Citat:
Prvobitno poslao korisnik SEEUSAIC
Niko ne moze sve da zna, zato i postoji ovaj Forum - tu smo da pomognemo. Kao sto rece MikiSA gore: vi treba da popunite I-864 za svako dete ponaosob, a co-sponsor takodje popunjava I-864 - izuzezev u situaciji opisanoj dole, kada popunjava I-864A.
Household je vase domacinstvo - u jednoj kuci moze ziveti vise domacinstava, znaci ne brojite vi svakog ko zivi na istoj adresi. Da bi bilo lakse za shvatanje - ko bi vam bio na poreskoj formi taj vam se racuna u household. Znaci vi i vasa supruga - ako vas je neko drugi naveo u svojoj poreskoj prijavi i zive sa vama, onda se i te osobe broje. Napr. ako su vas roditelji ili brat ubacili kao dependents i svi zivite zajedno, onda i njih brojite. U suprotnom, samo vi i supruga.
Takodje, ako napr. brat zivi sa vama u istoj kuci i njegov novac racunate u svoj prihod, onda ga brojite u clanove domacinstva bez obzira na poreze. U ovoj situaciji on popunjava I-864A.
Ukoliko je za nekog popunjena ranije I-864 forma a taj neko nije uzeo drzavljanstvo ili nije odradio 40 SSA poena (10 godina min), onda se i ta osoba racuna u household. Koliko je para potrebno zavisi znaci od svega gore navedenog.
Primer za co-sponsor:
Part 1: 1d - I am the only joint sponsor.
Part 2: Jedno od dece i adresa
Part 3: 1. Yes, I'm sponsoring principal immigrant. 2. Ostaje prazno jer je drugo dete pod drugom peticijom - ovo se popunjava samo ako je peticija recimo brata a sa njim dolaze i clanovi njegove porodice - znaci oni se navode jer su pod istom peticijom. sve ostalo u Part 3 je takodje prazno.
Part 4: Licni podaci
Part 5: Clanovi domacinstva - niko se ne broji dva puta!!!! Ubaci 1 za imigranta Ubaci 1 za sebe Ubaci 1 za supruznika Ubaci broj dependents: roditelje koje izdrzava ili deca iz prethodnog braka - tu je pretpostavljamo nula Ubaci broj sponzorisanih do sada - koji su postali rezidenti u medjuvremenu, ako je popunjena samo forma a nisu usli u zemlju onda se ne racuna. Supruga je vec brojana gore tako da nema veze ni da li je za nju popunio formu. Pretpostavljamo da je i ovde nula Ubaci broj osoba ciji prihod koristi a zive sa njim - braca, sestre, roditelji. Pretpostavljamo da je i ovde nula Sabirite broj osoba i pogledajte koliko novca treba.
Za nekoliko dana bice otvoren poseban Forum za porodicne vize i bice objasnjen ceo postupak.
Sup.Mod.
|
SEEUSAIC,
Hvala puno sto si opsirnije probao da mi objasnis.
Samo da ukazem da mi jos uvek nismo poceli da zivimo i radimo u USA jer smo prosle godine samo ja i supruga dobili GC.Posto smo iskoristili pravo da odemo u roku i potom da se vratimo i ne ulazimo jednu godinu u USA, iidemo krajem ove godine (ovo zbog drugih koi ne prate moe probleme za i oko dv lottety) zato moramo za nasu decu da se odlucimo za join sponsor
E Ja sam ovako razumeo:
Iako ja i supruga nemoze da prijavimo prihode za 2015 treba
da potpunim formu ja kao i moj join sponsor.
Posto moj prijatelj sada radi aplikaciju za njegovom zenu u ovom mesecu, znaci da iduce godine kad bi trebalo da meni bude sponsor (mojoj deci) i onda se racuna njegova familija (troje) plus moje dve dece, (tri plus dva) bez mene i moju suprugu.
I oni su sami u usa (troje) i mi sami (cetvoro)
Ili opet negde gresim?????