Citat:
Prvobitno poslao korisnik voja82
Ima na stranim forumima dva identicna slucaja i ljudi su dobili vize, i pozvali se na jedan clan iz pravilnika za lutriju, koji je i meni britsimot poslao, a glasi ovako:9 FAM 42.33 N4.3 Errors in Choice of Country of Chargeability (CT:VISA-1478; 08-26-2010) If the entrant chooses the wrong country of chargeability at the time of the initial entry, the error will generally be disqualifying. However, if a DV applicant chooses a country of chargeability during DV registration that is within the same geographic region (one of the six) as the correct country of chargeability, and you determine that the applicant gained no benefit from his or her error, you may continue processing the application. Britsimon je takodje rekao da do ovoga nije smelo da dodje i da smo trebali da odma dobijemo vize jer nije u pitanju nikakva greska, sto pise i u tom clanu koji sam naveo.
|
Da, mislim da sam ovo negde pročitao pre par meseci. Ovaj propis (ili uputstvo) pisan je za konzule koji intervjuišu ljude koji su izvučeni na lutriji za zelenu kartu. U tom dokumentu jasno se vidi da je konzul koji je intervjuisao tvoju ženu i tebe, napravio grešku i da je trebalo da vam odobri vize (ali nije). Ono što je malo zabrinjavajuće to je šta sada ti u ovom kratkom periodu možeš da uradiš povodom greške konzula? Konzuli imaju mnogo velika ovlašćenja i oni paktično kroje sudbine ljudi na intervjuima. Konzul hipotetički može da ne odobri vizu nekome samo zato što mu se ta osoba ne sviđa ili slično (čak iako taj ispunjava sve uslove za vizu). Da si znao da će ti ova greška biti poblem, mogao si na intervju da poneseš otštampana pravila za konzule, pa da se pozoveš na taj član tog pravila i da ga štikliraš i predaš konzulu koji vas je intervjuisao (ali, nisi znao da ćeš zbog ove sitne greške imati problem na intervjuu). Obavezno pitaj BritSimon-a šta sada ti da radiš? Jasna su pravila i uputstva za konzule i jasno je da je konzul napravio grešku, ali to je sada manje bitno. Ono što je tebi bitno sada, to je šta sada ti da radiš. Da li da čekaš 17.09. ili bi možda trebalo da uradiš još nešto, a ne samo da čekaš. Ne znam, nisam pametan. Nadam se da si pametniji od mene i da ćeš ovo uspešno rešiti. Bilo bi nepravedno da ne dobiješ vizu zbog greške konzula (tj. zbog tvoje sitne greške u prijavi, a koju si ispravio naknadno) . Eto, ja mogu samo da navijam za tebe i da se nadam se da ćeš se radovati ovoga meseca. Još jednom, želim ti mnogo sreće.