![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Odbijeni - Rejected » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam završio u ambasadi pre nekih 10-15 dana.
1. Ambasada u Beogradu - Nikada u svom životu nisam doživeo takvu ljubaznost i prijatnost od jednog službenog lica, cele ambasade. 2. Intervju ide u 2 etape. Prva je predaja dokumenata kod našeg gospodina, koji je sa mnom razmenio par rečenica. - Dobar dan (Dobar dan) - Dajte mi sve papire koje ste spremili #Ja sam doneo sve papire koje sam imao, za svaki slučaj, naravno fotokopirane. Napravio sam 2 facikle. Prva je sadržala (svedočanstvo srednje škole, svaka godine srednje i diploma srednje škole, uverenje o nekažnjavanju, izvod iz kažnjene evidencije i uverenje da sam ne oženjen, i dve slike, i istampanu potvrdu DS260) i dao kovertu sa lekarskim pregledom. Zadržao je samo kovertu sa lekarskim pregledom i diplomu srednje skole. - Jel imate diplomu fakulteta? (Dao sam original) - Jel ste živeli još u nekoj zemlji? (Jesam) - Ko vam je navedeni na adresi? (Drugar) - Hvala lepo, dođite oko 13:30h Taj prvi deo je toliko jednostavan. Moja preporuka, bolje da imate sve papire, ako nešto zatraži, samo date. Ja sam u drugoj fascikli imao radnu knjizici (nezaposlen poslednjih 3-4 godine), i vojnu knjižicu. U 13:30h, tačnije u 14h dolazim kod istog službenika, vraća mi obe diplome, i posle se ide kod jednog amera, da vas pozdravi i date otisak, pa kod drugog da vam čestita u čitanje vašeg prava i iskrenosti o datim podacima i to je cela nauka. Znači, neprijatna situacija ne postoji, provokativna pitanja ne postoje! Samo da znate, ako ste u nekoj drugoj zemlji živeli duže od godinu dana, onda vam trebaju dopunski papiri, nisam siguran, proverite, ali mislim da se to odnosi, samo ako ste u datom trenutku imali više od 16 godina. |
|
|
![]() |