnuti ambasadu da pitam da li bi im mogla poslati pasos postom, ako ne..opet put Sarajeva