![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV2017 - Concise Version » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pozz svima, mi smo pozeleneli
![]() Stigli smo ispred ambasade u 8:15. Red je bio poprilicno dugacak ali kada smo rekli da je u pitanju lutrija za green card, preskocili smo red i usli odmah nakon sto nas je proverio na spisku. Dobili smo broj 501 i stali sa leve strane cim se udje u tu kucicu kada se prodje dvoriste ambasade. Pre nas je bila devojka sa brojem 500 a posle nas covek sa porodicom sa brojem 502 i njih je bilo cetvoro. Koliko sam ja shvatio, to su ti brojevi koji se odnose na slucajeve lutrije. Kao sto vecina pise, sve se odvija u nekoliko sledecih koraka. 1. Predaje se pasos, pa ide cekanje 2. Predaju se dokumenta, pa opet cekanje 3. Placanje vize (fee), mi smo platili u dolarima, 330 po osobi. Pa opet cekanje 4. Otisci prstiju, pa opet cekanje 5. Salter br. 10 i razgovor sa konzulom 6. Vracanje dokumenata i dogovor oko preuzimanja pasosa Sve smo zavrsili u pola 12. Svi su bili jako ljubazni i prijatni. Konzul je na srpskom jeziku govorio sa nama i propitivao nas je mozda jedno 15 min. Skakljivih pitanja nije bilo a evo ukratko koja nam je pitanja postavio: kada ste se upoznali, cime se bavite, da pricamo o nasem skolovanju, da li imamo slike da dokazemo da smo dugo zajedno (supruga i ja smo 9 i po godina u vezi), kod koga planiramo da idemo u USA, cime planiramo da se bavimo, da li smo ziveli van Srbije... Jedino ajde da kazem skakljivo pitanje je bilo zasto ste pravili svadbu bas u junu, mi smo odgovorili da smo svakako planirali svadbu ali necemo da idemo u USA razdvojeni i zato smo to uradili u junu. Razumela je odgovor i rekla cestitam, vase vize su odobrene. Nisu nas razdvajali u posebne sobe kao sto je bilo nekih slucajeva. Nadam se da ce ovaj post koristiti ostalima, srecno svima ekipa ! ----------------------------------------- 06. maj dobili mejl da smo izvuceni 15. jul popunjen DS 260 31. januar lekarski pregled 07. februar intervju jul - planirani odlazak |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV2017 Selected Winners - DV2017 Izvučeni Dobitnici | Magelan | Prijava na Lutriju | 128 | 08.05.2017 18:15 |
Interviews DV2016 - Concise Version | sfsgagi | Intervju (interview) - Ambasada | 52 | 25.04.2016 00:28 |
Uputstvo na srpskom za prijavu na lutriju dv2017 | Tikica | Prijava na Lutriju | 14 | 04.04.2016 10:07 |
![]() |