Cao opet,
Ovo su 2 pitanja za Milosa, posto on zna o slucajevima iz predhodnih godina. Ako neko drugi moze da pomogne, bio bih vrlo zahvalan.
Prvo pitanje (za sve one koji su prosli proceduru ranije i sad vec imaju zelenu kartu): u toku procesa izdavanja zelene karte, osoba mora proci nesto sto se zove "name check", koji obavlja FBI. Cuo sam horor price nekih koji su radili promenu statusa u Americi, pa su zaglavili na ovom "name check-u" mesecima, nekima je i prosao 30. Septembar, pa nikad nisu dobili zelenu kartu. Cuo sam informaciju da ako se odlucis za opciju CP (ambasada u Beogradu), oni posle intervjua ili udare pecat u pasos (odobreno) ili te posalju kuci (odbijeno) tj. "name check" se obavlja "on the spot " takoreci. Da li je ovo istina?
Drugo pitanje: Koliko su ovi u ambasadi u Beogradu brzi sto se tice obrade slucajeva za lutriju? Drugim recima, koliko vremena obicno prodje od momenta kad ti broj postane "Current" prema visa Bulletin-u na DOS stranici, pa dok ne dobijes datum za intervju?
Trebalo bi mi ovo hitno. Planiram danas ili sutra da posaljem formulare u KCC, pa bih morao da naznacim BCIS ili Belgrade.
Hvala vam puno!
Pozdrav
Boca
|