![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV2016 - Concise Version » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav dragi forumasi, doslo je vreme da podelim sa vama nase iskustvo sa intervjua
![]() Prvo cu krenuti od lekarskog pregleda, lekarski smo radili u Smiljanicevoj 22. Prvo sto moram da naglasim jeste da su svi preljubazni, i sestre i doktorka, zaista divno iskustvo. Zakazani smo bili u 9:30, prvo vam izvade krv, naplate pregled ($150 po osobi), uzmu pasose i 4 slike formata 5x5, zatim vas posalju u drugu kliniku da snimite pluca i nama su rekli da se vratimo sa rezultatima u pola 2. Kad smo se vratili, na red je dosao pregled kod doktorke i primanje vakcina (primili smo MMR, tetanus i vakcinu protiv gripa). Na kraju dobijete koverte koje ne smete da otvarate i koje nosite u ambasadu + diskove sa snimcima pluca. E sad sledi cuveni intervju ![]() Kao i vecini i nama je intervju bio zakazan u 8:30, ispred ambasade smo bili oko 8. Na prvobitnom spisku nismo bili, ali su nas naknadno dodali i usli smo u ambasadu. Procedura pri ulasku je vec dosta puta opisana, svu elektorniku ostavljate na ulazu (meni su uzeli i dezodorans) i prolazite slican proces kao na aerodromu. Prodjete kroz dvoriste ambasade i dolazite do zgrade sa salterima, tamo dobijate broj i cekate svoj red. Kad se pojavi vas broj, prvo odlazite kod naseg konzula koji vam uzima dokumenta. Meni kao nosiocu su uzeli: Izvod iz maticne knjige rodjenih Diplomu i svedocanstva iz srednje skole kao i diplomu fakulteta Potvrde iz suda i policije Vencani list (imali smo i nas i medjunarodni, zadrzao je samo standardni, nas a medjunardni nam je vratio) Kovertu sa lekarskog, ne i snimak pluca Pozivni mail Fotografije (potrebne su dve fotografije 5x5) I naravno pasos. Mom dragom su uzeli: Izvod iz maticne knjige rodjenih Potvrde iz suda i policije Fotografije Kovertu sa lekarskog pregleda Pasos. Nakon toga sledi placanje (330$ po osobi) i uzimanje otisaka. Kada sve to obavite ponovo vas poziva nas konzul i obavestava vas kada se ponovo vracate u ambasadu, mi smo trebali da se vratimo u 15 do 2, posto nam je glavni intervju bio zakazan u dva sata poslepodne. Naravno nervoza je konstatno prisutna, pogotovo je nama bio dodatni pritisak to sto smo se vancali nakon zakzanog intervjua ![]() Vracamo se ispred ambasade u dogovoreno vreme, prolazimo istu proceduru kao i prvi put (obezbedjenje u ambasadi je stvarno jako ljubazno), ulazimo nazad u istu salu sa salterima, dobijamo novi broj i cekamo svoj red. Kada se nas broj pojavio prisli smo slateru i poceo je glavni intervju sa konzulkom. Krenula je da prica na srpskom tako da smo ceo intervju obavili na nasem jeziku. Prvo svako procita zkaletvu, zatim slede pitanja. Jedino pitanje koje nije bilo u vezi naseg braka i veze pre braka je bilo samo sta sam ja zavrsila od skole i to je to.. sve ostalo su bila pitanja o nama kao paru.. kad smo se upoznali, kad smo poceli da se zabavljamo, da li smo putovali negde zajedno, koliko ljudi je bilo na svadbi, da li su bili nasi roditelji (imali smo oko tridestak ljudi na vencanju i bili su i roditelji). Zabavljamo se nesto vise od 5 godina a od toga zivimo zajedno preko dve godine. Usledilo je pitanje da li kod sebe imamo dokaze da zivimo zajedno (racuni i slicne stvari), medjutim to nismo poneli (ono sto smo poneli bile su slike pre braka , oko 50ak, slike sa vencanja, prepiske sa facebook-a, skype-a, vibera i sms poruke). I onda nas konzulka upucuje sa saltera u odvojenu prostoriju da tamo nastavimo intervju, mene je zamolila da izadjem iz prostorije, a moj suprug da ostane. Meni je cekanje napolju potrajalo citavu vecnost, ne mogu da kazem tacno koliko su razgovarali unutra ali nije bilo bas 5 minuta ![]() ![]() ![]() Nakon toga vracate se u cekaonicu, ponovo sacekate da se pojavi vas broj i ponovo idete kod naseg konzula koji vam vraca visak dokumentacije i originale i pita vas na koji nacin zelite da preuzmete vizirane pasose. Mi smo se odlucili da ih pokupimo u ambasadi i nakon dva dana sam otisla da ih preuzmem (ne morate svi da dolazite po pasose, dovoljno je da neko od vas dodje) To bi bilo to, ja sam se trudila da budem sto detaljnija, narocito zbog onih koji su u slicnoj situaciji kao i mi. Celokupni utisak je dobar, u ambasadi su svi prijatni i generalno je atmosfera prijatna. Ako je sa vasim papirima sve u redu, samo budite iskreni i opusteni i bojazni nema! ![]() Ejpril88 zelim posebno da ti se zahvalim na pomoci i podrsci i da vam pozelim srecan put, mi se sad bacamo na dalju organizaciju, pa verovatno idemo pocetkom leta ![]() Ukoliko neko ima pitanja, slobodno pisite, ili ovde ili mi saljite poruke, tu smo da pomognemo koliko mozemo. |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Interviews DV 2016 | Tikica | Intervju (interview) - Ambasada | 1112 | 24.10.2016 22:01 |
DV2016 Selected Winners - DV2016 Izvuceni Dobitnici | cirapfc | Prijava na Lutriju | 238 | 13.05.2016 15:52 |
DV2016 Statistika - sa FB stranice amabasade SAD u Beogradu | snowflake | Prijava na Lutriju | 53 | 02.05.2016 19:48 |
Okupljanje "zelenih" dobitnika DV2016 u Bgd-u | B&V | Vaša strana | 39 | 24.10.2015 17:49 |
![]() |